14/5/2020
טיפול בזק לקבלת מענק "קורונה" עד לסך של 400,000 ₪, לעסקים שמחזורם השנתי אינו עולה על 20 מיליון ₪
וסיוע משפטי בערעור על אי קבלת המענק ע"י עו"ד ורו"ח יוצאי מס הכנסה
בחודש דצמבר 2019 החלה התפרצות של וירוס הקורונה ברפובליקה העממית של סין, ובמהרה עלתה התפרצות זו לכדי מגיפה בה שיעורי הדבקה משמעותיים, וכן שיעורי אשפוז רפואי ותמותה גבוהים. זמן קצר לאחר מכן התפשטה המגיפה וכיום ניתן למצוא חולים כמעט בכל מדינה בעולם, בשלבי התפרצות שונים. מדינות רבות נקטו בצעדים דומים לאלו שננקטו על ידי סין שעיקרם הפחתת פעילות המשק והגבלת התכנסויות והכל במטרה להפחית את שיעורי ההדבקה.
בחודש פברואר 2020 התגלו מקרים ראשונים של וירוס הקורונה בישראל, ובחודש העוקב החלה ממשלת ישראל בנקיטת צעדים לבלימת התפשטות המגיפה בישראל, לרבות התקנתן של תקנות שעת חירום אשר הגבילו משמעותית את היקף הפעילות העסקית, הגבילו התכנסויות ואף בתקופות מסוימות הטילו עוצר של ממש על האוכלוסייה. לכך מצטרפים צעדי מנע להתפשטות המגיפה על ידי תיירים או ישראלים הנכנסים לישראל. בתחילת חודש מאי החלה ירידה בשיעורי ההדבקה בנגיף, ובהתאם הורתה הממשלה על השבה הדרגתית של המשק לפעילות חלקית במטרה להשיבו לפעילות מלאה. בפועל, מדינת ישראל טרם הסירה את מלוא המגבלות ומגזרי פעילות שלמים במשק נותרו מושבתים. אלא שבתקופה בה הוטלו המגבלות על פעילות העסקית נותרו בעלי עסקים רבים עם הוצאותיהם הקבועות (שכ"ד, חשמל, מים, הוצאות שכר עבור עובדים שלא בחל"ת וכיו"ב) – בעוד שמנגד, לא הפיקו הכנסות כלל. התמשכותו של מצב זה במשך למעלה מחודש הביאה עסקים רבים לסכנת התמוטטות כלכלית, ומשכך הודיעה ממשלת ישראל כי בכוונתה ליזום תוכנית מענקים לעסקים לצורך כיסוי הוצאותיהם הקבועות בתקופה בה הפסיקו לפעול בשל התפרצות נגיף הקורונה.
מענק לפיצוי בגין נזק כלכלי הנגרם בגין התפרצות הקורונה והצעדים למניעתה
ממשלת ישראל קיבלה החלטה לסייע לעסקים שניזוקו מהתפרצות נגיף הקורונה ומן הצעדים שננקטו לבלימתה, וזאת לגבי עסקים אשר חלה ירידה של 25% במחזור הפעילות בחודשים מרץ - אפריל 2020, ביחס לתקופה המקבילה בשנת 2019. המענק מחושב ביחס להוצאות הקבועות בעסק, הוצאות שכר של עובדים שהוציא העסק לחל"ת ומחזור העסק בתקופה המקבילה בשנת 2019, ועד 400,000 ₪ לכל עוסק.
תנאי הזכאות העיקריים למענק הינם:
- היקף כלכלי של הפעילות - עבור חברה או שותפות: מחזור העסקאות בשנת 2019 עולה על 18,000 ₪ ואינו עולה על 20 מיליון ₪.
עבור עצמאים: מחזור העסקאות בשנת 2019 עולה על 300,000 ₪ ואינו עולה על 20 מיליון ₪.
- ירידה במחזור הפעילות - ירידה של 25% במחזור הפעילות בתקופת התפרצות הנגיף ביחס לתקופה המקבילה בשנת 2019.
עבור עסק שהחל לפעול לאחר ה-01/03/2019 ועד 31/12/2019, ההשוואה תעשה למחזור העסקאות הממוצע מיום תחילת החודש העוקב ליום פתיחת העסק, עד יום 29.2.2020.
- הגשת כל הדוחות התקופתיים למע"מ, הנדרשים לצורך חישוב המענק.
- ניהול פנקסי החשבונות כנדרש, אם העסק מחויב בכך ופנקסיו לא נפסלו.
- ירידת מחזור העסקאות בתקופת המענק נגרמה כתוצאה מההשפעה הכלכלית של התפשטות נגיף COVID-19.
נקבעו הסדרים ספציפיים למלכ"ר, עוסקים מהעיר אילת ולעסקים המדווחים במאוחד.
ניתן להגיש בקשות למענק זה עד ליום 10.8.2020, ונקבע עבורן זמן טיפול מקסימלי של 7 ימים. במידה ונדרשו מסמכים נוספים ו/או הבדיקה הממוחשבת הורתה כי יש לבצע בדיקה נוספת, יוכל העוסק לקבל מקדמה של 20% על חשבון המענק עצמו ולא יותר מ – 80,000 ₪, וזאת עד להשלמת הטיפול בבקשה למענק.
ערעור על אי קבלת מענק
ניתן אף לערער על החלטת רשות המיסים הדוחה בקשה למענק באמצעות הגשת השגה בתוך 45 ימים ממתן ההחלטה בבקשה למענק (החלטה בהשגה תינתן בתוך 180 ימים), כאשר על ההחלטה בהשגה ניתן לערער בפני נציגי משרד האוצר ומשרד הכלכלה היושבים כערכאת ערעור.
משרדנו מורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי רשות המיסים, להם ניסיון רב באיסוף ומיון חומרים, וכן התנהלות למול רשויות המס בהגשת בקשות, תביעות לפיצוי, קיום דיונים בבקשות והגשת ערעורים על החלטות שנתקבלו. משרדנו ילווה אתכם החל מן ההחלטה להגיש בקשה למענק ועד לקבלתו בפועל במקצועיות, אדיבות ודיסקרטיות.
התקשר אלינו עתה ונתאם פגישה במיידי לטובת מימוש זכותך לפיצוי. חייגת כעת עו"ד לאלי דורון , נייד: 0544251054