6/1/2016
החלטות מנהל מס רכוש בעניין תביעות לפיצויים מימי מבצע "צוק איתן", מתקבלות בימים אלו ממש. משרדנו אשר ייצג בעניין האמור שורה ארוכה של גורמים תושבי אזור הדרום, עסוק עתה בבחינת אפשרות הגשת ערר בנסיבות בהן החלטת מס רכוש לפיצוי אינה מספקת.
נזכיר כי החלטות מנהל מס רכוש אינן בבחינת "סתימת הגולל" הדיוני, ובמקרים לא מעטים, מוצאים אנו כי עמידה על זכויות הניזוקים במסגרת של הגשת ערר, מניבה בסופו של הליך פיצויים משמעותיים מאלו שהתקבלו קודם לכן.
מטבע הדברים, עבור כל אותם גורמים אשר תביעותיהם הוגשו לראשונה ללא ליווי משפטי, ייצוג משפטי נכון עלול במקרים רבים להוביל להגדלת סך הפיצוי הסופי. בתוך כך, יש להביא בחשבון את סד הזמנים, לפיו על החלטת מס רכוש וקרן פיצויים ניתן לערער בתוך 30 יום מיום המצאת ההחלטה לניזוק.
כמו כן ראוי לציין כי ההליך אשר יתנהל בפני ודעת הערר הנו הליך משפטי לכל דבר ועניין, המתקיים בפני ועדה המונה שלושה דיינים בעלי ניסיון רב בתחום הן בהיבט המשפטי והן בהיבט הכלכלי והחשבונאי. מן הראוי להדגיש כי בכל הקשור לבחינת קביעותיו העובדתיות של מנהל מס רכוש, מהווה ועדת הערר תחנה סופית, כשתוך כך ניתן יהיה, בין אם ע"י צירוף חוות דעת מומחה ובין אם בכל דרך ראייתית אחרת, לתקוף קביעותיו אלו במסגרת הליך הערעורי דנן.
משרדנו המורכב מכ-70 משפטנים, כלכלנים ורואי חשבון יוצאי רשויות מס בכלל ורשויות מס רכוש בפרט, צבר, למגינת ליבו, ניסיון רב בטיפול במאות רבות של תביעות ועררים של לקוחות, קטנים וגדולים, אשר ניזוקו מפעולות מלחמתיות ו/או פעולות איבה שונות. בכלל זה, ייצג משרדנו אין ספור ניזוקים אשר נפגעו כלכלית, החל ממבצע דין וחשבון (1993), דרך מבצע ענבי זעם (1996), ממלחמת לבנון השנייה (2006), מבצע עופרת יצוקה (2008) ומבצע עמוד ענן (2012).
משרדנו למוד ניסיון משפטי, כלכלי וחשבונאי בטיפול בתביעות מול מס רכוש ובמיצוי מלוא ההליכים המשפטיים והכלכליים הנדרשים, עד למימוש מלא ואיכותי של כלל זכויות הניזוק.