מאת:

 רק עד סוף חודש מרץ ניתן לפנות לרשות המקומית בעניין תשלומי הארנונה!

ארנונה היא מס שהרשות המקומית גובה על נכסים בתחומה - מי שמחויב בארנונה הוא בעל הנכס או מי שמשתמש בו (המחזיק).
החיוב הוא חיוב שנתי ועל פי חוק רשויות מקומיות (ערר על קביעת ארנונה כללית) תשל"ו 1976 לרשויות המקומיות ניתן לערער על החיוב השנתי.

 

רוב הנישומים לא יודעים לקרוא את תלוש הארנונה או את חשבון המיםמקטרים ולא בודקים (קריאת שעון, גודל נכס וסיווגו). החיוב הינו שנתי ומתייחס לתקופה שבין 1 בינואר ל-31 בדצמבר לאותה שנה ונקבע לפי שטח הנכס במכפלת התעריף. אולם אופן המדידה של שטח הנכס שונה מרשות לרשות ולכל רשות שיטה משלה למדידת הנכס והחלטה משלה מה לכלול בשטח הנכס המחויב. עברו 3 חודשים ראשונים של השנה ולא הגשתם השגה עד 31.3.18 - הפסדתם גם אם אתם צודקים - בד"כ אין החזרים רטרואקטיביים, לעומת זאת במקרה של הגדלת חיוב, הרשות המקומית תנסה לחייב אתכם רטרואקטיבית. תעריפי הארנונה נקבעים בצו הארנונה עליו מחליטה מועצת הרשות המקומית וממילא שונים מרשות לרשות. חשוב מאוד לבחון כל חיוב בהתאם לצו הארנונה הרלוונטי למיקום הנכס וכן לבחון האם שינויים שחלו בצו הארנונה קיבלו אישור משרד הפנים והאוצר. אם מתגלה, בבדיקה על ידי גורם מקצועי, כי יש טעות באופן בו חושב השטח, הסיווג או בגובה הפטור, קיימות כמה אפשרויות לערעור - החל מפניה למנהל הארנונה, הופעה בפני ועדת ערר ועד לבית המשפט לעניינים מנהליים.

 

על מה ניתן לערער?

  • גודל השטח המחוייב.
  • סיווג השטח.
  • מי המחזיק אשר אמור לשלם את הארנונה.

לכל רשות מקומית הגדרת שטח שונה שניתן לחייבו. כך למשל, עיריית ת"א מחייבת את הנכסים בשיטת נטו (לא כל היקף הנכס כולל קירות חיצוניים וללא שטחים פתוחים). על פי צו הארנונה, עיריית תל אביב לא אמורה לחייב בגין שטחים משותפים בנכסים מסחריים (אלא בנסיבות מאוד מיוחדות). לכל רשות סיווגים שונים בצו הארנונה שלה אליהם מתלווים תעריפים שונים ומגוונים. יש לשים לב האם בנכס מתקיים שימוש רק למגורים, האם השימוש הוא מעורב, היינו גם למגורים וגם עבודה משרדית מהבית, האם מדובר על בית תוכנה / חברת סטרטאפ / סטודיו לגרפיקה? האם מדובר על סיווג תעשייה, האם יש מחסן נלווה לעסק?

 

מסקנה: אל תישארו עם זה לבד, הטעות הגדולה והבסיסית היא שלא מתייעצים עם המומחים בתחום. הקדימו רפואה למכה ופנו למומחים בתחום להתייעצות, כל איחור וכל פספוס מועדים יכול לעלות בהרבה מאוד כסף ובהליכים משפטיים מיותרים. לעו"ד אורית פפר ניסיון רב בתחום הארנונה הן כגזברית עירייה לשעבר והן כעורכת דין המייצגת נישומים רבים בפני רשויות מקומיות שונות ומשלבת הבנה מעמיקה בצווי הארנונה השונים, יכולת ייצוג בוועדת הערר וידע משפטי וכלכלי.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.75 ע"י 4 גולשים

עשוי לעניין אתכם

אושרה הצעת חוק טרומית בנושא הפחתת ארנונה על פרגולות

מאת: אלי דורון, עו"ד

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק לתיקון פקודת מסי העירייה ומסי הממשלה (פטורין) (פטור מארנונה למצללה), התשפ"ג-2023 של חבר הכנסת משה פסל.

תשלום ארנונה: בין מדידה שגויה לערעור מוצלח

מאת: אלי דורון, עו"ד

מאמר זה מתמקד בזכותם של תושבים לערער על תשלומי ארנונה לאור מדידה שגויה, תוך בחינת ההליך המשפטי והגורמים המשפיעים על סיכויי ההצלחה.

הפחתת חיובי ארנונה

מאת: אלי דורון, עו"ד

למשרדנו סוללת עורכי דין המומחים בניהול הליכים בתחום הארנונה, חיובי ארנונה, בביטול והפחת - קראו כאן בנושא.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.