מאת:

הממשלה הסינית פרסמה לאחרונה חוות דעת לצורך ניצול אופטימאלי יותר של השקעות זרות בסין ולהתאמתן ההתפתחות הכלכלית של סין. בהתאם לחוות דעת זאת יתוקן "קטלוג ההדרכה להשקעות זרות בסין", קטלוג המנחה חברות זרות במותר, באסור ובמוגבל בהשקעות של חברות זרות בסין. עדכון הקטלוג משקף את מדיניות ממשלת סין ואת העדפותיה העדכניות לאור מצבה הכלכלי תוך הכוונת המשק שלה לעבר יעדים אליהם היא חותרת.

על פי חוות הדעת שפורסמה באפריל שנה זו, תינתן עדיפות לעידוד השקעות זרות בתעשיות ההייטק, בתעשיות מודרניות ומתקדמות, בתעשיות אנרגיה מתחדשת, בתעשיות המעודדות חיסכון באנרגיה, ובתעשיות המשמשות להגנה על הסביבה. לעומת זאת תוגבלנה באופן משמעותי השקעות בתעשיות מבזבזות אנרגיה, בתעשיות הפוגעות בסביבה, בתעשיות הצורכות חומרי גלם באופן אינטנסיבי או באילו המצויות הענפים בהם קיים עודף ייצור,
חוות הדעת מציגה 20 אמצעים הכוללים בין היתר: ניצול אופטימאלי של ההשקעות הזרות, תיעול ההשקעות הזרות לעבר מרכז ומערב סין, עידוד הגיוון בהשקעות הזרות, העמקת יישום שיטות הניהול והבקרה הנהוגות על ידי המשקיעים הזרים בתוך סין.

לאור חוות הדעת שפורסה, אף שקיימת בה עמימות רבה בהתאם לאופיו ולאופן התנהלותו של הממשל בסין, נראה כי הממשל יפעיל במערב סין ובמרכזה את אותן שיטות שסייעו לקדם את כלכלת מזרח סין. בין היתר נראה כי מנגנוני הטבות המס שניתנו בעבר במזרח סין, לאורך חופה המזרחי, יופנו לעבר מרכז סין ומערבה. גם תעשיות שאינן מודרניות ואשר השקעות בהן יוגבלו במזרח סין יאושרו ויקבלו עידוד במרכז ומערב סין.

חוות הדעת מציינת התרחקות מהמגמה אשר החלה בשנת 2006 בה נעשה ניסיון לרכז בבייג'ינג את תהליך האישור עבור השקעות זרות. חוות הדעת מסמנת שינוי כיוון בכך שהיא מאפשרת מרחב שיקול דעת הרבה יותר רחב לשלטונות המקומיים במחוזות השונים לאישור של פרויקטי השקעה זרים. לפי הכללים הישנים, כל פרויקט עם סכום השקעה הגדול מ -100 מיליון דולר נדרש היה להיות מאושר בשלטון המרכזי בבייג'ינג. תחת חוות הדעת החדשה, סכום זה הועלה ל- 300 מיליון דולר. בנוסף, חוות הדעת קובעת כי משרדי הממשלה הרלוונטיים בבייג 'ינג רשאים להעניק לממשלות המקומיות את הזכות למתן אישורי השקעה במרבית תחומי השיפוט שלהן. מאחר וקבלת אישורים בעבר מבייג 'ינג היוותה מכשול מרכזי לבחינה מהירה ואישור של פרויקטי השקעה לשינוי זה תהיה השפעה חיובית ומיידית.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייבוא מוצרים מחו"ל

מאת: אלי דורון, עו"ד

העולם הוא גדול ומעניין - לכל מדינה הפעילות, הפרופיל והתוצרת שלה. מאידך, פלאי הטכנולוגיה, האינטרנט, התחבורה המתקדמת וכו' הפכו את העולם לסוג של כפר גלובלי "קטן", מה שמאפשר לאיש העסקים הישראלי לפעול די בנקל לטובת ייבוא סחורות ממדינות רבות לישראל ו/או לטריטוריות נוספות.

5C - חמשת הסימנים לאבחון סינגפורי

מאת: אודליה כהן שינדורף, עו"ד - ראש דסק דרום מזרח אסיה

אנחנו הישראלים חושבים שאנחנו יודעים לעשות עסקים כי "אותנו הרי אף אחד לא ילמד איך לעשות זאת" אז הרשו לי להציג בפניכם מעט מאחורי הקלעים של תרבות העסקים הסינגפורית - איך המקומיים שופטים את עצמם? איך הם מגדירים אם האיש העומד מולם ורוצה לעשות עסקים?

האם ייצור תחת הסכם OEM מהווה שימוש בסימן מסחרי בסין?

מאת: אבי לוי, עורך דין

פסיקת בית המשפט העליון בסין מהחודש שעבר הביאה עמה בהירות מסוימת בשאלה האם ייצור תחת הסכם OEM מהווה שימוש בסימן מסחרי בסין. ייצור ציוד ומוצרים בסין תחת הסכמי Original equipment manufacturing (OEM) נפוץ מאוד בסין. תחת הסכמי ה- OEM חברה זרה מספקת לחברה סינית דוגמאות מוצר עם סימן מסחרי ומבקשת מחברה הסינית לייצר את אותו המוצר עם אותו סימן מסחרי. במקרים רבים, כל הסחורה מוחזרת למכירה במדינות זרות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.