המרכז הרפואי "אסף הרופא" נדרש לשלם פיצוי כספי בסך של 250,000 ש"ח בשל רשלנות
לאחר מו"מ שנמשך כ-3 שנים בין מבטחת המרכז הרפואי "אסף הרופא" לבין עוה"ד מעין פלד ממשרד עוה"ד דורון, טיקוצקי, צדרבוים בחיפה, פוצתה המטופלת, כבת 57 כיום, בסך של 250,000 ש"ח בשל רשלנות בביצוע ניתוח לתיקון דפורמציה מסוג "הלוקס ולגוס" בכף רגלה.
המטופלת, שסבלה מדפורמציה מסוג "הלוקס ולגוס" בכף רגלה השמאלית, אשר גרמה לה כאבים ומגבלות תנועה, אושפזה בשנת 2009 במרכז הרפואי "אסף הרופא" לצורך ביצוע ניתוח לתיקון הדפורמציה.
בטרם ביצועו של הניתוח, הוסבר לה על ידי הרופא המנתח, כי מדובר בניתוח פשוט שאמור להימשך כשעה וחצי לכל היותר. כן הובטח לה, כי הניתוח יביא לשיפור במצבה, כי ההחלמה תארך כחודש, וכן כי הניתוח כאמור אינו כרוך בסיכונים מיוחדים.
ודוק, בפועל, ארך הניתוח משך כ-4 שעות תמימות, ובמהלכו, בשל רשלנות מצדו של הרופא המנתח, נגרמה פגיעה בגיד כלשהו בכף רגלה של המטופלת. בשל האמור, ההחלמה מהניתוח נמשכה משך כ-3 חודשים במהלכם המטופלת לא יכולה היתה לצאת מביתה, ויתרה מכך, לא רק שלא חל שיפור במצבה, אלא שזה הורע, כך שנגרמה פגיעה באצבעות כף הרגל, אשר חלקן נשמטו כלפי מטה, בעוד אצבע נוספת עלתה על האחרת, דבר שגרם לכאבים עזים, ומגבלות תנועה קשות ביותר.
בשל האמור, ולאחר התייעצות עם מומחים רפואיים, לא נותרה בידי המטופלת ברירה, וכשנה לאחר ביצועו של הניתוח הרשלני, היא נאלצה לבצע ניתוח נוסף, אשר שיפר את מצבה עקב תוצאת הניתוח הראשון אך במקצת.
לאור האמור פנתה המטופלת למשרד עוה"ד דורון, טיקוצקי, צדרבוים מחיפה, אשר פנה בשמה למרכז הרפואי "אסף הרופא", כאשר במסגרת הפנייה כאמור, נטען, כי נזקי המטופלת, לרבות, הנכות הצמיתה שנותרה לה, הינם תוצאת הטיפול הרשלני שקבלה. כן נטען, כי משלא הוסברו למטופלת עובר לביצועו של הניתוח הסיכונים הכרוכים בו, הרי שזו לא נתנה הסכמה מדעת לביצועו כנדרש בהתאם להוראות חוק זכויות החולה, התשנ"ו-1996.
כאמור, לאחר ניהולו של מו"מ ארוך, ובמסגרת הסדר פשרה אליו הגיעו הצדדים, פוצתה המטופלת בסך של 250,000 ₪.
מהי רשלנות רפואית על פי החוק, מה נחשב לרשלנות, כיצד ניתן לפעול במקרה שנפגעתם, ומהם הפיצויים להם אתם עשויים להיות זכאים? - אנו נתאר את שלבי התהליך המשפטי, נדגיש את חשיבות הליווי המקצועי של עורך דין, ונסקור אסטרטגיות שיעזרו לכם לממש את זכויותיכם בהצלחה. המטרה היא להעניק לכם תחושת ביטחון וליווי אישי לאורך הדרך, מתוך ידיעה שאתם פועלים באופן הנכון להשגת הצדק והפיצוי המגיע לכם.
במאמר זה נסביר מהי “תאונת דרכים” לפי החוק, מהו עיקרון האחריות ללא אשם, אילו ראשי נזק מזכים בפיצויים וכיצד מעריכים אותם, מי הנפגעים הזכאים לפיצוי (נהגים, נוסעים, רוכבי אופנוע והולכי רגל), מהו תשלום תכוף וכיצד הוא ניתן עוד לפני פסק דין, את מי בדיוק תובעים (חברת הביטוח או קרנית), ולבסוף נדגיש את חשיבות הייצוג על-ידי עורך דין מנוסה למימוש מלוא זכויות הנפגע ומקסום הפיצוי המגיע לו.
רשלנות רפואית עשויה לגרום לנזקים חמורים ואף בלתי הפיכים, ולכן יש לפעול במהירות ולגבש אסטרטגיה משפטית מתאימה.
במקרה של חשד לרשלנות רפואית, מומלץ לפנות מיד לייעוץ משפטי מקצועי כדי למצות את הזכויות המגיעות למטופל.