מאת:

פרסום הימורים באינטרנט - עבירה לפי חוק העונשין, הדין וההלכה הנוהגים

סעיף 227 לחוק העונשין מטיל עונש של עד שנה מאסר על המפרסם הודעה על הגרלה או על הימור
הן במסגרת תמ' 1106/07 משטרת ישראל נ' קרלטון מיכאל (לא פורסם) והן במסגרת ב"ש 90861/07 קרלטון גארי מיכאל נ' היחידה הארצית לחקירות הונאה (לא פורסם) נקבע, כי פרסום בישראל של אתרי הימורים באינטרנט הממוקמים על שרתים המצויים מחוץ לשטח מדינה ישראל, במדינה בה ההימור חוקי, מהווה עבירה על סעיף 227 לחוק העונשין. במסגרת ב"ש 90861/07 קבע ביהמ"ש, כי תכליתו של סעיף 227 הנה מניעת פרסום של עבירות המהוות עבירות פנים, כך שסעיף דנן חל אף על פרסום אתר הימורים באינטרנט, הממוקם על שרת מחוץ לשטח מדינת ישראל, במדינה בה אין ההימורים וארגונם נחשבים לעבירות, זאת נוכח העובדה כי המדובר בפרסום של עבירה המתבצעת ב-"מרחב אינטרנטי" שקצהו האחד ממוקם ומבוצע בגיברלטר וקצהו האחר מבוצע ברחבי מדינת ישראל (עבירת פנים). במסגרת תיק מ' 1106/07 הושם הדגש כך, כי "העובדה שההימורים בגיברלטר מותרים אינה עושה את מעשה הפרסום וההפצה בתחום המדינה חוקיים.
 

העבירה לפי סעיף 227 לחוק

העבירה לפי סעיף 227 לחוק היא עבירה "עצמאית" ונפרדת ואין נפקא מינה אם הפרסום מופנה למקום בו ההימורים מותרים". בהכרעתו האמורה של בית משפט השלום התבסס הוא על ת"א (י-ם) 2409/00 מועדון מנויי טוטו זהב בע"מ נ' המועצה להסדר ההימורים בספורט (לא פורסם) (להלן: "פרשת הטוטו הספרדי") שם נדונה פעולות ארגון הימורים לרבות פרסומים שנעשו בישראל על מנת לקדם השתתפות של ישראלים בהימורים חוקיים בספרד. במסגרת פס"ד דנן נקבע כי: "בפעילות המועדון יש משום ארגון הימור במובן שהמועדון מבטיח את עצם ההימור בטוטו הספרדי בתוך תחומי מדינת ישראל. ...בנוסף, ברור כי המועדון עבר על האיסור של פרסום הימור כהוראת סעיף 227 לחוק העונשין...סעיף 12לחוק העונשין קובע את תחולת דיני העונשין של ישראל על עבירות הפנים. "עבירת פנים" מוגדרת בסעיף 7 לחוק העונשין בין השאר כעבירה שנעברה כולה או מקצתה בתוך שטח ישראל. המבחן הקובע האם "מקצת העבירה" בוצעה בישראל הוא בדיקה האם מרכיב מהותי של אותה עבירה התהווה בתחום המדינה (ראה: ע"פ 84/88 מדינת ישראל נ' אברג'יל פ"ד מד(2)133, 143; ש"ז פלר "יסודות בדיני עונשין" (חלק א' - תשמ"ד) .266 בענייננו כל הארגון ופרסום ההימורים בטוטו הספרדי נערכו בישראל ודי בכך כדי לקבוע כי המדובר ב"עבירת פנים" כהגדרתה לעיל (ראה הפ 1124/98 (שלום-רמלה) הולידיי פלוס בע"מ נ' רשות שדות התעופה: אסמכתא 14)".
 

לסיכומם של דברים, המפרסם בישראל הימורים המתקיימים במדינת חוץ, הגם שההימורים הנם חוקיים באותה מדינת חוץ, עשוי למצוא עצמו מואשם בשתי עבירות שונות על חוק העונשין:
1. עבירה של פרסום הימורים (עבירה לפי סעיף 227 לחוק העונשין);
2. עבירת ארגון הימורים (עבירה לפי סעיף 225 לחוק העונשין).

זאת משום שבפעילות המפרסם יש כדי להבטיח את עצם ההימור האסור בתוך תחומי ישראל. ויודגש במסגרת ע"א 3559/02 מועדון מנויי טוטו זהב בע"מ נ' המועצה להסדר ההימורים בספורט פ"ד נט (1) 873 אישרר בית המשפט העליון את קביעתו האמורה של בית המשפט המחוזי בקובעו: "נוטה אני לדעה כי בקביעת בית המשפט קמא, המצהירה על אי חוקיות פעילות המועדון במסגרת הטוטו הספרדי בשל הפרת הוראת סעיף 225 לחוק העונשין, לא נפל פגם".

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הפצת תמונות אינטימיות על-ידי בן זוג לשעבר

מאת: אלי דורון, עו"ד

הפצה של תמונות אינטימיות של אדם ברשת, במיוחד כאשר הדבר נעשה על-ידי בן/בת זוג לשעבר, היא תופעה חמורה הפוגעת קשות בכבוד האדם ובפרטיות הנפגע/ת. מעשה זה, המכונה לעיתים “פורנו נקמה”, אסור במפורש על פי חוק בישראל. החוק רואה בהפצת תוכן מיני ללא הסכמה עבירה פלילית ועוולה אזרחית, בשל הפגיעה העמוקה בצנעת הפרט ובזכותו של אדם לשלוט במידע האישי עליו. במילים אחרות, הפצת תמונות אינטימיות ללא אישור היא התנהגות פסולה ובלתי חוקית מכל הבחינות, והדין נוקט נגדה ביד קשה.

ייצוג משפטי לקטינים החשודים בעבירות פליליות בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

כאשר קטין (ילד או נער מתחת לגיל 18) נחקר או נעצר בחשד לעבירה פלילית, זו עשויה להיות חוויה מפחידה ומבלבלת עבורו ועבור משפחתו. במצבים כאלה, ייצוג משפטי מקצועי על ידי עורך דין פלילי המנוסה בייצוג קטינים הוא קריטי. עורך הדין ילווה את הקטין בגישה רגישה ותומכת כבר משלב החקירה, יגן על זכויותיו, ויסייע להשיג את התוצאה הטובה ביותר שתמזער פגיעה בעתידו. במאמר זה נסביר על החשיבות והיתרונות בייצוג משפטי לקטינים, ונפרט מספר נושאים מרכזיים שהורים צריכים להכיר.

“אין להשיב לאשמה” - אסטרטגיה קריטית בניהול הליך פלילי

מאת: אלי דורון, עו"ד

טענת “אין להשיב לאשמה” היא כלי משפטי רב עוצמה שיכול להוביל לזיכוי מוקדם, אך היא דורשת הבנה מעמיקה וניסיון רב בניהול תיקים פליליים. ​ניהול נכון של הליך זה עשוי לחסוך לנאשם חודשים ואף שנים של דיונים, עלויות משפטיות ועוגמת נפש.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.