במציאות הדינמית בה אנו חיים מציעות חברות הביטוח השונות פוליסות ביטוח לקשת רחבה של מקרים, כאשר אחת מהפוליסות הפופולריות היא פוליסה המכסה אובדן כושר עבודה. פוליסות מסוג זה נועדו להקנות לאדם בגיל העבודה כיסוי ביטוחי בגין תקופה בה לא יוכל יותר לעבוד בעבודה המתאימה להשכלתו, הכשרתו וניסיונו, בין אם חלה במחלה ובין אם עבר תאונה כלשהי. חשוב לזכור כי פוליסה זו מכסה גם נכות פיזית וגם נכות נפשית. יחד עם זאת, במקרים רבים פוליסות אלה מנוסחות באופן אשר מקנה לחברות הביטוח מרווח רחב מידי של תמרון עד כדי דחיית תביעות מוצדקות של מבוטחים בטענות כאלה ואחרות, בין משפטיות ובין רפואיות.
הגדרת הפוליסה הסטנדרטית
הגדרת נכות אבדן מוחלט של כושר העבודה עפ"י פוליסה סטנדרטית הינה כדלקמן:
"המבוטח ייחשב כבלתי כשיר מוחלט לעבודה לעניין נספח זה בלבד, אם עקב מחלה או תאונה, נשלל ממנו בשיעור של 75% לפחות הכושר להמשיך במקצוע או בעיסוק שבו עסק (כמפורט בהצעה) עד אותה מחלה או תאונה, ושבעקבותיהן נבצר ממנו לעסוק בעיסוק סביר אחר המתאים לניסיונו, להשכלתו ולהכשרתו, זאת למשך תקופה העולה על שלושה חודשים או ששה חודשים (להלן – "תקופת ההמתנה") כנקוב בתוספת מס. 1 לפוליסה". לכאורה, המדובר בכיסוי טוב והגון אותו מעניקה חברת הביטוח. במציאות הדברים אינם כה פשוטים ואדם מן השורה יכול למצוא עצמו מתמודד ללא כלים אמיתיים מול חברת הביטוח בגין כל מילה ומילה מההגדרה לעיל, בייחוד לאור העובדה כי הגורם הרפואי אשר קובע את שיעור אובדן כושר העבודה של המבוטח הוא רופא מטעם חברת הביטוח דווקא, כאשר האינטרס שלו בהקשר זה ברור.
כיצד אנחנו יכולים לסייע בנושא?
בנקודה זו בדיוק נכנס עורך הדין המתמצא בנבכי הביטוח לפעולה. למשרדנו הידע, הכלים והניסיון מול חברות הביטוח ולזכותנו שורה ארוכה של הצלחות מול כל חברות הביטוח. מלבד ההתמחות המשפטית הייחודית בתחום הביטוח, למשרדנו קשר רציף עם רופאים מייעצים בתחומים שונים אשר עובדים עמנו יד ביד לטובת ייעוץ רפואי מקצועי מיטבי עבור הלקוח, כך שיחד הלקוח מקבל שירות מקיף ומקצועי הן בפן המשפטי והן בפן הרפואי אשר למעשה שזורים זה בזה בתביעות אלה. משרדנו יודע להעניק לך את הליווי המשפטי והרפואי המלא מראשית הדרך ועד לקבלת גמלת אובדן כושר העבודה המגיעה לך בצירוף כל הזכויות הנלוות.
כאמור, ניהול תביעה מעין זו לקבלת תגמולי אובדן כושר עבודה דורש בקיאות ומיומנות משפטית.
משרדנו מלווה את לקוחותיו בהצלחה רבה לאורך השנים בתביעות מסוג זה בייצוג בערכאות משפטיות שונות.
החוק מחייב את חברות הביטוח לשלוח דוחות רבעוניים המפרטים את הפקדות המעסיק לרכיבי הפנסיה השונים' מעקב רצוף אחר העברת הכספים ע"י המעסיק וקליטתם בחברות הביטוח והפנסיה, תעזור ו מאוד בעת קרות מקרה ביטוח ח"ו.
ההבדל בין תביעה נזיקית רגילה לבין תביעה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים הוא בכך כי במקרה של תאונת דרכים קיימת הגבלה על הסכום אותו ניתן לפסוק בגין ראש נזק של כאב וסבל. כל הפרטים במאמר>>