מאת:

ייצוג משפטי בפירוק שותפות על ידי עו"ד ורו"ח יוצאי רשויות מס משרדי המשפטים

ישראלים רבים מקימים שותפויות לטובת קידום פעילות עסקית כזו או אחרת - לפעמים הם מקימים שותפות אותה הם רושמים אצל רשם השותפויות וברוב המקרים הם מקימים שותפות אשר כלל אינה רשומה. השותפות יכול שתהא מוקמת על ידי שני אנשים ומעלה. בחלק מהמקרים השותפים, בטרם תחילת השותפות, מעלים על הכתב את ההסכמות ועורכים הסכם שותפות ברור ומסודר ובחלק אחר של המקרים מעדיפים הם שלא לעלות על הכתב ולהסתפק באמירות ובדיבורים. יש בנמצא שותפויות בהן השותפים הם גם שותפים לחשבונות בנק, יש שותפויות בהן רק אחד מהשותפים מופיע בחשבון הבנק, יש שותפות מאוזנות ושוות ויש בנמצא שותפויות לא שוות. יש מצבים בהם הצדדים הגדירו מראש את חלוקת התפקידים בתוך השותפות בעוד שיש בנמצא שותפויות בהן אין בנמצא הגדרת תפקידים של ממש, כך שכל צד עושה את מה שהוא חושב שתפקידו במהלך המשותף.
 
המציאות מלמדת כי בחלק גדול מהשותפויות מתחילים הצדדים עם הרבה אנרגיה טובה ורצון טוב להצליח ולקדם את המהלך ובמחלק גדול אחר של המקרים, עם התקדמות הפעילות המשותפת, עם קידום וקבלת החלטות ולפעמים עם תחילת קבלתם של רווחים, מתחילים השותפים לגלות קשיים, חילוקי דעות ולכן צפות להן בעיות רבות, מה שלפעמים פוגע בהתנהלות השוטפת של השותפות ובמקרים יותר קשים גורמת לקרע ואף מביאה לידי כך שהצדדים פשוט לא יכולים להמשיך לקדם ולקיים את העסק. בחלק מהמקרים בהם מתגלה סכסוך מצליחים הצדדים לגלות איפוק ולהגיע להבנה באשר לעתיד השותפות ובאשר למהלכים אותם יש לנקוט לטובת סגירה או חלוקה או מכירה של העסק ובחלק אחר של המקרים המשקעים ופרמטרים אחרים גורמים לצדדים להתבצר, כל אחת בדעתו, כך שבסופו של יום העסק מגיע למבוי סתום ולפעמים אף לחדלות פירעון או לקושי אחר אשר פשוט לא ניתן להתעלם ממנו, מה שלא אחת מחייב התערבות משפטית. אין חולק כי הדרך הנכונה להפסקת פעילות של שותפות היא בדרך של הבנה והסכמה, בדרך של מו"מ וגיבושם של מהלכים ועקרונות אשר יביאו את המסע לידי סיום. למצער הוא כי רבים הם המקרים בהם הצדדים לא מצליחים ליישב את המחלוקות בעצמם, מה שגורר אותם לבתי המשפט, להליכים משפטיים ולפעולות נוספות אשר טוב היה לו ניתן היה להימנע מהן. יחד עם זאת יובהר כי במקרים רבים התערבות משפטית הכרחית לטובת בלימת נזק ולטוב עצירת שותף מנקיטה של מהלכים אשר יש בהם כדי לפגוע ממשית בעסק או בלקוחותיו. נכון שטוב לנסות לפתור הבעיות בנחת, אך שעה בה הדבר לא מתאפשר אין אלה לפעול משפטית ומידית שכן טעויות ופעולות חד-צדדיות עלולות להסב נזק בלתי הפיך ממש, לחשוף את הצדדים להתחייבויות כספיות, לחשוף המעורבים בעבירות מס ועוד ועוד עוולות שנכון יהיה להימנע מהן באמצעות הליך משפטי.
 
