מאת:

עדכון CRS בהול לבעלי חשבונות בחו"ל: גם חשבון סגור אינו פטור!

רשות המסים הודיעה כי תנקוט בהליכים פליליים ואזרחיים כנגד ישראלים אשר החזיקו בחשבונות בנק זרים, אותם סגרו טרם כניסתו לתוקף של תקן הדיווח ההדדי, תקן ה-CRS.
 
תקנות CRS הינן הטמעה בדין הישראלי של הסכמים עליהם חתמה ישראל המחילים חובת דיווח על בנקים ומוסדות פיננסיים למסור מידע לרשויות המס הישראליות מידע לגבי תושבים זרים המנהלים חשבונות, ומידע זה מועבר מרשויות המס הישראליות למקבילותיהן הזרות ולהיפך. דיווחים לגבי חשבונות של תושבים זרים מועברים מאפשרים הטלת מס גם על כספים המוחזקים על ידי אזרחיהן של מדינות מחוץ למדינת תושבותם. המידע מועבר באופן אוטומטי בין הבנקים לרשויות המס ובין המדינות, ולאחר ניתוחו נוקטות רשויות המס בהליכים אזרחיים ולעיתים אף פליליים כנגד אזרחים המעלימים הכנסות באמצעות חשבונות מחוץ למדינה.
 
מידע לגבי חשבונות שנסגרו טרם כניסת ישראל להסכמי חילופי המידע ותקן ה-CRS
לא מעט ישראלים סגרו את חשבונותיהם טרם כניסת תקן ה-CRS לתוקף מתוך הנחה שהמידע לגביהם לא יועבר כיוון שתקן הדיווח מחייב בנקים ומוסדות פיננסיים מחויבים להעביר מידע רק על חשבונות פעילים. לראשונה מתפרסם כי רשויות המס בישראל פנו למקבילותיהן בשוויץ בבקשה לקבל מידע על ישראלים אשר סגרו חשבונות בנק אף טרם כניסתה של ישראל לתקן הדיווח CRS בשנת 2019 וכי "בשבועות הקרובים צפויים מעצרים של ישראלים שבחרו לא למלא אחר החוק ולא דיווחו על כספם והכנסותיהם ברחבי העולם, גם אם הם סגרו את החשבונות השוויצרים שלהם רגע לפני שהתחלנו לקבל מידע משוויץ - הגענו גם אליהם". פעולותיה של רשות המיסים נועדו ללכוד גם ישראלים שסגרו חשבונותיהם וזאת לצורך הטלת מס על כספים שהוסתרו מפניה. הודעה זו פורסמה בהמשך לפרסום מעצרם של ישראלים שהחזיקו בחשבונות בנק מחוץ לישראל ולא דיווחו עליהם בהתאם לדרישות הדין וזאת בהתאם למידע שהתקבל ממדינות שונות, ובהתאם לתקן הדיווח CRS אליו הצטרפה ישראל בשנת 2019.
 
חשיבותו של הליך גילוי מרצון לאור תקן ה-CRS
חילופי המידע בין רשויות המס בהתאם לתקן ה-CRS חושפות כל ישראלי המחזיק בחשבונות בנק מחוץ לישראל להליכי שומה אזרחיים ופליליים, וזאת כיוון שמידע לגבי חשבונות אלו מתקבל באופן אוטומטי בידי רשויות המס בישראל. עתה אנו למדים כי גם ישראלים שסגרו חשבונות בנק זרים שלא דווחו כנדרש טרם תחילת חילופי המידע בהתאם לתקן ה-CRS חשופים אף הם להליכים אזרחיים ופליליים. בד בבד, הודעתו של ראש רשות המיסים על ביטולו הצפוי של נוהל גילוי מרצון החל משנת 2020 יוצרת חשיבות עליונה עבור ישראלים המחזיקים בחשבונות זרים כיום או שהחזיקו בחשבונות אלו בעבר, לנקוט כבר כעת, טרם תום שנת המס, בהליכי גילוי מרצון למול רשויות המס וליזום הסדרי שומה לצורך הסרת החשש להליכים פליליים מחד, ולהסכמי שומה לתשלום חוב המס מאידך. היתרון המובהק בהליך יזום של גילוי מרצון לגבי כספים שלא דווחו בחשבונות זרים עולה עשרות מונים על פני גילוי ביוזמת רשויות המס והדבר עלול בהחלט להשפיע על אופן ועוצמת ההליכים שיינקטו כנגד הנישום.
 
משרדנו מתמחה בליווי נישומים ישראלים בהליכי גילוי מרצון בפני רשויות המס לגבי כספים המופקדים בחשבונות בנק מחוץ לישראל, וכן לגבי הכנסות מנכסים נוספים המצויים מחוץ לישראל. משרדנו מורכב מעורכי דין ורואי חשבון יוצאי רשויות המס ומשרדי רואי החשבון הגדולים ויודע ללוות את הלקוח למול רשויות המס בכל שלבי ההליך עד השלמתו בנאמנות ובדיסקרטיות תוך מתן התוצאות המיטביות עבורו.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

3.75 ע"י 4 גולשים

עשוי לעניין אתכם

החרפת מדיניות האכיפה במיסוי מטבעות קריפטוגרפים

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה במסגרת אותן פעולות, נעצר אדם בחשד שלא דיווח לרשויות המס על מכירות והמרות של מטבעות וירטואליים בהיקף של יותר מ-60 מיליון שקל. מוצע לא להמתין ולפעול כבר עתה, להסדרה ודיווח הכספים, אם במסגרת הליך גילוי מרצון כשזה יצא לפועל, ואם בדרך חוקית אחרת, בכך יש לנטרל את החשיפה הפלילית.

קיבלת זהב במתנה או ירושה? כך תנהג נכון על פי חוק

מאת: אלי דורון, עו"ד

לכל היורש זהב, מוצע לקחת פרמטרים אלה בחשבון ולפעול כמה שיותר מהר. המתנה עשויה לפגוע בסיכויי ההצלחה, שכן היא עלולה לעלות טיעון לפיו מקור הזהב הוא בעיזבון, ולאפשר העלאת חשדות כאילו היורש הוא זה שרכש את הזהב ולא המוריש, כך שפניה לרשות המס מיד לאחר קבלת הירושה תתמוך בטיעון ותאפשר גיבושו של הסכם שומה חוקי ושקוף, תוך חיוב מס מינימאלי, אם בכלל, על פי דין.

תיקון הצהרת הון כאן ועכשיו

מאת: אלי דורון, עו"ד

רשות המס רשאית לדרוש מכל אזרח ישראלי המצאה של מסמך הצהרת הון, וזאת לטובת בחינת היקף נכסיו. מה ניתן לעשות במידה וישנו "נכס שחור" ומדוע פעולה יזומה מצד התושב עוד בטרם המדינה הגיע לאזרח, עשויה להביא לידי פתרון מהיר? כל מה שצריך לדעת על נוהל "גילוי מרצון".

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.