7/5/2020
עו"ד מומחה לפירוק שותפות במקרקעין
לא אחת קורה כי שניים או יותר אנשים או חברות אוחזים בבעלות בנכס מקרקעין אחד או יותר, אם באמצעות חברה, אם באופן פרטי ואם בכל דרך אחרת. בחלק גדול של המקרים אין לשותפים כל בעיה ו/או קושי משפטי או מסחרי עם האחזקה המשותפת וזו מתנהלת על פני שנים.
לפעמים השותפות במקרקעין נוצרה על ידי השותפים במכוון ומראש בעת הרכישה המשותפת ובחלק אחר של המקרים, השותפות נכפתה על הצדדים עקב ירושה ו/או עקב נסיבות אחרות אשר אינן תלויות בבעלים. כך יוצא שלגבי נכסים רבים יש שורה של בעלים המחזיקים נכסים בשותפות. בחלק מהמקרים יש בנמצא הסכם שיתוף בין השותפים המגדיר את החלוקה של הנכסים, אם באמצעות תסריט ואם באופנים אחרים ובחלק אחר וגדול של המקרים אין בנמצא כל הסכם או חלוקה, כך שהשותפים מחזיקים בנכסים במושע - משמע כולם שותפים בכל גרגר וגרגר של הנכס ובכל מרכיב ממרכיבי הקרקע עליו עומד הנכס. מצב דברים זה בו יש בנמצא יותר מאדם אחד האוחז בבעלות בנכס, מייצר לא אחת מתח בין הבעלים ו/או ניגוד עניינים כזה או אחר, המחייב פירוק של המקרקעין אם בהסכמה ואם באמצעות הליך משפטי. המתח ו/או ניגוד העניינים יכול לנבוע כתוצאה מרצון של אחד מהשותפים למכור ו/או רצון של אחד מהשותפים להשביח ו/או משום שרק אחד מהשותפים נהנה מהנכס מבלי לשלם לשותפים האחרים על השימוש ועוד ועוד סיבות. בשל אלה ובשל טעמים רבים אחרים קורה לא אחת כי הבעלים בנכס ו/או חלק מהם מבקשים לפרק את השיתוף, כך שכל אחד יוכל לעשות את שברצונו בנכס. פירוק השיתוף יכול שיתבצע בעין, משמע חלוקה פיזית של הנכס, כך שכל שותף מקבל פיזית חלק מוגדר מהנכס ובחלק אחר של המקרים יכול שפירוק השיתוף יעשה בדרך של מכירת הנכס בשלמות וחלוקת התמורה הכספית המתקבלת, כאשר לכל שותף ניתנת הזכות לשלם ולרכוש את הזכויות במקרקעין של השותפים האחרים.
כיצד אנחנו יכולים לסייע במקרים שכאלו?
פירוק שיתוף כרוך הן בסוגיות הנוגעות בדיני חוזים והן בסוגיות הנוגעות בדיני מס ובשני אלה משרדנו יודע לעזור - משרדנו מורכב מעו"ד ורו"ח מומחים בדיני מקרקעין ובעריכת עסקאות מקרקעין והן בעו"ד ורו"ח המומחים בדיני מס. כמו כן לצוות משרדנו ההתמחות בהובלת הליכים משפטיים בפני בית המשפט, כך שבנסיבות בהן אין בנמצא הסכמה בין השותפים בנוגע לחלוקה מוסכמת של המקרקעין, יידע משרדנו לפנות לבית המשפט ולפעול לטובת נקיטה בהליך אשר יכפה על הצדדים חלוקה, אם בדרך של חלוקה בעין ואם בדרך של מכירת כל הנכס וחלוקת הפדיון. סוגיות ומתחים בכל הקשור לפירוק שיתוף יכול להתעורר בכל עת, בכל נקודת זמן בה לשותפים אינטרסים שונים ויכול הוא להתעורר בתקופות כמו מגפת הקורונה, במהלכה, לדוגמא, יכול גורם אחד להיות במצוקה תזרימית ורצונו להביא לידי המרת הנכס והזכויות למזומנים, בעוד האחר מעדיף לשמור את הנכס, להימנע ממכירתו בשעה זו והמתנה לטובת הנבה עתידית, השבחה וכדומה. בכל מקרה, היה והנך שוקל הליך של פירוק שותפות במקרקעין, אנו הכתובות. משרדנו המורכב מעו"ד ורו"ח אשר בעברם ייצגו את רשויות מס שבח, בקיא בכל הקשור בפירוק שותפות מקרקעין, אם בדרך של הסכמה ואם בדרך של הגשת תביעה לפירוק מקרקעין.
התקשר אלינו עתה ועו"ד ורו"ח מומחה במיסוי מקרקעין ובפירוק שותפות ידע לתת לך את המענה המושלם. פנה כעת ישירות לעו"ד אלי דורון 054-4251054