מאת:

ליווי משפטי ועסקי לאנשי עסקים ויבואנים ישראלים המבקשים לייבא מוצרים מחו"ל

העולם הוא גדול ומעניין - לכל מדינה הפעילות, הפרופיל והתוצרת שלה. מאידך, פלאי הטכנולוגיה, האינטרנט, התחבורה המתקדמת וכו' הפכו את העולם לסוג של כפר גלובלי "קטן", מה שמאפשר לאיש העסקים הישראלי לפעול די בנקל לטובת ייבוא סחורות ממדינות רבות לישראל ו/או לטריטוריות נוספות.

 

ואכן, ישראלים רבים הפנימו כי אחת הדרכים הנכונות לסלילת הדרך להצלחה בישראל ו/או במדינות אחרות, עוברת דרך ערוץ של ייבוא סחורה או מוצר לישראל, אם כזה הזול מהותית מהמקביל הישראלי ואם כזה הממוקד במוצר ייחודי אשר אין כדוגמתו בארץ. היכולת להביא לישראל מוצרים, אם כאלה זולים ואם כאלה ייחודים, פתחה פתח רחב בפני רבים, הפועלים נמרצות באמצעות האינטרנט ואפיקים אחרים לאיתור מוצרים מתאימים והבאתם בדרך של ייבוא לישראל.

 

הצורך בהתנהלות נבונה וזהירה

עם זאת, לעניות דעתנו, שעה בה ישראלי מבקש להביא לישראל מוצר פלוני, עליו להתנהל בתבונה ובזהירות יתרה, שאם לא כן, הוא עלול לפספס את ההזדמנות החד פעמית שנפלה בחלקו ואולי אף להפסיד כספים מהותיים עקב זאת. משמע, עליו לבנות את המהלך העסקי בצורה נכונה, מה שיבטיח את הצלחת המיזם. לטובת העניין, חשוב מאוד שאותו יזם, המבקש לייבא מוצר לישראל, יבצע ולו באופן חלקי סקר שוק נכון בישראל או במדינות אליהם הוא מבקש לייבא, יבחן היטב מהם הצרכים של השוק, המחירים ומה מציעים המתחרים.

 

לאחר מכן יבחן היטב את החלופות בחו"ל, המוצרים אותם הוא יכול לייבא (מחירים, סוגים, יתרונות וחסרונות של כל אחת מהחלופות), טיב המוצר אותו הוא שוקל להביא, בעיות צפויות וכו'. בהמשך, עליו לראות אילו מהמוצרים אותם הוא שוקל להביא לישראל, נכון יהיה להביאם וכיצד נכון יהיה להביאם כך שיבואנים אחרים יתקשו להתחרות בו. לשם כך, נכון יהיה לבחון:

1. האם המוצר מוגן פטנט?
2. האם לחברה אותה הוא מבקש להביא לארץ יש או אין מוניטין ראוי? 
3. האם נכון לרשום סימן מסחרי בישראל או מחוצה לה?
4. האם נכון לנקוט בפעולות משפטיות אחרות אשר יגנו עליו בהמשך הדרך, בהנחה שהמוצר אותו הוא מתכוון להביא יצליח.

 

על סמך כל אלו, על היבואן להיכנס, מומלץ באמצעות עו"ד מומחה בדיני ייבוא ובלעדיות, למו"מ זעיר ונכון עם הגורמים המתאימים בחו"ל, לשקול היטב מה הוא הולך לבקש וכיצד עליו להתנהל וזאת במטרה לקבל בסופו של תהליך הסכם בלעדיות לתוך שטח מדינת ישראל, תוך צמצום האחריות האישית של היבואן ומקסום הפוטנציאל העסקי העומד על הפרק. מעבר לאמור, נכון יהיה מצד היבואן להתייחס למרכיב המס ולשקול תכנון מס ישראלי ו/או בין לאומי ולקדם הערכות פיסקאלית נכונה, על מנת להבטיח כי היבואן יוכל ליהנות כדין משיעורי מס נמוכים. במקביל להערכות זו, על היבואן להתנהל מול רשות המכס בישראל, לבחון מה חבות המס בגין ייבוא המוצר לישראל, אם בכלל, כיצד נכון לסווג את המוצר ומה המהלכים הנדרשים לטובת קבלת רישיון ייבוא, מה שיאפשר הכנסת המוצרים לישראל או לכל מדינה אחרת, במינימום זמן ובמינימום מורכבות.

