מאת:

הליך גישור בתקופת משבר הקורונה - לפתרון בריא ומהיר!

המשבר במשק בעקבות מגפת הקורונה הביא לכך שישראלים רבים, עסקים ופרטיים, מוצאים עצמם בפני סכסוכים משפטיים ואי הסכמות שונות, הפוגעים ביכולתם לחזור לשגרה ומסבים לצדדים נזקים מיותרים, לרוב עקב אי הוודאות השוררת בימים אלו כורח המצב. סכסוכים חוזיים ואחרים הנובעים ממשבר הקורונה (כך למשל בין שוכרים ומשכירים, הפרות של הסכמים, אי החזר הלוואות, סכסוכים בתוך משפחות ועוד), לצד צמצום לסירוגין של פעילות בתי המשפט ו/או הטלת מגבלות אחרות, לא מקלים על הצדדים המבקשים לסיים עם המחלוקת "ולהתקדם קדימה".

מטבע הדברים בחלק גדול של המקרים, בהליכים שכאלו הכרוכים בהעסקת עו"ד לשני הצדדים לשם ייצוגם בפני בית המשפט, יהיו כרוכים בעלויות משפט נכבדות ובהתמשכות הליכים מעבר למקובל, בהתאם לקצב התנהלות בתי המשפט, מגבלות הנובעות מהמגפה וכו'. משכך, בחירה בהליך גישור אשר מאפשר הגשמת יתרונות רבים לצדדים, הינה לפעמים שקולה לדרך המלך ויש בה כדי להקנות יתרונות רבים, במיוחד בשעה קשה זו בה מבקשים מענה מהיר וזול ובפרט אם הליך זה מתנהל בפני פיגורה משפטית בעלת ניסיון רב דוגמת השופט בדימוס יעקב וגנר אשר נמנה על צוות משרדנו ומי ששימש כסגן נשיא בית המשפט השלום עשרות בשנים. ברור כי בחינת המקרה על ידי גורם אובייקטיבי, אשר לא מייצג את מי מהצדדים אלא מסתכל על המחלוקת באופן אובייקטיבי וכזה המכיר מקרוב את המקובל באולמות בתי המשפט, יידע להציע לצדדים דרכים לגישור ופשרה, כזו הצופה פני עתיד ואשר עשויה לחסוך עוגמת נפש רבה. מגשר מקצועי ומנוסה יידע ללמוד את עובדות המקרה במהירות, לדון עם שני הצדדים ביחד ועם כל אחד מהצדדים לחוד, ובהישען על ניסיונו לנסות ולהציג בפני המעורבים את מה שממילא בית המשפט עשויי לקבוע במקרים מסוג זה תחת ניהול משפט ממושך – ולהגיע לידי הבנה כאן ועכשיו.
 
הליך משפטי אל מול הליך גישור
הליך משפטי בבית משפט כרוך בעלויות גבוהות ואף עלול להימשך זמן רב. ידוע לכל כי הליכים משפטיים כרוכים בעלויות ניכרות בעוד שהמשק נמצא בשפל חסר תקדים ולישראלים רבים חשוב לעשות כל שניתן על מנת לחסוך בעלויות. זאת ועוד, הגישה הישירה לבתי המשפט נחסמה לפרקים בעבור האדם מן הישוב וזאת עקב המגפה ואין לדעת מה יוליד בעניין יום, מה שעלול לעכב עוד יותר הליכים והחלטות. לפיכך, נראה כי דרך יעילה בחלק לא מבוטל מהסכסוכים, מתוך מטרה הדדית ליישב את המחלוקת בצורה מהירה ויעילה, היא באמצעות שימוש בהליכי גישור, בסיוע משפטן מנוסה אשר יידע להעמיד מראה אל מול הצדדים, לנסות ולהעריך ביחד עמם מה צפוי להיפסק היה וההליך יתנהל בפני בית משפט ועל סמך זאת להגיע להסכם אשר ייערך על ידו בהגינות ובשקיפות ובאופן המבטא את שהוסכם על דעת שני הצדדים, כשאלו יכולים להיות מיוצגים על ידי עו"ד ויכולים במקרים רבים לגשת לגישור גם ללא כל ייצוג משפטי ו-"להסתפק" בעמדה השקולה של המגשר המנוסה.
 
