מאת:

בעידן המודרני, ניתן להגיש כתבי בי דין לבית המשפט, ואף דיווחים למע"מ יש לבצע כאמור דרך הרשת (אינטרנט) ללא צורך למסור פיזית את המסמכים.

על מנת לאפשר הגשות שכאלו מצא המחוקק לנכון להסדיר כראוי את מעמדה של חתימה אלקטרונית בחוק חתימה אלקטרונית, תשס"א-2001 (להלן: "החוק"). 

כך מגדיר החוק חתימה אלקטרונית מאובטחת:

"חתימה אלקטרונית מאובטחת" - חתימה אלקטרונית שמתקיימים בה כל אלה:
(1) היא ייחודית לבעל אמצעי החתימה;
(2) היא מאפשרת זיהוי לכאורה של בעל אמצעי החתימה;
(3) היא הופקה באמצעי חתימה הניתן לשליטתו הבלעדית של בעל אמצעי החתימה;
(4) היא מאפשרת לזהות שינוי שבוצע במסר האלקטרוני לאחר מועד החתימה;

יחד עם זאת ברור שלא על כל המסמכים ניתן לחתום באמצעות חתימה אלקטרונית, כך שלא ניתן לחתום אלקטרונית על יפוי כוח, צוואות, עסקאות מקרקעין, תצהירים ועוד.

חתימה אלקטרונית בטוחה יותר מחתימה רגילה משום שלא ניתן לזייף אותה או לגנוב אותה.
לחתימה אלקטונית יש מספר יתרונות בולטים, אשר עדיפים על חתימה "רגילה":

1. אימות זהות החותם (Authentication) – הוכחת זהות החותם באמצעות תעודה אלקטרונית הייחודית לחותם, שניתן להפעילה רק באמצעות קוד סודי הידוע לחותם בלבד.

2. אימות שלמות המסמך (Integrity) – כל שינוי במסמך, ולו המזערי ביותר, משנה גם את החתימה האלקטרונית. אם גורם לא מורשה ביצע שינוי במסמך, תוכנת החתימה תתריע על כך שהמסמך שונה לאחר החתימה, והמסמך יהיה בלתי קביל. בניגוד לחתימה על מסמך נייר, שניתן להעתיקה למסמך אחר, את החתימה האלקטרונית לא ניתן לזייף או להעתיק למסמך אלקטרוני אחר משום שהיא ספציפית למסמך מסוים.

3. אי התכחשות לחתימה (Non Repudiation) – לא ניתן להתכחש לחתימה ולעובדה שהמידע הכלול במסמך נחתם על ידי החותם, המחזיק בתעודה אלקטרונית ייחודית לו ובקוד סודי להפעלתה, הידוע רק לו.

החתימה האלקטרונית כוללת למעשה את שתי הפעולות שאליהן מתייחסת המילה "חתימה": חתימה על מסמך (Sign) המעידה על זהות החותם וכוונתו להתחייב לתוכן המסמך; וחתימה של מסמך (Seal), השומרת שלא ייעשה שינוי במסמך לאחר - בדומה לסגירת מעטפה בחותם שעווה.
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הוצאת צו מניעה או צו עשה - סעד זמני

מאת: אלי דורון, עו"ד

באמצעות סעד זמני ניתן להגיע למצב שיחסוך כסף, זמן ואנרגיה ובנוסף, יקנה וודאות, כאן ועכשיו, תחת התנהלות ממושכת המותירה את כל המחלוקת באוויר, ומקשה על התנהלות בעלי הדין. כמובן שכל מקרה חייב להיבחן לגופו ולא תמיד ניתן לסיים את המחלוקת כבר בשלבים מוקדמים, אולם התנהלות נכונה יכולה למקסם את הסיכוי.

נפסק נגדך פסק דין כספי בסכום מהותי?​ - כך תפעל

מאת: אלי דורון, עו"ד

חלק נכבד מההליכים המשפטים מבוססים רצונו של תובע לקבל סעד כספי: ככל שישנה מחלוקת משפטית כספית מהותית נכון וראוי שלא להתנהל עצמאית, אלא להסתייע בעורך דין אזרחי על מנת שינתח את המצב ויגבש ביחד עם הנתבע אסטרטגיה משפטית.

הפרת הסכם שבעל פה - תביעה משפטית מתוחכמת

מאת: אלי דורון, עו"ד

עולם המשפט הינו עולם מורכב, יחד עם זאת הוא עולם מאוד הגיוני, כזה המתיישב עם הנהוג והמקובל ועם השכל היישר. כך, שכל בעיה משפטית בסופו של יום יושבת על היגיון ועל פעולות חיוניות מקובלות יותר או מקובלות פחות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.