מאת:

אחריות סוכן ביטוח בהעסקת עובדים ללא רישיון לשם מכירת פוליסות

העיסוק כסוכן ביטוח הוא עיסוק הטעון רישוי. סוכן ביטוח, כהגדרתו בסעיף 32 לחוק חוזה הביטוח, תשמ"א-1981 הוא "מי שעוסק בתיווך ביטוחים בין מבוטחים לבין מבטחים". כדי לקבל רישיון כאמור, יש לעמוד בתנאי סעיף 25 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (ביטוח), תשמ"א-1981 (להלן: "החוק"). יש להבדיל בין עסקת ביטוח בדרך של תיווך - המחייבת רישיון תקף או תפקיד יועץ פנסיוני (סעיף 24(א) לחוק), לבין עסקה ישירה בין הצדדים לחוזה הביטוח – שאין כל חובה להחזיק ברישיון סוכן.

 

החוק עצמו לא מגדיר מה נחשב לתיווך, שאלה זו נדונה בפס"ד ת"פ (מחוזי, ת"א) 40258/01 מדינת ישראל נ' פרי (פורסם בנבו) (2007), אשר קובע כי "התיווך, כשמו כן הוא. הוא נועד ליצור את הקשר בין המבטח לבין המבוטח, על מנת שייחתם, בסופם של דברים, הסכם הביטוח ביניהם. המתווך מקשר או מפגיש בין הצדדים, על מנת שהסכם בעניין פלוני, ייחתם ביניהם וכדי שהעסקה בה חפצים הצדדים, תבוא אל העולם ותמומש מכוח הסכם זה".

 

עיסוק בביטוח ללא רישיון מהווה עבירה פלילית לפי סעיף 104(ב)(1) לחוק. ככלל, הסנקציות במקרה זה יכולים להיות עיצומים כספיים שיוטלו על ידי המפקח על הביטוח ובמקרים קיצוניים אף שלילת רישיון לתקופה מסוימת. החוק מתייחס רק לאדם שעבר את העבירה ועסק בביטוח ללא רישיון, ולא למי שהעסיק אותו. למרות זאת, אפשר לייחס למעביד (כהגדרתו בסעיף 2 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], תשכ"ח–1968) אחריות שילוחית לנזק שנגרם/ייגרם על ידי העובד, בהתקיימות 3 תנאים מצטברים לפי סעיף 14 לפקודה:

  1. קיום יחסי עובד-מעביד.
  2. שהעוולה בוצעה על ידי העובד.
  3. שהעוולה תתגבש במהלך ביצוע תפקידיו של העובד.

הרציונל הוא שהנזק שנגרם על ידי העובד נגרם בזמן עבודתו למען המעסיק ולטובתו הרווחית, משכך כאשר העובד פעל למען המעסיק בקרות הנזק, אפשר לייחס ולחייב את המעביד בנזק.

לחלופין, אפשר לפתוח כנגד המעביד בהליך פלילי כמסייע או מבצע בצוותא לפי סעיפים 29, 31 לחוק העונשין, תשל"ז-1977. 
 

כיצד אנחנו יכולים לסייע בתחום?

משרדנו, המורכב מעו"ד, רו"ח וסוכני ביטוח, מתמחה בעולם הביטוח ובייצוג סוכני ביטוח, תאגידים ביטוחיים וכו'. אנו מתמחים בלסייע לסוכן בכל בעיה משפטית הנוגעת להתנהלותו המקצועית, אם אל מול המפקח על הביטוח ואם אל מול גורמים אחרים. עורכי הדין של משרדנו מומחים בדיני ביטוח ובייצוג סוכני ביטוח ובכלל זה עריכת הסכמים בעולם הביטוח בין סוכנים או גורמים אחרים, קבלת רישוי ועוד.

 

התקשרו עתה ונתקדם עבורכם את הנדרש במיידי!
עו"ד אלי דורון 054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מכירת 100% ממניות חברה בע”מ לצד שלישי

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדריך משפטי ליזם הישראלי: מכירת חברה בע”מ במלואה (100% מהמניות) היא מהלך משמעותי ומורכב עבור כל יזם. מדובר בעסקת מכר של “מפעל חיים” הדורשת תכנון קפדני, הבנה של ההשלכות המשפטיות-מסחריות וליווי מקצועי צמוד. במאמר זה נפרט את השלבים העיקריים במכירת חברה בע”מ, נבחן את מבנה העסקה (מכירת מניות לעומת מכירת נכסים) בהתמקדות בעסקת מניות, נדון בשיקולים המשפטיים המרכזיים (כגון התחייבויות, חוזים, עובדים, קניין רוחני, רגולציה, סודיות ואי-תחרות), נציג שיקולי מיסוי עיקריים למוכר (ובפרט מס רווח הון) ונסביר את חשיבות הליווי המשפטי והפיננסי. כמו כן, נתייחס לסוגיית

הקמת שותפות בין רואה חשבון ויועץ מס

מאת: אלי דורון, עו"ד

על הגבלות העיסוק בחקיקה ובתקנות – איסור שותפות עם מי שאינו נמנה במקצוע, ומה כן ניתן לעשות

טיפים לקבלן משנה ערב חתימתו על הסכם עבודה עם הקבלן הראשי

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נציג טיפים חיוניים לקבלן המשנה לפני שהוא חותם על הסכם עבודה, כולל סעיפים שכדאי לבדוק, נקודות משא ומתן חשובות והדרכים להימנע מסיכונים מיותרים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.