מאת:

במסגרת הסכם פשרה יקבלו חברה ניו-זילנדית ומשווקה הישראלי פיצוי של 42,000 ₪ ממפיץ שייבא לארץ מוצרים דומים נושאי ברקוד זהה

בית המשפט המחוזי בבאר שבע אישר הסכם פשרה שנחתם בפרשת הפצתן בישראל של עשרות אלפי סימניות נושאות ברקודים זהים למוצרים דומים עד כדי הטעיה. מדובר בסימניות של חברה ניו זילנדית ידועה בשם ARTGAME, עליהן מוטבעות, בתלת מימד, יצירותיו של האמן ROYCE B. MCCLURE .

 

הסימניות, המשווקות בישראל באופן בלעדי ע"י חברת funky fish הישראלית, בכלמעלה מ-300 חנויות ורשתות שיווק מובילות בארץ מאופיינות ברמת חדות גבוהה וביכולתו של האמן MCCLURE להביא לידי ביטוי את יצירותיו ברמת תלת מימד. תחילת הפרשה עת נודע למשווק הישראלי, האוחז בזיכיון בלעדי מול החברה הניו זילנדית, כי בחנויות ברחבי הארץ מופצות סימניות תלת מימד דומות, שאינן תוצרת ARTGAME, הנושאות ברקורד זהה לזה אותו נושאות הסימניות המקוריות של החברה - אותן הוא משווק בישראל בבלעדיות. עוד נתברר לו כי במספר חנויות אף הוצבו הסימניות המועתקות על גבי סטנדים של חברת ARTGAME, ובמעורבב עם מוצריה המקוריים. בעקבות פניית החברה הניו זילנדית ומשווקה הישראלי לבית המשפט המחוזי בבאר שבע באמצעות עו"ד עידן גור ממשרד עורכי הדין דורון, טיקוצקי ושות', מונה עו"ד גור ככונס נכסים לפי חוק עוולות מסחריות, כדי לתפוס את כל הסימניות הלא מקוריות נושאות הברקוד הזהה, על מנת למנוע את המשך הפצתן באופן המקים חשש להטעיית ציבור הסוחרים והצרכנים – וזאת עד לקיום דיון בנושא.

 

בדיון שנערך בבית המשפט המחוזי בבאר שבע בשבוע שעבר, הגיעו הצדדים לכדי הסכמה אודות הסכם פשרה, שכאמור, אושר ע"י בית המשפט המחוזי וקיבל תוקף של פסק דין. במרכזו של ההסכם שאושר כאמור, הסכים המפיץ לפצות את החברה הניו זילנדית ומשווקה הישראלי ב-42,000 ₪ ולמחוק את כל הברקודים השייכים לחברת ARTGAME מעל הסימניות אותן הוא מפיץ – וזאת מבלי להודות בדבר. עוד על פי הסכם הפשרה, כנגד התחייבות המפיץ למחוק את כל הברקודים האמורים, יושבו לו כל הסימניות שנתפסו על ידי עו"ד עידן גור, כונס הנכסים, והוא יוכל להפיצן, ללא הברקוד כמובן, בחנויות בהן לא משווקות הסימניות המקוריות של חברת ARTGAME.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חובת זהירות המדינה בשהיית אזרחים במוסדות ציבוריים

מאת: אלי דורון, עו"ד

כאשר שהיתם במוסד ממשלתי ונגרם לכם נזק כתוצאה מהחלקה/נפילה/פגיעה וכד' שאלתם את עצמכם את מי אני תובע ומה עליי להוכיח? דוגמא לתשובה לכך תינתן במאמר שלפנינו בה בית המשפט עסק בסוגיה דומה וקבע כי יש להיפרע מהמוסד הממשלתי/המדינה בו שהה הניזוק בקרות הנזק.

דין בכיר בחברה ציבורית בעל תנאי העסקה מנוגדים לדין ומדיניות התגמול

מאת: אלי דורון, עו"ד

בפסק דין שניתן לאחרונה על ידי בית הדין הארצי לעבודה נדרש בית הדין לענות על מספר שאלות מהותיות לצורך הכרעתו בסוגיה: מה דינו של נושא משרה בחברה אשר קיבל שכר החורג מגובה השכר המאושר על פי מדיניות שאותה קבע דירקטוריון החברה על פי הוראות חוק החברות? האם יש לחייב את העובד בהשבה מלאה או חלקית של השכר והבונוס שקיבל מעבר להוראות מדיניות התגמול?

חשיבות חובת הגילוי מטעם היזם בקניית דירה בפרויקט

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה, נידונו בשלוש ערכאות משפטיות סוגיות משפטיות מעניינות לגבי חובת הגילוי, משמעותה והיקפה, של יזמות / קבלניות בהסכם מכר כלפי רוכשי דירות מגורים, באשר לקיומן או לבנייתן או הפעלתן בעתיד של קומות מסחר בבנייני מגורים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.