 

כיצד אנחנו יכולים לסייע בנושא?

למשרדנו, המורכב מעו"ד ורו"ח, חלקם יוצאי רשויות מס, משרד המשפטים ועוד, ניסיון רב בכל הקשור בליווי המשפטי והעסקי לישראלים המבקשים לייבוא מוצרים לישראל ו/או לטריטוריות נוספות. למשרדנו סניפים בעולם ודסקים בין-לאומיים האמונים על סיוע לישראלים המבקשים להקים מהלכים עסקיים ומשפטים שכאלה. משרדנו יודע לתן לאיש העסקים והיבואן מענה כולל, מה שיאפשר לו למקסם את הסיכוי הגלומים בייבוא ובהתנהלות נכונה ובריאה. משרדנו ידע לתן ללקוח הן מענה עסקי והן מענה משפטי, הכול לטובת הצלחת המיזם. משרדנו גם ידע להפעיל את קשריו בעולם במטרה לסייע לישראלי בקידום המיזם ואיתור הגורמים הרלוונטיים לטובת מימושו והוצאתו אל הפועל.

 

התקשר אלינו עתה ואנו נפעל במיידי, בכל המישורים, לטובת מתן מענה לצרכים המשפטיים והעסקיים שלך כיבואן. משרדנו מטפל ביבואנים רבים ובמסגרת זו אנו מצליחים לקדם ממשית את המטרות המוצבות בפנינו. אנו משוכנעים כי היה ותבחר בנו, נדע לקדם ממשית גם את המיזם שלך, גם אם אתה בשלב מוקדם ביותר של גישוש, חיפוש ורעיון וגם אם אתה כבר בשלבים מתקדמים.

 

אל תהסס, התקשר אלינו עתה ואנו נכנס לתמונה לאלתר!
התקשר עכשיו לעו"ד אלי דורון -
054-4251054   

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.25 ע"י 4 גולשים

עשוי לעניין אתכם

5C - חמשת הסימנים לאבחון סינגפורי

מאת: אודליה כהן שינדורף, עו"ד - ראש דסק דרום מזרח אסיה

אנחנו הישראלים חושבים שאנחנו יודעים לעשות עסקים כי "אותנו הרי אף אחד לא ילמד איך לעשות זאת" אז הרשו לי להציג בפניכם מעט מאחורי הקלעים של תרבות העסקים הסינגפורית - איך המקומיים שופטים את עצמם? איך הם מגדירים אם האיש העומד מולם ורוצה לעשות עסקים?

האם ייצור תחת הסכם OEM מהווה שימוש בסימן מסחרי בסין?

מאת: אבי לוי, עורך דין

פסיקת בית המשפט העליון בסין מהחודש שעבר הביאה עמה בהירות מסוימת בשאלה האם ייצור תחת הסכם OEM מהווה שימוש בסימן מסחרי בסין. ייצור ציוד ומוצרים בסין תחת הסכמי Original equipment manufacturing (OEM) נפוץ מאוד בסין. תחת הסכמי ה- OEM חברה זרה מספקת לחברה סינית דוגמאות מוצר עם סימן מסחרי ומבקשת מחברה הסינית לייצר את אותו המוצר עם אותו סימן מסחרי. במקרים רבים, כל הסחורה מוחזרת למכירה במדינות זרות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.