מאת:

הירידה דרומה ביחסים בין ישראל לטורקיה טומנת בחובה בעייתיות לא מבוטלת.
מאידך, משרדינו, כבדרך שבשגרה, מרכיב משקפיים אופטימיות וכפועל יוצא מסתכל על חצי הכוס המלאה ובענייננו סבור כי המתיחות דלעיל תאפשר צמיחה ביעדים אחרים. במאמר זה נציג את בולגריה כאלטרנטיבה אטרקטיבית, כפי שעולה הן מההיבט התיירותי והן מההיבט ההשקעתי.

בשנים האחרונות עדים אנו למגמה ברורה של צמיחה בתיירות הישראלית בבולגריה, הקרבה היחסית לישראל כפי שבאה לידי ביטוי בטיסה קצרה וזולה יחסית, תצורות הנוף המדהימות, החופים, ההימורים, המלונות המפוארים וכיו"ב מוקדי תיירות, יוצרים עבור ישראלים רבים תמריצים חיוביים לנפוש במדינה. כידוע, טורקיה הינה היעד התיירותי המועדף על הישראלים, עם זאת המתיחות האחרונה השוררת בין המדינות, עשויה לגרום לישראלים רבים לחפש יעד אלטרנטיבי ובמצב דברים זה בולגריה תהא אלטרנטיבה ראויה.

בהיבט ההשקעתי, בשנים האחרונות, עדים אנו לשינויים חיוביים במדינה, שעיקרם תנופה עצומה בכלכלה שהגיעה לשיאה עם הצטרפותה של בולגריה לאיחוד האירופאי ב-1 לינואר 2007. בעשור האחרון, צמחה בולגריה בשיעור שנתי של 5.3% לעומת צמיחה שנתית של 4.8% במדינות מזרח אירופה. צמיחה זו הובילה לעלייה ברמת החיים ובכוח הקנייה של התושבים, כמו כן בהיקף השקעות חסר תקדים מצד חברות בינלאומיות. תהליך זה, המלווה בשדרוג ובשיפור התשתיות במדינה והתאמתן לסטנדרטים של האיחוד האירופאי, מהווה בשנים האחרונות, מקור משיכה לסקטור העסקי הישראלי. כמו כן, כוח האדם בבולגריה נחשב לחסכוני ביחס למדינות אירופה, כאשר השכר החודשי הממוצע, נע סביב 165 דולר לחודש. לשם השוואה: השכר דלעיל, הנו מחצית מהשכר הממוצע ברומניה השכנה, וכרבע מהשכר הממוצע בפולין ובצ'כיה (מדינות מזרח אירופאיות). במערב אירופה, השכר הממוצע נע סביב 2200 דולר לחודש!

בנוסף, האיחוד האירופאי רואה בבולגריה כיעד מועדף להשקעות מאסיביות, בין היתר כפועל יוצא ממיקומה הגיאוגראפי, כמדינת מעבר בין אסיה לאירופה. האיחוד עושה מירב מאמצים כדי להטיב את רמת החיים בבולגריה ומשקיע משאבים לא מבוטלים באיכות הסביבה במדינה, כמו גם במלחמה בשחיתות השלטונית הנוהגת. האיחוד משקיע מיליארדי דולרים בתשתיות כדי להפוך את בולגריה ליעד מועדף למשקיעים זרים. לדוגמה: הבנק האירופי לשיקום ופיתוח (EBRD) הודיע לאחרונה על הקצאה של 100 מיליון יורו עבור פרויקטים חדשים בבולגריה מתוך חבילה של 250 מיליון יורו, בשיתוף עם בנקים בבולגריה.

עבור משקיעים זרים, בולגריה מציעה מערכת מיסוי אטרקטיבית כמפורט להלן:
מיסוי יחידים: כמו במדינות רבות במזרח אירופה, גם בבולגריה החליטו להתנער משיטת המיסוי הפרוגרסיבית המקובלת במערב, מתוך הנחה כי שיעור מס אחיד הנו צודק יותר ומהווה תמריץ לעבודה. שיעור המס על יחידים הוא 10%.
מס חברות: חברה תושבת בולגריה חייבת במס על כל הכנסותיה בעולם, בעוד שחברות זרות חייבות במס רק בגין הכנסות שהופקו בבולגריה. שיעור מס החברות הינו 10%.
מס רווח הון: מס רווחי הון הנו 10%.
אמנות למניעת כפל מס: בולגריה חתומה על 62 אמנות למניעת כפל מס עם מדינות שונות, לרבות אמנה עם ישראל שנחתמה ואושררה בשנת 2003.
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

המלחמה מעודדת ישראלים להקים פעילות עסקית בחו"ל

מאת: אלי דורון, עו"ד

התנהלת נכונה, משפטית ומסחרית מתחייבת, שכן - בסיס משפטי איתן, בכל אחד מהמישורים המוזכרים במאמר ורבים נוספים, לרבות במישור המבנה התאגידי, הסכמים ועוד - יבטיחו התנהלות בריאה, שקופה וחוקית שתנטרל בעיות רבות העלולות להתעורר בעתיד.

הקמת חברות בחו"ל בתמיכה של חוות דעת משפטית

מאת: אלי דורון, עו"ד

מגמה - מלחמה חרבות ברזל מעודדת הקמת חברות בחול בתמיכה של חוות דעת משפטית. כל הפרטים במאמר>>

עורך דין בינלאומי - מדריך להקמת חברה בחו"ל

מאת: אלי דורון, עו"ד

ישראלים רבים מחליטים להקים פעילות אל מחוץ לגבולות מדינת ישראל, שעשויה לכלול בין היתר הקמת חברה בחו"ל, כך שבאמצעות אותה החברה יוכלו הם להפעיל את הפעילות המדוברת.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.