6/9/2017
מענק עבודה הנו דרך מבורכת לחזק את השכבות החלשות באמצעות מענקים כספיים המשולמים על ידי רשות המיסים, הנכנסים ישירות לחשבונות הבנק של עובדים המצויים ברמות שכר נמוכות.
מטרתו העיקרית של מענק העבודה היא לשפר את מצבם הכלכלי של העובדים ברמות השכר הנמוכות, לצמצם פערים כלכליים-חברתיים, אך בעיקר להוות תמריץ להשתתפות עובדים בשוק העבודה ולגרום לאנשים אשר עובדים, אך אינם מרוויחים מספיק, להישאר במעגל העבודה ולא להיפלט לשולי מעגל האבטלה ובכך ליצור נטל על המשק כולו. מעין "הקדמת תרופה למכה" בבחינת השקעת כספים בעובד למניעת פליטתו למעגל אבטלה, כדי למנוע נטל גדול יותר על החברה.
הזכאות למענק עבודה
למענק עבודה זכאי שכיר/עצמאי שעמד בכל שלושת התנאים הבאים:
1. א. הכנסתו החודשית הממוצעת מעבודה ו/או מעסק גבוהה מ-2,050 ש"ח ונמוכה מ-6,600 ש"ח.
ב. לגבי מי שהוא הורה יחיד, הכנסתו הממוצעת גבוהה מ-1,260 ש"ח ונמוכה מ- 11,400 ש"ח.
2. מלאו לו 23 שנים ויש לו ילד אחד לפחות (שטרם מלאו לו 19 שנים) או שמלאו לו 55 שנים.
3. במועד כלשהו, מלבד דירת מגורים יחידה לא היתה בבעלותו זכות במקרקעין העולה על 50%.
מענקי עבודה הינם דרך מבורכת המבטאת מדיניות סוציאליסטית של מדינה הדואגת לאזרחיה, אלא שמדובר בסכומים זעומים הנעים בין עשרות למאות שקלים בודדים ולכן לעניות דעתנו יש להגדילם משמעותית כדי שהאפקט האמיתי שתכליתם ליצור יתממש.
משרדנו קורא לשר האוצר להגדיל את סכום מענקי העבודה וכן את מאגר הזכאים באמצעות הורדת קריטריונים הקבועים בחוק, כחלק מהרפורמה במשק, ובכך לעודד ישראלים רבים המעדיפים לא לעבוד משום ששכר העבודה שלהם נמוך, לצאת לעבוד ולצאת ממעגל האבטלה. היתרונות הגלומים בעבודה הנן הרבה מעבר לתגמול הכספי, הן במישור האישי ואך במישור הבריאותי. לכן, יש לנקוט באמצעים נוספים לרבות הגדלת מענק העבודה על מנת שרבים נוספים יחליטו שהם יוצאים ממעגל האבטלה לטובת עבודה.