מאת:

הכנסת אישרה בתאריך 19.6.12 בקריאה ראשונה את הצעת חוק הגנת הצרכן (תיקון מס' 36) (ביטול עסקה לתקופה קצובה), התשע"ב-2012.
הצעת החוק הונחה על שולחן הכנסת ע"י חברי הכנסת איתן כבל, יואל חסון ואופיר אקוניס.

הצעת החוק באה להסדיר את נושא ההתחייבויות בעסקאות לתקופות קצובות. לפי הצעת החוק, ייאסר על עוסק להתנות התקשרות בעסקה עם צרכן בכך שהעסקה תהיה "עסקה לתקופה קצובה". במידה והתנה עוסק התקשרות בעסקה, בכך שתהיה לתקופה מסוימת, יראו את התנאי כבטל ואת העסקה כאילו נכרתה לתקופה בלתי קצובה. כמו כן, מוצע לקבוע כי בית המשפט יוכל לפסוק לצרכן פיצויים שאינם תלויים בנזק, בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים. הצעת החוק במתכונתה הנוכחית מתייחסת לתחום מכוני הכושר בלבד, כשמטרתה לשנות את המציאות הקיימת כיום, בה אנשים רוכשים מנוי שנתי לחדר כושר ומפאת הוראות ההסכם הינם מנועים מלבטלו במהלך השנה תוך קבלת החזר כספי. "אם הצרכנים יוכלו לעזוב, בהתראה מראש, הדבר יגביר את כמות הנרשמים ויעשה טוב לשוק – לא יהיו יותר צרכנים לכודים וכסף ששולם לא ירד לטימיון" טוען ח"כ חסון אחד מיוזמי ההצעה. תחרות בריאה על הספקת השירות לצרכני מכוני הכושר, תימנע את עליית המחירים ואף תביא להוזלתם (ראה דוגמת שוק הסלולר עת בוטלו הגבלות מניעת הניוד). כוונתה של ועדת הכלכלה של הכנסת להרחיב את תכולת הצעת החוק ולהחילה במסגרת הקריאה השניה והשלישית של החוק גם על מועדוני ספורט, בריכות שחיה, חוגים, ספקי מים מינראליים, מכללות ותיאטראות.

לפי ההצעה שאושרה, המנויים יוכלו להודיע על רצונם להפסיק את המנוי חודש מראש ולקבל חזרה את החלק היחסי משוווי העסקה. במקרה של הפסקה ידרשו המנויים לשלם דמי ביטול של 5% מסכום העסקה הכוללת או 100 שקלים, לפי הנמוך מביניהם.

 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חובת זהירות המדינה בשהיית אזרחים במוסדות ציבוריים

מאת: אלי דורון, עו"ד

כאשר שהיתם במוסד ממשלתי ונגרם לכם נזק כתוצאה מהחלקה/נפילה/פגיעה וכד' שאלתם את עצמכם את מי אני תובע ומה עליי להוכיח? דוגמא לתשובה לכך תינתן במאמר שלפנינו בה בית המשפט עסק בסוגיה דומה וקבע כי יש להיפרע מהמוסד הממשלתי/המדינה בו שהה הניזוק בקרות הנזק.

דין בכיר בחברה ציבורית בעל תנאי העסקה מנוגדים לדין ומדיניות התגמול

מאת: אלי דורון, עו"ד

בפסק דין שניתן לאחרונה על ידי בית הדין הארצי לעבודה נדרש בית הדין לענות על מספר שאלות מהותיות לצורך הכרעתו בסוגיה: מה דינו של נושא משרה בחברה אשר קיבל שכר החורג מגובה השכר המאושר על פי מדיניות שאותה קבע דירקטוריון החברה על פי הוראות חוק החברות? האם יש לחייב את העובד בהשבה מלאה או חלקית של השכר והבונוס שקיבל מעבר להוראות מדיניות התגמול?

חשיבות חובת הגילוי מטעם היזם בקניית דירה בפרויקט

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה, נידונו בשלוש ערכאות משפטיות סוגיות משפטיות מעניינות לגבי חובת הגילוי, משמעותה והיקפה, של יזמות / קבלניות בהסכם מכר כלפי רוכשי דירות מגורים, באשר לקיומן או לבנייתן או הפעלתן בעתיד של קומות מסחר בבנייני מגורים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.