מאת:

צירוף שותף לעסק בסיוע עו"ד ורו"ח מומחה בדיני עסקים, יוצא רשויות מס ומשרד משפטים

ישראלים רבים מוצאים עצמם היום בפני מצב בו עליהם לצרף אדם נוסף לעסקם כשותפים - לעתים השיקולים הם כלכליים ומקורם במשבר הקורונה ו/או בכל מצוקה כלכלית אחרת, ולעתים השיקולים הם אחרים, ניהוליים ו/או כאלה אשר לדעת המעורבים יש במהלך כדי לשפר את העסק, הפעילות העסקית, חלוקת התפקידים ולתת מענה לבעלים הנוכחי בתחומים בהם הוא פחות בקיא וכו'.
 
לפעמים ההצטרפות המתבקשת היא לחברה בע"מ בדרך של הקצאת או רכישת מניות ולפעמים ההצטרפות היא לעסק של עוסק שאינו מאוגד כחברה. לפעמים ההצטרפות מתבצעת בדרך של הקצאת מניות או מכירת מניות לשותף החדש ולפעמים ההצטרפות מתבצעת בדרך של הקמת חברה חדשה ו/או שותפות חדשה אשר באמצעותה למעשה מתכננים הצדדים להוציא אל הפועל את התוכניות לטובת הרחבת הפעילות וההעצמת השותפות. בחלק מהמקרים המצטרף משלם עבור הצטרפותו לעסק ו/או לבעליו, כאשר לעתים התשלום הוא בגין הקצאת מניות, לעתים הוא בגדר הלוואה לחברה ולעתים הוא מוגדר גם אחרת. בחלק אחר של המקרים המצטרף כשותף מביא עמו יתרונות שונים שאינם נאמדים בכסף, כמו לדוגמא ידע, כוח עבודה, לקוחות, ניסיון, אמון, כישורים ועוד, כל מקרה לגופו כאשר בכל עסקה גם מקבלים החלטה באשר לשיעורי הבעלות בחברה. בנוסף קיימים תרחישים בהם המצטרף החדש הוא חבר או בן משפחה מוכר לעומת אדם זר שההיכרות עמו היא עמוקה פחות.
 
בכל מקרה בו אתה מבקש לצרף שותף חדש לעסק – אנו הכתובת הנכונה לסייע...
הצטרפות של שותף לעסק רחוקה מלהיות מהלך פשוט ואל לצדדים להימנע מקבלת מענה משפטי של עו"ד המתמחה בדיני חוזים ועסקים על מנת שזה יילווה את ההליך מקרוב לטובת ביצוע העסקה באופן שיישקף נאמנה את האינטרסים של שני הצדדים והשכל הישר, בחוקיות ובשקיפות. במקרים מסוג זה יש לקחת גם בחשבון כי צירוף שותף לעסק מייצר אירוע מס המחייב את הצדדים לדווח על העסקה לרשויות המס, מה שבפוטנציה יכול לגרום לרשות לשום את העסקה בסכומים העולים על הצפוי על ידי מי מהצדדים. יתרה מזאת, בעסקאות מסוג זה ישנה חשיבות מכרעת לערוך מערך הסכמים המגדיר את מערכת היחסים בין הצדדים באופן שימנע בעיות בעתיד ובכלל זה להתייחס לאופן חלוקת הבעלות והתפקידים, הגדרת התמורות המשולמות והגדרות לעניין התגמול לו כל אחד מהמעורבים זכאי. יתרה מזאת מערך הסכמים שכזה חייב לקחת בחשבון אופן התמודדות עם מצבים של חילוקי דעות, פתרון סכסוכים, התייחסות למקרה בו מי מהצדדים מבקש לממש את בעלותו החלקית, אופן חלוקת רווחים, אופן השבת הלוואות בעלים ועוד. בנוסף יש לבנות את העסקה כך שזו תגלם שיקולי מס, משמע העסקה חייבת לשבת על תכנון מס חוקי ושקוף כזה הנותן למעורבים בשקיפות וחוקיות מלאה את הטבות המס להם הם זכאים, אם בכלל. כמובן שלכל עסק יש את המאפיין אותו ומשכך בכל פעילות ובכל מהלך יש לאתר את המבנה המשפטי הנכון לטובת מקסום זכויות המעורבים. בנוסף בחלק מהמקרים קיימת חשיבות לקבוע את אופן כניסת השותף לעסקה - האם הוא נכנס באופן פרטי, האם נכון להכניס אותו כשותף באמצעות חברת אחזקות, האם ישנו פרמטר בינלאומי או שכל הפרמטרים הינם ישראלים, האם ישנה הטבת מס הנוגעת לאופי הפעילות ועוד ועוד. עסקה חכמה ונכונה הנערכת על ידי משרדנו, המורכב כאמור מעו"ד ורו"ח בעלי השכלה משפטית וכלכלית ובקיאות מסחרית רחבה, יכולה לסייע מאוד לצדדים להצליח ולהביא לידי מיקסום התוצאות. הצלחת הלקוח היא גם ההצלחה שלנו ומשכך חשוב לבנות את הדברים בצורה נכונה כבר מהשלב הראשון - אנו מזמינים אותך לפנות אלינו לטובת קביעת פגישה וקידום המתחייב במיידי.
 
התקשר עתה לעו"ד אלי דורון ונפעל בדיסקרטיות ובמקצועיות נוטלת פשרות לטובת קידום הנדרש, חייג כעת 054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.66 ע"י 3 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מכירת 100% ממניות חברה בע”מ לצד שלישי

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדריך משפטי ליזם הישראלי: מכירת חברה בע”מ במלואה (100% מהמניות) היא מהלך משמעותי ומורכב עבור כל יזם. מדובר בעסקת מכר של “מפעל חיים” הדורשת תכנון קפדני, הבנה של ההשלכות המשפטיות-מסחריות וליווי מקצועי צמוד. במאמר זה נפרט את השלבים העיקריים במכירת חברה בע”מ, נבחן את מבנה העסקה (מכירת מניות לעומת מכירת נכסים) בהתמקדות בעסקת מניות, נדון בשיקולים המשפטיים המרכזיים (כגון התחייבויות, חוזים, עובדים, קניין רוחני, רגולציה, סודיות ואי-תחרות), נציג שיקולי מיסוי עיקריים למוכר (ובפרט מס רווח הון) ונסביר את חשיבות הליווי המשפטי והפיננסי. כמו כן, נתייחס לסוגיית

הקמת שותפות בין רואה חשבון ויועץ מס

מאת: אלי דורון, עו"ד

על הגבלות העיסוק בחקיקה ובתקנות – איסור שותפות עם מי שאינו נמנה במקצוע, ומה כן ניתן לעשות

טיפים לקבלן משנה ערב חתימתו על הסכם עבודה עם הקבלן הראשי

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נציג טיפים חיוניים לקבלן המשנה לפני שהוא חותם על הסכם עבודה, כולל סעיפים שכדאי לבדוק, נקודות משא ומתן חשובות והדרכים להימנע מסיכונים מיותרים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.