מאת:

תביעות פינוי ותביעות כספיות כנגד דיירים ו/או שוכרים, על ידי המשכיר, באמצעות עו"ד ורו"ח מומחה

ישראלים רבים משכירים דירות ו/או נכסים פרטיים ו/או מסחריים ממינים ומסוגים שונים - השכרת הנכס מושתתת בעיקרה על הסכם שכירות, אשר אמור לאזן בין האינטרסים של שני הצדדים, הן האינטרס של השוכר והן על האינטרס של המשכיר. בהקשר זה עלינו לקחת בחשבון כי בסופו של יום בעל הנכס מעמיד לשימוש השוכר נכס השווה לא אחת מיליוני ש"ח כנגד תשלום שכר דירה חודשי ויוצא כי הפוטנציאל לנזק אצל המשכיר מצד השוכר גבוהה מהותית מהנזק העלול להיגרם לשוכר מצד המשכיר.

את האיזון ואת ההגנות הנדרשות יש להכניס להסכם השכירות, ואלה מהמשכירים הפועלים נכונה, מקפידים להשקיע תשלום ולפנות לעו"ד על מנת שזה יערוך עבורם הסכם שכירות עם הדייר הספציפי, הסכם שיבטיח את זכויותיהם. בנסיבות בהן צד אחת נותן לשימוש האחר נכס השווה מיליונים של שקלים, נכון וראוי הוא מצד המשכיר שלא לחסוך בייעוץ משפטי ובשירותיו של עו"ד מנוסה וזאת משום שהנזק, כאמור, יכול להיות גדול והחשיפה של בעל הנכס המעמיד את הנכס ופותח את דלתו עבור השוכר לשימושו – יכול ויהיה ענק. כך יוצא שבהסכם שכירות חכם ונכון יש להכניס הוראות חוק שונות הבאות להבטיח את המשכיר מפני מגוון רחב של מצבים, החל מפגיעה ממש במושכר וחלה באי תשלום שכ"ד, אי תשלום תשלומים שוטפים בגין הנכס וכו'. לטובת האמור יש למצוא את האיזון בין הנכס, שווי הנכס וחשיפת המשכיר לבין הבטוחות אותן ניתן לדרוש בנסיבת האמורות. כמובן שככל שמדובר בנכס יקר יותר, כך הבטוחות אמורות להיות מהותיות יותר. בנוסף, יש לקחת בחשבון את אופי הדיירים הנכנסים למושכר – פרטי, חברה וכדומה – ובהתאם לראות מה הבטוחות הנדרשות, האם יש להחתים על ערבות אישית, האם יש לדרוש ערבות בנקאית ועוד מרכיבים אחרים אשר אמורים להבטיח כי הנכס יפונה במועד, כי עד לפינוי כל המתחייב ישולם כדין, כי נזקים הנגרמים שלא כתוצאה משימוש סביר ימומנו על ידי השוכר ועוד. למרבה הצער, בחלק גדול מהמקרים השוכר מפר את ההסכם - לפעמים נמנע הוא מלשלם את שכר הדירה ולפעמים פוגע הוא בנכס בדרך אחרת; לפעמים עושה הוא שימוש בנכס למטרות שונות מאלה לשמן הנכס הושכר ולפעמים מבצע השוכר בנכס שינוים אותם היה אסור לו לעשות, לרבות שינוים במבנה, בקירות ועוד. כמות וסוגי ההפרות הינן רבות ומשכך יש לגרום לקבלת בטחות ראויות אשר יבטיחו את מעמדו של המשכיר ואת הנכס ממש. בפועל, חלק נכבד מההסכמים נחתמים ללא ערבויות מספקות ואז כאשר מתעוררת בעיה, נאלץ בעל הנכס לפעול משפטית כנגד השוכר. כמובן שאם יש בנמצא בטוחות טובות – הדרך לפתרון קצרה יותר. בנסיבות אחרות בהן הבטוחות פחותות, הפתרון מורכב, מצריך התערבות משפטית ולפעמים אף ניהול הליך משפטי אשר מטרתו להוציא את הדייר מהנכס, לתבוע נזקים, לתבוע שכ"ד או תשלומים אחרים שלא שולמו וכו'.
 
כאן בדיוק משרדנו יכול לעזור לך!
משרדנו מומחה בייצוג בעלי נכסים ובהתנהלות אל מול שוכרים מפרים - לנו ניסיון של מאות מקרים בהם נדרשנו לייצג בעלי נכסים כנגד דיירים ולנקוט ביעילות בהליכים הנכונים לטובת צמצום הנזק עבור בעל הנכס. היה ויש לך בעיה עם השוכר אל תחכה, פנה אלינו, נקיים פגישה לא מחייבת, נגבש אסטרטגיה ונפעל. עיכוב בהתנהלות עלול להסב נזקים גדולים יותר ולגרור אותך להליך משפטי שיכול לקחת שנים במהלכן השוכר "יושב" בנכס שלך ומונע ממך להשכירו לגורם אחר. יש לקחת בחשבון כי כמות הנוכלים היא גדולה, רבים מציגים עצמם כשוכרים "טובים" וכשרים עד למועד בו הם נכנסים לנכס ורק אז מתחילים בהפרות...
 
התקשר אלינו עתה ונקדם עבורך הנדרש מול השוכר המפר! חייג עכשיו לעו"ד אלי דורון 054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.75 ע"י 4 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חובת זהירות המדינה בשהיית אזרחים במוסדות ציבוריים

מאת: אלי דורון, עו"ד

כאשר שהיתם במוסד ממשלתי ונגרם לכם נזק כתוצאה מהחלקה/נפילה/פגיעה וכד' שאלתם את עצמכם את מי אני תובע ומה עליי להוכיח? דוגמא לתשובה לכך תינתן במאמר שלפנינו בה בית המשפט עסק בסוגיה דומה וקבע כי יש להיפרע מהמוסד הממשלתי/המדינה בו שהה הניזוק בקרות הנזק.

דין בכיר בחברה ציבורית בעל תנאי העסקה מנוגדים לדין ומדיניות התגמול

מאת: אלי דורון, עו"ד

בפסק דין שניתן לאחרונה על ידי בית הדין הארצי לעבודה נדרש בית הדין לענות על מספר שאלות מהותיות לצורך הכרעתו בסוגיה: מה דינו של נושא משרה בחברה אשר קיבל שכר החורג מגובה השכר המאושר על פי מדיניות שאותה קבע דירקטוריון החברה על פי הוראות חוק החברות? האם יש לחייב את העובד בהשבה מלאה או חלקית של השכר והבונוס שקיבל מעבר להוראות מדיניות התגמול?

חשיבות חובת הגילוי מטעם היזם בקניית דירה בפרויקט

מאת: אלי דורון, עו"ד

לאחרונה, נידונו בשלוש ערכאות משפטיות סוגיות משפטיות מעניינות לגבי חובת הגילוי, משמעותה והיקפה, של יזמות / קבלניות בהסכם מכר כלפי רוכשי דירות מגורים, באשר לקיומן או לבנייתן או הפעלתן בעתיד של קומות מסחר בבנייני מגורים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.