מאת:

הרינו לבשר בזאת כי שר האוצר, מר יאיר לפיד, חתם הבוקר על המתווה שהושג לטובת תשלום פיצויים בשל נזקים עקיפים לתושבי הדרום הנמצאים  בטווחים של עד 40 ק"מ מגבול רצועת עזה, וזאת בדומה לנוהל שיושם במבצעי הלחימה הקודמים, עופרת יצוקה ועמוד ענן. 
 
תשלום הפיצויים יתייחס לתקופה שבין 8.7.14 עד 31.8.14, או עד למועד סיום מבצע "צוק איתן", לפי המוקדם ביניהם.
בדומה למבצעים קודמים, בתי עסק הממוקמים בטווח של עד 40 ק"מ מרצועת עזה, אשר פעילותם העסקית נפגעה מטבע הדברים בזמן הלחימה, רשאים לתבוע פיצויים מהמדינה דרך שלושה מסלולי פיצוי חלופיים "ירוקים" לבחירה
 
מסלול השכר – פיצוי בגין שכר ששולם לעובדים שנעדרו מהעבודה בעקבות הלחימה, לרבות הפרשות לתנאים נלווים אך ללא שעות נוספות ופרמיות משתנות
מסלול מחזורים – פיצוי עבור הירידה במחזור העסקאות של העסק בתקופת הלחימה.
מסלול הוצאות שוטפות – פיצוי על הוצאות שוטפות שהיו לבעל העסק בתקופת המבצע.
מדובר במסלולים אשר לכל אחד מהם נוסחה כלכלית קבועה, על פיה ייקבע סכום הפיצוי לניזוק.
 
כמו כן אושר כי בדומה למתווה שנקבע בעבר,  עבור בתי עסק בטווח של עד שבעה ק"מ מהרצועה, יוענק מסלול חלופי נוסף לבחירה - ה"מסלול אדום", במסגרתו תינתן האפשרות להגשת תביעה על כלל נזקי העסק לפי תחשיבים כלכליים ספציפיים אשר ישקפו בצורה ממצה את כל נזקי העסק.
עוד מסתמן מהודעת משרד האוצר, כי בקשר עם מבצע "צוק איתן" יתווסף מסלול חדש שלא היה קיים עד כה- "מסלול ההוצאות המיוחד" : לפיו בעל עסק יוכל להגיש תביעה לקבל פיצוי בגין "הנזק התפעולי שנגרם לעסק בתקופה הרלוונטית". כלומר: מסלול זה נקבע במטרה לפצות על הוצאות עודפות של העסק שנוצרו כדי  לשמור על המחזור הרגיל שלו בזמן המבצע.
 
נוסיף כי בשלב מוקדם זה, טרם שנוסחו התקנות ואושרו על ידי ועדת הכספים של הכנסת, לא ברור עד כמה שונה מסלול זה ממסלול ההוצאות השוטפות והאם אכן המדובר במסלול הוצאות חדש או באותו מסלול הוצאות במתכונתו המוכרת, אשר אין בו כדי לפצות על הוצאות עודפות לשמירה על מחזור הפעילות, אלא פיצוי עבור ההפרש בין הוצאות להכנסות גרידא.
 
מסלולים לענפים ייחודיים: לגבי ענפים ייחודיים כגון מפעילי אולמות אירועים, בתי מלון וחקלאים, יופעלו מסלולים ייחודיים כדי לתת מענה לאופי הענף (ביטול הזמנות בבתי מלון ואולמות אירועים) והתייחסות לענפים השונים בחקלאות.
 
תשלום מקדמות : נדגיש כי בשלב זה טרם נמסרו פרטים בקשר עם האופן בו ישולמו מקדמות ראשונות, אם כי יש מקום להניח כי אלו יאושרו בהקדם. נזכיר כי במבצע עופרת יצוקה בעטיו הכיר משרד האוצר ב-22 ימי לחימה ברי-פיצוי, נקבע הליך מזורז שמטרתו לסייע במהירות לתשלום פיצויים לבעלי העסקים באזור. במסגרת הליך זה, שולמה מקדמה שסכומה הנמוך מבין שני אלה: 75% מסכום התביעה, 50% ממחזור ההכנסות של העסק בתקופה המקבילה בשנה הקודמת או שני מיליון שקל.  סכום הנזק שנקבע בתביעה חושב בהתאם לאובדן הרווח או ההפסד שנגרם לבעל העסק, לרבות הוצאות שוטפות שהוציא כדי לאפשר את המשך תפעול העסק.
משרדנו ימשיך לעקוב ולעדכן אחר התפתחויות בנושא. 
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

על חשיבות בדיקת הדוחות המתקבלים מחברות הביטוח

מאת: שייקה רקובסקי, עו"ד

החוק מחייב את חברות הביטוח לשלוח דוחות רבעוניים המפרטים את הפקדות המעסיק לרכיבי הפנסיה השונים' מעקב רצוף אחר העברת הכספים ע"י המעסיק וקליטתם בחברות הביטוח והפנסיה, תעזור ו מאוד בעת קרות מקרה ביטוח ח"ו.

משאית זבל דרסה אישה, האישה תפוצה בסכום תקדימי

מאת: אלי דורון, עו"ד

ההבדל בין תביעה נזיקית רגילה לבין תביעה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים הוא בכך כי במקרה של תאונת דרכים קיימת הגבלה על הסכום אותו ניתן לפסוק בגין ראש נזק של כאב וסבל. כל הפרטים במאמר>>

תאונת דרכים כפעולת איבה

מאת: אלי דורון, עו"ד

מה דינה של תאונת דרכים שנגרמה כתוצאה או במהלך פעולת איבה. מי יכסה את הנזק לנפגע? כל הפרטים המאמר

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.