מאת:

מימוש הזדמנויות עסקיות ו/או קידום עסקאות מהירות, עקב מגפת הקורונה

תקופת הקורונה נפלה על עם ישראל כרעם ביום בהיר, ללא התראה אמיתית או הזדמנות להיערכות וללא אפשרות לחסוך מספיק כספים אשר יש בהם כדי לסייע לעסק או לאזרח פרטי על מנת לעבור בהצלחה את ימי המשבר. כך יצא שעסקים ועצמאים רבים מצאו עצמם באופן פתאומי ללא כל מקור הכנסה, לקוחות ו/או משכורת בעוד שההוצאות הקבועות ממשיכות לזרום, אם עסקיות ואם פרטיות.
 
חלק מאותם אזרחים ועסקים מצליחים לעבור את המשבר באופן סביר אם משום שאין להם הוצאות קבועות מהותיות, אם משום שיש להם עוד מקור פרנסה נוסף, אם משום שיש ברשותם חסכונות, אם משום שהם שכירים שממשיכים להיות מעוסקים ואם משום שהם שכירים שהוצאו לחל"ת. מאידך יש בנמצא רבים המתקשים לעמוד בפני המצב הנתון וזאת אם משום שאין להם חסכונות, אם משום שההוצאות הקבועות/הפרטיות שלהם גבוהות, אם משום שיש להם אין ספור התחייבויות אחרות אותן נטלו על עצמם ועוד ועוד סיבות. בנסיבות בהן יש בנמצא מצוקה שכזו, מחפש האדם ו/או העסק הנתון במצוקה, מענה כלכלי, אשראי, כסף, מימון כזה או אחר אשר יסייע להתמודד עם המצב. בחלק מהמקרים הפתרון הוא בתוך המשפחה, בדרך של הלוואה מבן משפחה ו/או מתנה ובחלק אחר של המקרים, במיוחד כאשר מדובר באנשי עסקים, הפתרון מורכב יותר. חלק גדול מהעסקים ובעליהם, לטובת עמידה בפני המשבר, נאלצים לקחת הלוואות, להגדיל מסגרות אשראי ואת אשראי הספקים, להוציא עובדים לחל"ת, לפעול לשם הכנסת משקיע, התמזגות עם עסקים אחרים לטובת הקטנת ההוצאות השוטפות. אלה נוקטים במגוון רחב של מהלכים אשר אמורים לסייע להישאר עם הראש מעל למים.

כך יוצא שלטובת עמידה בהתחייבויות כספיות, עסקים ו/או פרטיים רבים נאלצים לבצע עסקאות מהירות, אותה לא תכננו לעשות, של מכירה ו/או מימוש מלא ו/או חלקי, של נכסים עסקיים או פרטיים. כך למשל אזרחים ו/או בעלי עסקים הנתונים במצוקה כספית, מוכרים חלק מבעלותם בעסק לשותף חדש אם בדרך של מכירת מניות, אם בדרך של הכנסת שותף לתיק השותפות ואם באופנים אחרים. באותה מידה קורה כי בעלי עסקים מחליטים למכור חלק מנכסי העסק, אם נדל"ן, אם פעילות, אם חברת בת ואם נכסים אחרים, הכל במהירות ומתוך שאיפה להגיע למצב בו הם מכניסים במהירות תזרים מזומנים לתוך הפעילות העסקית. גם במישור הפרטי ניתן למצא פרטיים רבים אשר פועלים לטובת מכירה מהירה של נכסים וזאת על מנת שהמשפחה תוכל לעמוד בהתחייבויות. במסגרת זו ניתן למצוא ישראלים רבים המבקשים למכור דירה אשר עד לאחרונה שימשה להם כמקור הכנסה נוסף ו/או רכבים ו/או נכסים פרטיים אחרים. יש המבקשים לבצע מכירה מלאה של כל הזכויות הנכס הנמכר ויש המבקשים למכור רק חלק מהזכויות, שוב הכל לטובת ביצוע עסקה מהירה וקבלת תמורה אשר תסייע להם לעבור את המשבר בהצלחה. כך יוצא שהמשבר, לצד המצוקה הכלכלית, יוצר הוא הרבה מאוד הזדמנויות עסקיות, שכן המחיר לא אחת נמוך מכפי שהיה עד לאחרונה, ומחייבות ביצוע עסקה מהירה תוך כדי ובמהלך מגפת הקורונה.
 
כיצד אנחנו יכולים לסייע בעניין?
משרדנו מורכב מעורכי דין ורואי חשבון, יוצאי משרד המשפטים ורשויות המס, המתמחים בקידום ועריכת עסקאות ו/או חוזים ו/או הסכמים, ניהול מו"מ ועריכת הסכמים של קניה, מכירה, הכנסת שותף, מיזוג ועוד. כמו כן משרדנו מתמחה בכל הנוגע למישורי המס, תכנון המס, מבנה המס ולכל פעולה אחרת המתחייבת לטובת קידום עסקאות במהירות, במקצועיות וביעילות. אנו במשרדנו נדע לקדם עבורך הזדמנויות עסקיות עקב המשבר -אנו מבינים את החשיבות שבביצוע עסקאות שכאלה במהירות ותוך שמירה הדוקה על האינטרס שלך. 
 
ניתן ליצור קשר עם עו"ד אלי דורון בנייד 054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.75 ע"י 4 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חובת זהירות המדינה בשהיית אזרחים במוסדות ציבוריים

מאת: אלי דורון, עו"ד

כאשר שהיתם במוסד ממשלתי ונגרם לכם נזק כתוצאה מהחלקה/נפילה/פגיעה וכד' שאלתם את עצמכם את מי אני תובע ומה עליי להוכיח? דוגמא לתשובה לכך תינתן במאמר שלפנינו בה בית המשפט עסק בסוגיה דומה וקבע כי יש להיפרע מהמוסד הממשלתי/המדינה בו שהה הניזוק בקרות הנזק.

דין בכיר בחברה ציבורית בעל תנאי העסקה מנוגדים לדין ומדיניות התגמול

מאת: אלי דורון, עו"ד

בפסק דין שניתן לאחרונה על ידי בית הדין הארצי לעבודה נדרש בית הדין לענות על מספר שאלות מהותיות לצורך הכרעתו בסוגיה: מה דינו של נושא משרה בחברה אשר קיבל שכר החורג מגובה השכר המאושר על פי מדיניות שאותה קבע דירקטוריון החברה על פי הוראות חוק החברות? האם יש לחייב את העובד בהשבה מלאה או חלקית של השכר והבונוס שקיבל מעבר להוראות מדיניות התגמול?

חשיבות חובת הגילוי מטעם היזם בקניית דירה בפרויקט

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה, נידונו בשלוש ערכאות משפטיות סוגיות משפטיות מעניינות לגבי חובת הגילוי, משמעותה והיקפה, של יזמות / קבלניות בהסכם מכר כלפי רוכשי דירות מגורים, באשר לקיומן או לבנייתן או הפעלתן בעתיד של קומות מסחר בבנייני מגורים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.