מאת:

ייעוץ משפטי בכל הקשור להלוואות והסכמי הלוואה עקב משבר הקורונה

עקב משבר הקורונה שאנו חווים בימים אלו, אנשים פרטיים ועסקיים רבים נכנסים למצוקה כלכלית - הכנסות להם הם ציפות, זרם לקוחות להם הרגלו ועוד, כל אלו נעצרו ללא כל התראה מוקדמת. כל זאת בעוד זרם ההוצאות לא נבלם, כך למשל המשכנתא, השכירויות, הוצאות עסקיות ועוד ממשיכות  לזרום. לשון אחר, ההכנסות פוסקות באופן מהותי ובעסקים מסוימים אלה אף נבלמו כליל.  

 

בנסיבות כאלה מוצא עצמו האדם הפרטי או בעל העסק בפני קושי תזרימי ממשי, המאלץ אותו לנסות ולקבל הלוואות מגורמים כאלה או אחרים, אם עסקיים ואם מבני משפחה. הקושי מתחזק שבעתיים שעה בה למעשה אף אחד לא יודע מתי המגפה תבלם, מתי המשק יחזור לתפקוד ומתי תזרים המזומנים יחזור להיות כפי שהיה. בנסיבות שכאלה ואי הודאות הקיימת, מעמידים בקושי את כל המעורבים במתן ההלוואה, אם את הצד המלווה ואם את הצד הלווה, שכן הצד הלווה והמלווה לא יודעים מתי אכן יוכל הלווה להחזיר את הכספים, באיזו תדירות ובאיזה אופן. כאמור בחלק מהמקרים מדובר בהלוואות פרטיות ולפעמים בהלוואות עסקיות, לפעמים המלווה הוא גוף העוסק במתן הלוואות ולכן הוא פחות ריגשי ויותר ענייני ולפעמים הגוף המלווה הוא חבר או בן משפחה. ברור וגילוי הוא כי יש בנמצא קושי סובייקטיבי לסרב לבקשת בן משפחה הנתון במצוקה ואכן המציאות מלמדת כי הלוואות רבות ניתנות בין חברים או בין בני משפחה.

 

כיצד משרדנו יכול לסייע במקרים אלו?

משרדנו יידע לערוך עבור שני הצדדים הסכם הלוואה הוגן, כזה הלוקח בחשבון את מורכבות המגפה ואי הוודאות הנגזר ממנה. כמו כן משרדנו ידע לבחון את כלל העובדות ולייעץ ללקוח כיצד נכון מבחינתו להתנהל. בעניין זה, כמו בכל מקרה של הלוואה, יש גם רלוונטיות לשאלת הבטוחות והערבויות הניתנות לטובת הבטחת החזר  ההלוואה, כלומר יש לבחון אילו בטוחות יכול הלווה להעמיד לטובת מתן ההלוואה. אנו מודעים לכך כי נושא הבטוחות רגיש אולם הוא מחויב במציאות במרבית המצבים. עם כל הכבוד ללווה והרצון לעזור, יש בנמצא חובה לנסות ולהבטיח את החזר המלווה, אלא אם זה המלווה מוכן מראש לקחת את הסיכון ביודעו כי הכסף הניתן כהלוואה יכול שלא יוחזר. כמובן שככל שהקשר בין הצדדים יותר קרוב כך יותר קשה לעמוד על העמדת בטוחה, אך עדין המציאות מלמדת כי יש ומומלץ לעמוד על הזכות. הבטוחות יכול שיהיו גם כאלה השומרות על שני הצדדים ולא על המלווה בלבד, במובן זה שהמלווה הופך להיות נושה מובטח, על כל הכרוך והמשתמע מכך, כך שגם אם הלווה יקרוס, המלווה הוא זה שיחליט מה יעשה בנכס ששועבד לטובתו ולא אחרים. הבטוחה יכול שתהא ערבות אישית, שטר חוב, שעבוד, משכנתא ועוד - כל מקרה חייב להבחן לגופו.

 

להסכם ההלוואה חשיבות גם במישורים אחרים כמו במישור של מס הכנסה ובמישור היחסים בין הצדדים לטובת מניעת אי הבנות בעתיד. אנו מזמינים אתכם להתקשר אלינו ואנו נקדם מולכם במדי את המתבקש. התקשרו עתה ונקדם הנדרש - חייגו כעת לעו"ד אלי דורון: 054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 3 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חובת זהירות המדינה בשהיית אזרחים במוסדות ציבוריים

מאת: אלי דורון, עו"ד

כאשר שהיתם במוסד ממשלתי ונגרם לכם נזק כתוצאה מהחלקה/נפילה/פגיעה וכד' שאלתם את עצמכם את מי אני תובע ומה עליי להוכיח? דוגמא לתשובה לכך תינתן במאמר שלפנינו בה בית המשפט עסק בסוגיה דומה וקבע כי יש להיפרע מהמוסד הממשלתי/המדינה בו שהה הניזוק בקרות הנזק.

דין בכיר בחברה ציבורית בעל תנאי העסקה מנוגדים לדין ומדיניות התגמול

מאת: אלי דורון, עו"ד

בפסק דין שניתן לאחרונה על ידי בית הדין הארצי לעבודה נדרש בית הדין לענות על מספר שאלות מהותיות לצורך הכרעתו בסוגיה: מה דינו של נושא משרה בחברה אשר קיבל שכר החורג מגובה השכר המאושר על פי מדיניות שאותה קבע דירקטוריון החברה על פי הוראות חוק החברות? האם יש לחייב את העובד בהשבה מלאה או חלקית של השכר והבונוס שקיבל מעבר להוראות מדיניות התגמול?

חשיבות חובת הגילוי מטעם היזם בקניית דירה בפרויקט

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה, נידונו בשלוש ערכאות משפטיות סוגיות משפטיות מעניינות לגבי חובת הגילוי, משמעותה והיקפה, של יזמות / קבלניות בהסכם מכר כלפי רוכשי דירות מגורים, באשר לקיומן או לבנייתן או הפעלתן בעתיד של קומות מסחר בבנייני מגורים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.