מאת:

ליווי עסקי לישראלים המבקשים להקים פעילות עסקית ברומניה

רומניה ללא ספק הינה היעד העסקי החם הבא - ישראלים רבים נכנסים לרומניה עם מגוון רחב של רעיונות, מהלכים ויזמיות עסקיות, אם בתחום הנדל"ן ואם בתחומים עסקיים אחרים, אם בעצמם, אם ביחד עם חברים ואם באמצעות חברות ו/או גופים אחרים המציעים להם עסקאות מגוונות.

 

הישראלים גילו כי רומניה מאוד קרובה למדינת ישראל, יש בה למעלה מ-20 מיליון תושבים, נתונים כלכליים מדהימים, אוכלוסייה נוחה ונעימה, אנטישמיות נמוכה ביותר ובעיקר ביקושים למסחר, לקניות, לאופנה, למזון ועוד. יוצא שרומניה היא קרקע פורייה ביותר לעסקים, במדינה סופר מתפתחת. יתרה מזאת, ישראלים מגלים כי ההתנהלות ברומניה נוחה להם, המחירים שם עדיין נמוכים, הקירבה לישראל וההשתייכות לאיחוד האירופאי מעמידים את רומניה בפוזיציה עסקית מעולה, אם לטובת עסקים ברומניה ואם לטובת עסקים מחוץ לרומניה וכי בכלל ה-"אנרגיה" ברומניה מזמינה את המשקיע הישראלי להיכנס לרומניה עם מיזמים ורעיונות ולהגשים בה את תוכניותיו העסקיות. השוק הרומני מתחזק, הכלכלה עולה, אנשים צורכים שם יותר ויותר, קטר הבניה דוהר קדימה, ביקושים של מאות אלפי דירות מעוררים את כל השוק ברומניה, חנויות ועסקים נפתחים שם עוד ועוד ויותר ויותר תיירים זורמים פנימה לתוך המדינה כאשר במסגרת ביקורם ברומניה צורכים אלו תיירות, טיולים, ביגוד, מזון ומה לא. כל אלה מביאים ישראלים רבים, אם כאלה להם זיקה משפחתית לרומניה ואם אחרים, לכלל מסקנה לפיה נכון להקים עסקים ברומניה ולהריץ אותו בכל המרץ.

 

בין ישראל לרומניה

ישראלים עייפו מהבירוקרטיה הישראלית, מהמרדף אחר הכסף, ממוסר העבודה הקשה, מרשויות שלפעמים מקשות יתר על המידה ומשכך מבקשים הם לשנות זירה, לפתוח זירה חדשה, להקים עוד עסק או עסק חדש במדינה מתפתחת, קרובה ונעימה. ישראלים לא אוהבים את שיעורי המס הגבוהים בארץ ובטח ובטח שאין הם אוהבים את ההתייחסות השלטונית לכל אלה המבקשים לרכוש דירות בישראל. לכל אלה יש להוסיף את שיעורי המס הנמוכים ברומניה, את העובדה שישראלים רשאים להקים ברומניה חברות בבעלותם המלאה ולשלם בה מס חברות בשיעור מצחיק של 1% מהמחזור (בתנאי שהוא לא עולה על 1 מיליון אירו) ובכלל ליהנות מרמת מחייה גבוההה וממנטליות אירופאית מדהימה במחירים נמוכים מהותית מאלה המקובלים בישראל. יחד עם זאת, אל לנו להתבלבל - לרומניה כללים, מנטליות, שיטות עבודה ומארג עסקי משלה. כל אלה מחייבים התנהלות זהירה ומפוקחת מצד המשקיע הישראלי וזאת על מנת לשמר את ההשקעה, להבטיח קבלת הנדרש במחירים הנכונים ולמנוע גנבות או מהלכים לא תקינים על אדמת רומניה.  

 

כיצד אנחנו יכולים לסייע בנושא?

לטובת העניין משרדנו, המורכב מעו"ד, רו"ח ויועצי מס, דוברי רומנית, אנגלית ועברית - אם ישראלים ואם רומנים, יודע לתת ללקוח הישראלי מענה וליווי עסקי מושלם על אדמת רומניה, כזה המבטיח בחינה עסקית של כל ההתנהלות, פיקוח על הנעשה על אדמת רומניה, פיקוח על רואה החשבון הרומני או מנהל החשבונות הרומני ובכלל – לפקוח עין בשפה הרומנית ולוודא כי העסק של הישראלי חי, נושם ומתנהל נכון, לרווחת בעליו. הפיקוח נדרש אם בעסקים בהם הישראלי עבר להתגורר ברומניה באופן מלא, אך הוא נדרש עוד יותר כאשר הישראלי מבקש לנהל את העסק בשלט רחוק, תוך הגעה לביקורים כאלה או אחרים. הפיקוח נדרש עד מאוד גם באותם מקרים בהם היזם הישראלי אינו שולט בשפה הרומנית. דווקא באותם מקרים – איש אמון ישראלי, מקצוען וידען, המכיר את ההתנהלות הרומניות והיודע מה ואיך לבדוק – עשויי לחסוך לישראלי עוגמת נפש ולהביא לידי מקסום היכולת העסקית שלו ברומניה. הכול במחיר שווה לכל נפש.

 

לטובת קידום הנושא לאלתר, תאמו פגישה בישראל או ברומניה! נייד ליצירת קשר, עו"ד אלי דורון 054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

 

4.75 ע"י 4 גולשים

עשוי לעניין אתכם

השקעה בחברה בישראל – היבטים משפטיים מרכזיים למשקיע

מאת: אלי דורון, עו"ד

השקעה בחברה פרטית בישראל רלוונטית במיוחד עבור קרנות הון סיכון, אנג’לים, שותפים אסטרטגיים וגופים מסחריים הרוצים להיות חלק מצמיחת החברה. הכרת ההליך המשפטי תסייע למשקיע להגן על כספו, לקבל זכויות מתאימות ולהימנע מסיכונים מיותרים. להלן נפרט את השלבים והמנגנונים העיקריים בהשקעה בחברה ישראלית לפי הדין הישראלי.

מכירת פעילות של חברה בע”מ - היבטים מיסויים, חוזיים ומסחריים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסביר בצורה ברורה את ההבדלים בין סוגי העסקאות, את נקודות המבט וההעדפות של המוכר והקונה, וכן נסקור סעיפים חשובים בהסכם המכירה והיבטים פרקטיים שיש לשים אליהם לב. המאמר מתאים גם לקוראים ללא רקע משפטי עמוק.

תשלום מס עסקאות עודף

מאת: אלי דורון, עו"ד

חוק מס ערך מוסף מטיל חבות במס על עסקאות בישראל. אלא, שישנם מקרים שבהם משולם מס מבלי חבות לשלמו. באילו מקרים ניתן לפעול על מנת לקבלו בחזרה? מומלץ להיוועץ בעורך דין מומחה טרם העסקה, וכן מיד לאחר כל שינוי שחל בתנאיה.

הוסף תגובה

הרשמו לדיוורים שלנו

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.