כיצד אנחנו יכולים לסייע במקרים שכאלו?
משרדנו מורכב מעו"ד ורו"ח ומשכך לנו הניסיון בטיפול בכל הקשור במשברים בין שותפים ובפירוק שותפות. אנו יודעים כיצד להתנהל בשעת משבר ולהגיע למצב בו אנו מנהלים את המשבר תחת מצב בו המשבר הוא זה שמנהל אותנו. בקיאותנו החשבונאית והמשפטית מאפשרת לנו להסתכל על המחלוקת הן חשבונאית והן משפטית ולראות כיצד להוציא את הצדדים מהמצב בו הם נתונים. יש מצבים בהם אנו מתבקשים על ידי שני השותפים לפעול לטובת פתרון הבעיה ולהגיע להסכם ראוי והוגן ויש מצבים בהם אנו נדרשים על ידי אחד מהצדדים בלבד לפעול בשמו כנגד האחרים וזאת לטובת בלימת הנזק ועצירת העגלה מפני תהום.
 
למשרדנו ניסיון של מאות מקרים ומאות הליכים, אם מחוץ לבית משפט ואם בין כותלי בית המשפט. אנו נדע לעשות הנדרש לטובת מציאת פתרון מהיר ויעיל הלוקח בחשבון את כל השיקולים. אנו נדע לפעול באופן קר ומקצועי לטובת פתרון ולנטרל מרכיבים אמוציונאליים אותם נכון בדרך כלל לא לקחת לשם פירוק השותפות. יתרה מזאת, יש לקחת בחשבון כי הליכים שכאלה רווים בסוגיות ומלכודות מס ולכן נכון וראוי לקיים את ההליכים כך שלא יווצרו אירועי מס כתוצאה מהליכים אלו. אי ידיעת החוק אינה פותרת ועל הצדדים להבין זאת, משכך יש לבצע את הנדרש בצורה מדויקת, אם בהסכמה ואם לא בהסכמה. יש להבטיח כי ההתנהלות והפסקת התנהלות השותפות ו/או פירוק השותפות ו/או חלוקת השותפות לא תייצר חבויות מס אותן הצדדים כלל לא לקחו בחשבון. נודה כי לא אחת, הצדדים מתעלמים מסיכוני מס הגלומים בהליך, מה שבסופו של יום מייצר מלכודת מס חמורה המסיבה לצדדים נזקים כלכלים כבדי משקל.
 
אנו מזמינים אותך להגיע לפגישה לא מחייבת, לשבת עמנו, נבין ביחד את חומרת המצב וביחד נחליט כיצד לפעול!
אנו נשמח להיפגש באופן אישי ודיסקרטי ולראות כיצד לפתור הבעיה עבורך,
 חייג כעת לעו"ד אלי דורון 054-4251054  

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.8 ע"י 5 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חובת זהירות המדינה בשהיית אזרחים במוסדות ציבוריים

מאת: אלי דורון, עו"ד

כאשר שהיתם במוסד ממשלתי ונגרם לכם נזק כתוצאה מהחלקה/נפילה/פגיעה וכד' שאלתם את עצמכם את מי אני תובע ומה עליי להוכיח? דוגמא לתשובה לכך תינתן במאמר שלפנינו בה בית המשפט עסק בסוגיה דומה וקבע כי יש להיפרע מהמוסד הממשלתי/המדינה בו שהה הניזוק בקרות הנזק.

דין בכיר בחברה ציבורית בעל תנאי העסקה מנוגדים לדין ומדיניות התגמול

מאת: אלי דורון, עו"ד

בפסק דין שניתן לאחרונה על ידי בית הדין הארצי לעבודה נדרש בית הדין לענות על מספר שאלות מהותיות לצורך הכרעתו בסוגיה: מה דינו של נושא משרה בחברה אשר קיבל שכר החורג מגובה השכר המאושר על פי מדיניות שאותה קבע דירקטוריון החברה על פי הוראות חוק החברות? האם יש לחייב את העובד בהשבה מלאה או חלקית של השכר והבונוס שקיבל מעבר להוראות מדיניות התגמול?

חשיבות חובת הגילוי מטעם היזם בקניית דירה בפרויקט

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה, נידונו בשלוש ערכאות משפטיות סוגיות משפטיות מעניינות לגבי חובת הגילוי, משמעותה והיקפה, של יזמות / קבלניות בהסכם מכר כלפי רוכשי דירות מגורים, באשר לקיומן או לבנייתן או הפעלתן בעתיד של קומות מסחר בבנייני מגורים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.