מאת:

חידוש נוהל גילוי מרצון מבורך, אך לגישתנו יש להוסיף מסלול של "חנינת מס"  

שבחים למנהל רשות המסים על הודעתו המבורכת בדבר הכוונה לצאת בנוהל גילוי מרצון קבוע. נוהל גילוי מרצון, במסגרתו נדרש האזרח להחזיר לקופת המדינה את שנגרע ממנה כתנאי להכשרה של ההון, מתחייב ויש בו כדי לתרום רבות לקופת המדינה, לייעל הליכים, להוריד עומס מהותי מרשות המסים ועוד.
 
יחד עם זאת, יודגש כי נוהל שכזה, כך המציאות הראתה, פנה בעיקר לישראלים אשר חבות המס שלהם הנדרשת לטובת הכשרת ההון, ביחס לכלל ההון המוכשר – אינה גבוהה. הלכה למעשה, נוהל הגילוי מרצון פנה בעיקרו לתושבי ישראל שבבעלותם חשבונות בנק בחו"ל ו/או נכסים אחרים (דוגמת דירות מגורים), אשר נרכשו בהון "לבן" וכי מחדל המס מתמצה באי תשלום מס על הפירות שנבעו מאותה קרן ו/או נכס, מה שאומר שלאחר השלמת הליך הגילוי מרצון והשבת המס שנגרע מקופת המדינה, מרבית הונם "השחור", לרבות מרכיב הקרן, יוכשר והם יוכלו לעשות באותה יתרה מוכשרת שימוש  מלא ובשקיפות מלאה. הניסיון מלמד, כי נוהל גילוי מרצון, כפי שהתנהל עד כה, היה הרבה פחות אטרקטיבי עבור אין ספור תושבים ישראלים אשר הפיקו הכנסות "שחורות" על אדמת ישראל ו/או מחוצה לה. זאת משום, שתשלום מלא על המס שנגרע מקופת המדינה עקב המחדלים, לטובת השלמת הליך הגילוי מרצון בהצלחה, משמע תשלום מס הכנסה בשיעור של 50%, מע"מ 17% וכן דמי ביטוח לאומי, מותירים היו את אותו תושב ישראל, לו היה נוקט בהליך, ללא יתרת הון מוכשר ו/או עם יתרה "לבנה" זניחה. מטעם זה, חלק גדול מאוד של תושבים ישראלים, אשר העלימו הכנסות, כלל לא פנו לערוץ של גילוי מרצון ותחת זאת העדיפו לשמור את ההון השחור בכספת, מתחת ל-"בלטה" או בחשבונות בנק סמויים, למרות הסיכון הגלום בכך. נראה, כי לאור המגיפה הכלכלית בה אנו נתונים, המשפחות והעסקים הצמאים לסיוע אותו המדינה מתקשה להעמיד עבורם, נכון יהיה, במקביל לקידום הליך גילוי מרצון חדש, לנקוט בהליך, הקיים במדינות מסוימות, של "חנינת מס".

הליך של "חנינת מס", לו יתקבל, צריך לדעתנו לאפשר לאותם תושבים ישראלים שהפיקו הכנסות שחורות, לשלם כ-30%  מההון השחור אותו הם צברו, מה שיותיר בידם כ-70% מההון מוכשר / "לבן" וזאת גם אם עצם ההליך יהא כרוך בהתחייבות שלא להוציא את היתרה המוכשרת מהארץ ו/או בהתחייבות לענישה מוגברת, היה ויתפסו מעלימים בעתיד. אכן, במצב רגיל, בתקופה בה אין בנמצא מצוקה כלכלית, יש ליתן משקל מכריע לטענה לפיה אין ליתן לחוטא לצאת נשכר, אולם בימינו אנו, עת זקוקה המדינה לכספים רבים לטובת סיוע לנזקקים, נראה כי הכף נוטה לעבר מתן "חנינת מס", כמוצע. נראה כי היה והצעתנו עבור "חנינת מס" תתקבל, במקביל לערוץ הגילוי מרצון, תביא לידי גביה מהירה של מיליארדים של שקלים על ידי רשות המסים. לגישתנו, מהלך שכזה, יזרים לקופת המדינה סכומים העולים באופן משמעותי על הסכומים שהתקבלו עקב יישום הליך הגילוי מרצון. אנו סבורים, כי עניין לנו בתקופה חריגה, במצוקה לא צפויה ומשכך היכולת לגבות במהירות סכומי עתק שכאלה לטובת רווחת כלל המשק והצלת רבבות של משפחות תצדיק את הסטייה מהכלל ו-"תרפא" מצפונית, את הנאמר.
 
* מכתב מיוחד בנושא שנשלח מטעם משרדנו למנהל רשות המסים בישראל, לקריאה לחץ כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

תיקון הצהרת הון כאן ועכשיו

מאת: אלי דורון, עו"ד

רשות המס רשאית לדרוש מכל אזרח ישראלי המצאה של מסמך הצהרת הון, וזאת לטובת בחינת היקף נכסיו. מה ניתן לעשות במידה וישנו "נכס שחור" ומדוע פעולה יזומה מצד התושב עוד בטרם המדינה הגיע לאזרח, עשויה להביא לידי פתרון מהיר? כל מה שצריך לדעת על נוהל "גילוי מרצון".

קבלתם ירושה הכוללת נכסים "שחורים"? - כך עליכם לנהוג

מאת: אלי דורון, עו"ד

כל מוות מייצר אירוע משפטי הכרוך בטיפול בנכסים אשר נצברו על ידי המנוח. אם למנוח פלוני היה חשבון בנק "שחור", שם הוא צבר הכנסות, ובגינן הוא לא שילם מס, עצם חבות המס מתגלגלת לעבר היורשים.

בעלי מטבעות קריפטוגרפים החיים ב- "בועה נטולת מס" - אנא צאו ממנה ומהר !!!

מאת: אלי דורון, עו"ד

לא לעולם חוסן!! נכון ואף חובה להתעורר מוקדם ככול שניתן, אי דיווח היא התנהלות פלילית. איך להימנע מחשיפה ומה הוראת החוק קובעת? - כל הפרטים במאמר

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.