6/11/2013
בת"א 49083/05 דואני יוסף נ' אילמו עבודות שיש ואח' מפי כבוד השופטת יעל הניג, בבית המשפט המחוזי בת"א,
שקבעה כי על המעסיקה לשלם פיצוי של מעל 600,00 ₪ לעובד בגין תאונת עבודה.
הרקע למקרה מערב נסיבות מיוחדות כאשר התובע הינו אלמן, ובתו היחידה בת ה-24 לוקה בנפשה ולעיתים נשלחת לאשפוז בכפייה. כמו כן, התובע, הגם שנפצע בעבר ונקבע לו נכות צמיתה בברכו, המשיך לעבוד על מנת לפרנס את עצמו ובתו, וכך הדבר גם במקרה הנדון. לאחר שעבר שיקום ארוך וממושך של 3 שנים, שכלל שני ניתוחים לאחר שהראשון נכשל, ונקבעה לו נכות צמיתה בכתפו ע"י המוסד לביטוח לאומי, המשיך לעבוד מאחר והקצבה אינה מספיקה לפרנסתו שלו ושל בתו. המעסיקה מצידה ניסתה להשית על התובע "אשם תורם" אך השופטת דחתה את טענתה וקבעה כי הנתבעת לא עמדה בנטל ההוכחה, באשר הוא מוטל עליה. עובד שנפגע זכאי גם להפרשי השכר עובר לתאונה, כך שבמידה והעובד משתכר פחות ממה שהשתכר, הוא יקבל את ההפרש בין השכר הממוצע שלו לפני התאונה לבין השכר הממוצע שלו לאחר התאונה("שכר מופחת"). עליו להראות כי הגריעה מכושר השתכרותו נובעת עקב התאונה. עושה רושם כי השופטת הנכבדה ייחסה לנסיבותיו האישיות של התובע משקל רב בפסיקתה, וזאת בראיה לעתיד כי יותר מחצי מהסכום שנפסק לטובתו, יקוזז לטובת תגמולי המוסד לביטוח לאומי שכבר שולמו במרוצת השנים לתובע.
תביעה לפיצוי בגין נזקי גוף במקרה של תאונת עבודה
קודם כל, יש לפנות למוסד לביטוח לאומי בכדי לקבל את מלוא הזכויות בגין תאונת העבודה. אם מדובר בתאונה שאירעה תוך כדי עבודה עקב רשלנות המעביד, ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד המעביד וחברת הביטוח שלו. חשוב לדעת כי כל סכום שאתם מקבלים מהמוסד לביטוח לאומי, מתקזז מסכומי הפיצויים אשר ייפסקו במסגרת התביעות שמוגשות נגד חברות הביטוח ו/או המעביד. חובה ליידע את המעביד בנוגע לתאונה שנגרמה במהלך העבודה וכן לבקש מהמעביד טופס ב.ל. 250 אשר מהווה מעין הפנייה לטיפול רפואי. כמו-כן חשוב לזכור אילו עדי ראייה היו לאירוע ולשמור את פרטיהם המלאים.
ישנם מקרים בהם יטען המזיק או חברת הביטוח שלו, כי תאונת עבודה כלשהי קרתה בשל רשלנות בלעדית מצד הנפגע. במקרים כאלו, כאשר התאונה קרתה אך ורק בשל רשלנותו של הנפגע, לא יקבל הנפגע כל פיצוי על נזקיו. אולם על מנת שבית המשפט יכיר ברשלנותו של העובד כגורם לתאונה (רשלנות תורמת), על המזיק להוכיח את טענותיו בדבר הרשלנות. להקפיד ולשמור היטב כל מסמך רפואי וכן כל קבלה בגין הוצאות שקשורות לתאונה והטיפולים בעקבותיה. להקפיד לקבל טיפול רפואי מסודר ולהתלונן על כל התסמינים שמהם אתם סובלים בעקבות התאונה. מומלץ להגיש את המסמכים הנדרשים למוסד לביטוח לאומי בהקדם האפשרי, זאת על מנת לקצר את התהליכים. חשוב מאוד כי להתייעץ עם עורך דין בשלב מוקדם לאחר התאונה, שכן להתנהגותכם לאחר האירוע עשויות להיות השלכות בעתיד.