מאת:

כיום, לאחר שחייב יצא מן הארץ פוחתים האמצעים לעקוב אחריו ולוודא האם חזר ארצה. בעקבות סעד חדש המתאפשר בהוצאה לפועל, כעת המעקב אחרי חייבים החוזרים לארץ יהיה קל יותר, וניתן יהיה למצות עימם את ההליכים.

בהתבסס על סעיף 7ב'2 לחוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז-1967 על פיוסבר רשם ההוצאה לפועל, על יסוד בקשת הזוכה, כי לא ניתן לנקוט הליכי גבייה נגד החייב מאחר שנראה שהחייב נמצא מחוץ לישראל, הוא רשאי להורות לרשות האוכלוסין וההגירה למסור לו עדכון על כניסת החייב לישראל, ובלבד שחלפו 45 ימים ממועד המצאת האזהרה לחייב בהמצאה מלאה, והחייב הוא בעל יכולת המשתמט מתשלום חובותיו או שרואים אותו ככזה לפי סעיפים 7ג, 67(ד), 69יא(ד) או 69יג(ד); רשם ההוצאה לפועל יהיה רשאי להודיע לזוכה אם התקבל עדכון כאמור על כניסת החייב לישראל".

כך יוכלו לקבל חייבים התראה כי החייב שב לארץ ויוכלו להמשיך את ההליכים כנגדו. על מנת שהזוכה יהיה זכאי לקבל את ההודעה כי החייב שב לארץ, יש לוודא כי הומצאה מסירת האזהרה כחוק וכי החייב הוכרז ע"פ חוק כמשתמט מחובותיו, אם לא הוכרז ככזה, יש לפעול להכרזתו.

פרוצדורת ההתראה הינה כדלקמן:

  • החייב הינו בעל יכולת המשתמט מתשלום.
  • חלפו 45 ימים ממועד המצאת האזהרה לחייב.
  • מילוי טופס 216 (בקשת זוכה לנקיטת הליכי ביצוע) וסימון סעד 340.
  • מומלץ לבקש תדפיס ממרשם האוכלוסין באשר לכניסות ויציאות החייב ולצרף לבקשה.

שימוש בסעד הנ"ל, יקל על זוכים לממש את זכויותיהם ולמצות את הדין עם החייבים. 

>> זקוקים לייעוץ משפטי בנושאי חובות והוצל"פ? לחצו כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

רפורמה בהליכי חדלות פירעון: המעבר מתיקון 4 לתיקון 9

מאת: אלי דורון, עו"ד

שינוי משמעותי בגישה להסדרי חוב בישראל צפוי לחול בדצמבר 2024 בתחום הסדרי החוב שנערכים בהתאם חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי.

כלים משפטיים לעסקים הנתונים בסכנה לחדלות פירעון עקב המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

מהלכים אלו יכולים מאוד לעזור לעסקים המתמודדים עם נושים אשר מסרבים לגלות גמישות, מסרבים להמתין ומאיימים בהליכים ואף נוקטים בהליכים כנגד הניזוקים. כל הפרטים במאמר>>

גביית דמי מזונות בהליך חדלות פירעון

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת החקיקה הקיימת, ישנם מספר מנגנונים, המאפשרים לקבל דמי מזונות גם כאשר החייב מצוי בהליך חדלות פירעון. הן החייב והן הנושה/ זכאי למזונות יכולים לממש את זכותם, הן ביחס לסדר נשייתם והן ביחס לזכאות לקבל בסופו של יום את מלוא הסכום שנפסק, לאור העובדה כי צו ההפטר לא חל על חוב מזונות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.