מאת:

ייעוץ משפטי מיוחד בעניין אי פירעון הלוואות בתוך המשפחה
הכללים הנהוגים בתוך משפחה בכל הקשור להעברת ו/או הלוואת כספים, שונים מאלה הנהוגים בעולם העסקי האמיתי. בעוד שבעולם העסקי מקובל להגדיר היטב את הדברים, להסתייע בעו"ד, לערוך הסכמים מפורטים מראש, להגדיר תנאים, לשמור על סדר וארגון וכדומה, הרי שבהתנהלות בתוך משפחה העברת כספים בדרך כלל הרבה פחות פורמאלית, לפעמים מתרחשת באופן ספונטני ובדרך כלל מתבצעת באופן שונה משמעותית מהמקובל בעולם העסקי.
 

כך יוצא כי לעתים קרובות בתוך המשפחה מתבצעת כאמור העברת כספים באופן פחות פורמלי, מחושב ומתועד ולפעמים גם פחות מוגדר, אם לעניין מהות הכספים המועברים ואם לעניין תנאים אחרים כמו ריבית, מועדי פירעון ועוד. בתוך המשפחה קורה לא אחת שכספים אשר ניתנים בתחילה כהלוואה הופכים בשלב מסוים למתנה ו/או לכספים שהמעניק מחליט לוותר עליהם ולא לנקוט בהליכים משפטיים לגבייתם נגד מקבל הכסף וזאת משום שהוא מבין את מצוקתו ו/או משום שהחליט מטעמים אחרים כי טוב יעשה באם יוותר על הכספים ולא יפעל לפירעונם. העברת כספים יכול שתתבצע בין הורים לילדים, אבל באותה מידה יכולה להתבצע בין אחים ו/או בין דודים ו/או קרובים אחרים, כאשר בחלק גדול של המקרים, הצדדים כלל לא טורחים לערוך הסכם או מסמך אחר המגדיר את מהות הכסף ו/או כל תנאי אחר הקשור בהעברת הכספים. אי הוודאות הנגזרת מהיחסים המיוחדים של המעורבים מייצרת לא אחת עילה לבעיות ו/או למחלוקות וזאת דווקא בין בני משפחה אשר עד לפני פרוץ המשבר היו קרובים ומאוחדים. כך יוצא שבני משפחה מוצאים את עצמם לא אחת בפני "סכסוך עסקי" אליו הם לא נערכו ואליו נגררים גם בני משפחה אחרים אשר נשאבים אל תוך המקרה, אם לטובת ניסיון להביא לידי סיום מוצלח של הפרשה ואם לטובת נקיטה בהליכים משפטיים מתחייבים. במסגרת סוגיות אלה מתעוררות מחלוקות מסוגים שונים, לפעמים מחלוקת בנוגע לסיווג של הכסף, כאשר אחד טוען למתנה ושני להלוואה, ובאותה מידה עלולים לצוץ להם מתחים אחרים בנוגע למועדי הפירעון ו/או בנוגע לשימוש שנעשה בכסף ו/או בנוגע לטענות לעניין בעלות משותפת בנכסים שנרכשו באמצעות אותם כספים ועוד ועוד עניינים ומחלוקות כאמור.
 


היה ויש לך מחלוקת עם בן משפחה לעניין הלוואה ו/או מתנה, אנחנו הכתובת עבורך!
מחלוקות אלה הקשורות להלוואות בתוך המשפחה, חייבות להתנהל בצורה זהירה ורגישה - בעוד שהצדדים למחלוקת טעונים ומלאי אמוציות, על עורך הדין המטפל במקרה, להתנהל בצורה מאופקת וקרה וזאת לטובת גיבוש וקידום המטרה. כך לדוגמא בחלק גדול של המקרים על עורך הדין המטפל להימנע בשלב ראשון מכל חשיפה ולהפעיל את לקוחותיו לטובת תיעוד העובדות, גיבוש הראיות וכו', אם בדרך של הקלטת שיחות ואם בדרכים אחרות אשר לא יתאפשרו שעה בה יבינו בני המשפחה האחרים כי יש בנמצא עו"ד מעורב. תקפידו של עורך הדין במקרים מסוג זה הוא לקבל פיקוד על המקרה ולנקוט בפעולות הנכונות לטובת קידום עניינו של הלקוח. על עורך הדין להבין את הרגישות ולהביא לידי ניהול המשבר וקידום הנדרש בניסיון להביא לידי פתרון, אם בדרך של פשרה ואם בדרך של פניה לערכאות.

משרדנו מתמחה בכל הקשור בגביית חובות מבני משפחה - אנו יודעים לפעול במקצועיות ובתחכום, נדע לעשות הנדרש על מנת שאתה תקבל את המגיע לך ולבנות עבורך אסטרטגיה מנצחת ולקדם גבייה מהירה מבן משפחה, במינימום עלות ובמינימום נזק. לייעוץ ותיאום פגישה שאינה מחייבת, ניתן ליצור קשר ישירות עם עו"ד אלי דורון בטלפון: 054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חובת זהירות המדינה בשהיית אזרחים במוסדות ציבוריים

מאת: אלי דורון, עו"ד

כאשר שהיתם במוסד ממשלתי ונגרם לכם נזק כתוצאה מהחלקה/נפילה/פגיעה וכד' שאלתם את עצמכם את מי אני תובע ומה עליי להוכיח? דוגמא לתשובה לכך תינתן במאמר שלפנינו בה בית המשפט עסק בסוגיה דומה וקבע כי יש להיפרע מהמוסד הממשלתי/המדינה בו שהה הניזוק בקרות הנזק.

דין בכיר בחברה ציבורית בעל תנאי העסקה מנוגדים לדין ומדיניות התגמול

מאת: אלי דורון, עו"ד

בפסק דין שניתן לאחרונה על ידי בית הדין הארצי לעבודה נדרש בית הדין לענות על מספר שאלות מהותיות לצורך הכרעתו בסוגיה: מה דינו של נושא משרה בחברה אשר קיבל שכר החורג מגובה השכר המאושר על פי מדיניות שאותה קבע דירקטוריון החברה על פי הוראות חוק החברות? האם יש לחייב את העובד בהשבה מלאה או חלקית של השכר והבונוס שקיבל מעבר להוראות מדיניות התגמול?

חשיבות חובת הגילוי מטעם היזם בקניית דירה בפרויקט

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה, נידונו בשלוש ערכאות משפטיות סוגיות משפטיות מעניינות לגבי חובת הגילוי, משמעותה והיקפה, של יזמות / קבלניות בהסכם מכר כלפי רוכשי דירות מגורים, באשר לקיומן או לבנייתן או הפעלתן בעתיד של קומות מסחר בבנייני מגורים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.