מאת:

ייצוג משפטי של משכירים בתביעות שוכרים המפרים הסכמים עקב הקורונה ובכלל

משבר מגפת הקורונה נחת על המשק הישראלי כרעם ביום בהיר, ללא כל אפשרות להערכות מוקדמת ומכאן ששוכרים רבים, הכפופים להתקשרויות חוזיות והסכמי שכירות עם משכירים, מצאו עצמם מחויבים על פי אותם הסכמים לתשלומי שכירות נכבדים, אותם התקשו הם לכבד. בחלק מהמקרים מדובר בהסכמים הנוגעים בהשכרה של דירות למגורים ובחלק היותר גדול של המקרים וההפרות – נתקלים אנו בהסכמי שכירות של נכסים מסחריים.
 
כך יוצא שבעלי עסקים רבים מצאו את עצמם כפופים להסכמי שכירות המחייבים תשלומים חודשיים בגין דמי שכירות נכבדים, בעוד שבפועל ההכנסות שלהם מהעסק ירדו באופן משמעותי ו/או התאפסו לגמרי. בחלק נכבד מאותם מקרים הצליחו המשכירים והשוכרים להגיע להבנה הוגנת המתיישבת עם האינטרס של שני הצדדים, אולם במקרים רבים אחרים השוכרים בחרו להתנהל באופן חד-צדדי, ללא כל תיאום עם בעל הנכס, מבלי לקחת בחשבון את עמדתו ופשוט הודיעו לו כי הם מפסיקים לשלם את השכירות, כאילו הוא "האשם" בהתפרצות המגפה. שוכרים רבים נהגו כך תוך התעלמות מוחלטת מכך שגם המשכיר עצמו מחויב במשכנתאות או הלוואות אל מול הבנקים ו/או בעובדה לפיה הכשרת הנכס להשכרה עלתה למשכיר כספים רבים ו/או שהוא עצמו חי משכירות זו ו/או שורה ארוכה של פרמטרים אשר מלמדים על כך שהמשכיר נפגע מהמצב לא פחות מאשר השוכר. בחלק מהמקרים למשכיר בטוחות חזקות כמו ערבויות בנקאיות ובחלק אחר של המקרים הערבויות הן פחותות, מה שברור הוא כי משבר הקורונה הביא עימו לאוויר העולם צרור של מחלוקות בין משכירים לשוכרים, אשר כל מקרה חייב להיבחן לגופו ולהיות מטופל פרטנית, על פי תנאי ההסכם הספציפי, הערבויות, אופי העסק, מידת הנזק של מי מהצדדים ועוד. מה שברור הוא כי ברוב המכריע של הסכמי השכירות אין התייחסות למקרה של קורונה ו/או למקרה של בעיה מסוג זה, כך שהמחלוקת פתוחה לפרשנות ובתי המשפט יצטרכו לדון בכל מקרה לגופו, אם בתביעות שיוגשו ואם בסעדים זמניים, דוגמת צווי מניעה אותם שוכרים יבקשו לקבל כנגד מימוש ערבויות. נכון לרגע זה יש בנמצא מספר החלטות של בתי משפט בישראל בנוגע לאפשרות של מימוש או אי מימוש ערבות בנקאית, אך לא מעבר. כמו כן יש בנמצא אמירה משפטית לפיה "קורונה" היא לא מילת קסם, מה שאומר שכל מקרה חייב להיות מטופל פרטני ומקצועי.

משכך, היה והשוכר שלך לא שילם לך את המגיע לך, אנחנו הכתובת הנכונה עבורך - אנו נדע לקבל במיידי טיפול בעניין, לגבש אסטרטגיה ולתקוף משפטית באופן נכון ומדויק, גם מחוץ לכותלי בית משפט, בניסיון לחסוך מהצדדים הליך ממושך ואם בדרך של פניה לבית המשפט בתביעות מתאימות. פנה אלינו כעת ונדאג לקדם הנושא עבורך כך שתוכל לקבל את דמי השכירות המגיעים לך ללא דיחוי נוסף. חייג עכשיו לעו"ד אלי דורון: 054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.66 ע"י 3 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חובת זהירות המדינה בשהיית אזרחים במוסדות ציבוריים

מאת: אלי דורון, עו"ד

כאשר שהיתם במוסד ממשלתי ונגרם לכם נזק כתוצאה מהחלקה/נפילה/פגיעה וכד' שאלתם את עצמכם את מי אני תובע ומה עליי להוכיח? דוגמא לתשובה לכך תינתן במאמר שלפנינו בה בית המשפט עסק בסוגיה דומה וקבע כי יש להיפרע מהמוסד הממשלתי/המדינה בו שהה הניזוק בקרות הנזק.

דין בכיר בחברה ציבורית בעל תנאי העסקה מנוגדים לדין ומדיניות התגמול

מאת: אלי דורון, עו"ד

בפסק דין שניתן לאחרונה על ידי בית הדין הארצי לעבודה נדרש בית הדין לענות על מספר שאלות מהותיות לצורך הכרעתו בסוגיה: מה דינו של נושא משרה בחברה אשר קיבל שכר החורג מגובה השכר המאושר על פי מדיניות שאותה קבע דירקטוריון החברה על פי הוראות חוק החברות? האם יש לחייב את העובד בהשבה מלאה או חלקית של השכר והבונוס שקיבל מעבר להוראות מדיניות התגמול?

חשיבות חובת הגילוי מטעם היזם בקניית דירה בפרויקט

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה, נידונו בשלוש ערכאות משפטיות סוגיות משפטיות מעניינות לגבי חובת הגילוי, משמעותה והיקפה, של יזמות / קבלניות בהסכם מכר כלפי רוכשי דירות מגורים, באשר לקיומן או לבנייתן או הפעלתן בעתיד של קומות מסחר בבנייני מגורים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.