מאת:

אדם שנפתחו כנגדו תיקי הוצאה לפועל על ידי גורמים שונים, יכול לבקש לאחדם ולשלם סכום חודשי קבוע לממונה על איחוד התיקים, המחלק אותו בין הזוכים השונים - סכום זה נקבע כך שהחוב ישולם במלואו בתוך זמן קצוב.

במסגרת ההליך על החייב להגיש בקשה עבור איחוד תיקים בלשכת ההוצאה לפועל בה מתנהלים רוב תיקי החייב. בבקשה יפורטו כושר השתכרותו ונכסיו של החייב וראש ההוצאה לפועל יקבע, על פי שיקול דעתו, האם להיענות לבקשה ולתת "צו איחוד". כאשר ניתן צו איחוד, ראש ההוצאה לפועל רשאי להורות על הפסקת ההליכים המתקיימים כנגד החייב. הפסקת ההליכים איננה אוטומטית ועלולה להיות מותנית בהפקדת ערבויות ומינוי "ממונה" שיפקח על ההליך.

בטרם יחליט ראש ההוצאה לפועל על מתן צו איחוד וכתנאי לכך, על החייב לעבור חקירת יכולת. במסגרת החקירה נבדקת יכולת החייב לעמוד בתשלומי הסדר החוב. בנוסף עם הגשת הבקשה לאיחוד תיקים, רשאי ראש ההוצאה לפועל להוציא כנגד החייב צו עיכוב יציאה מהארץ שיופסק רק אם עמד החייב בהסדר התשלומים ופרע את מלוא חובותיו.

תשלום חובות במרוכז

אמנם במקרה של איחוד תיקים לא יורד מעל החייב הנטל הרב של הליכי ההוצאה לפועל, אך ישנה הקלה מסוימת בהליך שהרי במקום להתנהל מול מספר נושים במספר הליכים בו זמנית ניתנת לחייב אפשרות בצורה של הסדר לשלם את חובותיו במרוכז ועל פי יכולתו האמיתית.

כאשר גורם כלשהו נמצא במצב בו הוא חייב כספים לכמה גורמים שונים ובהינתן שהגורמים הללו הפעילו כנגדו גם הם הליכים של הוצאה לפועל, אז נכנס לתפקיד המונח "איחוד תיקים". מן הצפוי שאדם שחייב חובות רבים לגורמים שונים ונמצא עמם בהליכים מזרזי תשלום יתקשה לעמוד בכל התשלומים לכל אחד מהם וייקלע למצוקה כלכלית. לא זאת בלבד, אלא שידוע כי אנשים שחייבים כסף, בדרך כלל נמצאים במצוקה ובעקבות זאת מתקשים לשלם את חובותיהם מלכתחילה. לכן, מצב של ריבוי תיקי הוצאה לפועל הוא מצב בעייתי מאוד שנדרש עבורו פתרון מיידי וסיוע לחייב, שאחרי הכל המטרה היא לא להשאירו חסר כל אלא לאפשר לו להשיב את חובותיו כחוק.

הגשת הבקשה

את הבקשה בדבר איחוד התיקים מגישים ללשכת הוצאה לפועל בה קיימים מרבית התיקים נגד אותו חייב. חשוב לציין כי ישנם מספר נושאים בהם לא ניתן לאחד תיקים והם מזונות, משכנתא ותיקים בעניין שאיננו כספי. חייב הנכנס למתווה של איחוד תיקים, משלם למעשה תשלום חודשי אחד לתיק אחד ובכך הוא מסדיר את כלל חובותיו הכלולים באיחוד התיקים באופן מרוכז וזאת מבלי להידרש לעמוד בדרישות השונות במסגרת תיקי ההוצאה לפועל הפרטניים שנפתחו נגדו.

איחוד תיקים לעומת פשיטת רגל

שלא כמו במסגרת הליך פשיטת רגל המהווה כלי להסדרת מרוכזת של רוב סוגי החובות, במסגרת איחוד תיקים הליך הסדרת החובות מתייחס אך ורק לתיקי הוצאה לפועל שאינם תיקי מזונות, תיקים שאינם תיקים כספיים ותיקי הוצאה לפועל שהועברו לבירור משפטי על פי סעיף 81א (ג'). במילים פשוטות איחוד תיקים כולל תיקי הוצאה לפועל מסוגים מסוימים בלבד ואינו כולל חובות אחרים שאינם נגבים במסגרת ההוצאה לפועל כמו קנסות וחובות מס.

להבדיל מהליך פשיטת רגל המאפשר הסדרת קשת רחבה יותר של סוגי חובות, במסגרת איחוד תיקים לא יזכה החייב בשלב כלשהו להפטר שמשמעותו מחיקת חובות ויצטרך לפרוע את כל החוב הכלול במסגרת איחוד התיקים.

>> קראו כאן עוד על הליך איחוד תיקים בהוצאה לפועל.
>>
זקוקים לייעוץ משפטי של עו"ד הוצאה לפועל? לחצו כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 3 גולשים

עשוי לעניין אתכם

רפורמה בהליכי חדלות פירעון: המעבר מתיקון 4 לתיקון 9

מאת: אלי דורון, עו"ד

שינוי משמעותי בגישה להסדרי חוב בישראל צפוי לחול בדצמבר 2024 בתחום הסדרי החוב שנערכים בהתאם חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי.

כלים משפטיים לעסקים הנתונים בסכנה לחדלות פירעון עקב המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

מהלכים אלו יכולים מאוד לעזור לעסקים המתמודדים עם נושים אשר מסרבים לגלות גמישות, מסרבים להמתין ומאיימים בהליכים ואף נוקטים בהליכים כנגד הניזוקים. כל הפרטים במאמר>>

גביית דמי מזונות בהליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת החקיקה הקיימת, ישנם מספר מנגנונים, המאפשרים לקבל דמי מזונות גם כאשר החייב מצוי בהליך חדלות פירעון. הן החייב והן הנושה/ זכאי למזונות יכולים לממש את זכותם, הן ביחס לסדר נשייתם והן ביחס לזכאות לקבל בסופו של יום את מלוא הסכום שנפסק, לאור העובדה כי צו ההפטר לא חל על חוב מזונות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.