יתרונות הליך הגישור הינם נרחבים - הליך זה מאפשר לצדדים לקיים שיח מעבר להיבט המשפטי הנורמטיבי. הצדדים, בסיוע המגשר, יוכלו לבנות מכנה משותף שיאפשר את יישוב הסכסוך ואת המשך מערכת היחסים ביניהם באופן מיטבי, ככל שאכן יבקשו לשמר את הקשר ביניהם, להמשיך לעבוד או לחיות ביחד וכו'. חשוב להדגיש כי בשונה מהליכים משפטיים מסורתיים, בהליך גישור ניתן להגיע לפתרונות מוסכמים וייחודיים כאלה שגם לא מתפרסמים, בניגוד לפסקי דין אשר בדרך כלל הופכים להיות חלק מהמידע אשר מונגש לציבור הרחב, לרבות עיתונאים. הפתרון במקרה של גישור הוא שקט ודיסקרטי ובנוסף מדובר בהליך מהיר ויחסית זול, אשר לא מחייב את הצדדים ובכך אינו יכול להזיק להם. בעניין זה יובהר כי הליך גישור, להבדיל מהליך של בוררות, אינו מחייב את הצדדים. תפקיד המגשר הוא לנסות ולהביא את הצדדים להבנה ואם אינם מצליחים להגיע להבנה, יכולים הם להפסיק את ההליך וכל שארע בכתליו הינו בגדר חסוי ולא ניתן להביא ראיות מההליך בפני בית המשפט, היה והמקרה יגיע לבירור בפני בית משפט בהמשך. יתרה מזאת, קורה לא אחת, כי תוך כדי גישור הצדדים מחליטים, על סמך התרשמותם מהמגשר, להסמיכו ולאפשר לו לקבל החלטות כבורר. במקרה שכזה החלטת הבורר תחייב את הצדדים כמו כל פסק דין אחר (לאחר אישורו בבית המשפט המחוזי), אולם אופציה זו אפשרית רק במקרים בהם שני הצדדים מסכימים מראש להקנות למגשר סמכויות של בורר - היה ומי מהצדדים לא מעוניין, ההליך יישאר כהליך גישור בלבד.

משרדנו המורכב מעורכי דין, רואי חשבון, שופטים בדימוס ועוד, מתמחה בניהול הליכי גישור מוצלחים ויעילים המתנהלים בצורה נינוחה ועניינית, כאלה המביאים, לא אחת, את הצדדים לידי הסכמה מהירה. פנו אלינו כעת ונתאם פגישה לטובת קידום האמור. למענה ישיר ומהיר, ניתן ליצור קשר כעת עם עו"ד אלי דורון 054-4251054  

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.75 ע"י 4 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חובת זהירות המדינה בשהיית אזרחים במוסדות ציבוריים

מאת: אלי דורון, עו"ד

כאשר שהיתם במוסד ממשלתי ונגרם לכם נזק כתוצאה מהחלקה/נפילה/פגיעה וכד' שאלתם את עצמכם את מי אני תובע ומה עליי להוכיח? דוגמא לתשובה לכך תינתן במאמר שלפנינו בה בית המשפט עסק בסוגיה דומה וקבע כי יש להיפרע מהמוסד הממשלתי/המדינה בו שהה הניזוק בקרות הנזק.

דין בכיר בחברה ציבורית בעל תנאי העסקה מנוגדים לדין ומדיניות התגמול

מאת: אלי דורון, עו"ד

בפסק דין שניתן לאחרונה על ידי בית הדין הארצי לעבודה נדרש בית הדין לענות על מספר שאלות מהותיות לצורך הכרעתו בסוגיה: מה דינו של נושא משרה בחברה אשר קיבל שכר החורג מגובה השכר המאושר על פי מדיניות שאותה קבע דירקטוריון החברה על פי הוראות חוק החברות? האם יש לחייב את העובד בהשבה מלאה או חלקית של השכר והבונוס שקיבל מעבר להוראות מדיניות התגמול?

חשיבות חובת הגילוי מטעם היזם בקניית דירה בפרויקט

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה, נידונו בשלוש ערכאות משפטיות סוגיות משפטיות מעניינות לגבי חובת הגילוי, משמעותה והיקפה, של יזמות / קבלניות בהסכם מכר כלפי רוכשי דירות מגורים, באשר לקיומן או לבנייתן או הפעלתן בעתיד של קומות מסחר בבנייני מגורים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.