מאת:

החברה צמחה, נוספו פעילויות, מגוון המוצרים והלקוחות גדל ונתוני הדו"חות הכספיים כבר אינם מספיקים על מנת לנתח את מקורות הרווח והמגמות שהשפיעו על היווצרותו - זה הזמן להתחיל לחשוב כלכלית!

 

בעלי עסקים קטנים עד בינוניים הנמצאים בתהליכי צמיחה והתפתחות, נתקלים לעיתים קרובות בקשיים בהבנת ובניתוח הדו"חות הכספיים ובזיהוי המגמות והגורמים העיקריים שהובילו לרווח/הפסד המוצגים בהם. כתוצאה מכך, נמנע מהם מלהשתמש בדו"חות הכספיים ככלי ניהולי לקבלת החלטות אסטרטגיות, גיבוש תכנית התייעלות וחיסכון בהוצאות, בניית תכנית עבודה ותקציב שנתיים, להצבת יעדים מחלקתיים ולנקיטת צעדים עתידיים מושכלים מתוך הסתכלות מערכתית וארוכת טווח שמטרתם להביא לשיפור ביצועי העסק ולמקסום רווחיותו.

 

הסיבות העיקריות לכך הן:

1. הדו"חות הכספיים נערכים לרוב אחת לשנה בלבד;
2. הדו"חות הכספיים מציגים את מחזור המכירות והרווח של העסק מתוך הסתכלות על הפעילות כולה כ-"מקשה" אחת ובהתעלם מהשונות הקיימת בכל עסק בין הלקוחות, המוצרים, המגזרים ותחומי הפעילות השונים;
3. הדו"חות הכספיים בוחנים את תוצאות הפעילות בדיעבד והכנתם מסתיימת לרוב כ-6 חודשים לאחר תום התקופה הנמדדת.


על מנת לנסות להתגבר על בעיה זו, מנהלים רבים מנסים לפתח במסגרת פעילות מחלקת הנהלת החשבונות שלהם, שיטות ודרכים לניתוח הרווח הגלום במוצרים/לקוחות השונים, אך האפקטיביות של דו"חות אלו נמוכה יחסית שכן הם לוקחים בחשבון (במקרה הטוב) את ההוצאות הישירות המיוחסות לכל מוצר/לקוח בלבד ומתעלמים מההוצאות הקבועות האחרות המיוחסות לתפעול, שיווק וניהול העסק (במקרים רבים גם ההוצאות הישירות, כגון שכר עבודה, נלקחות בחלקן בהיעדר עצי מוצר המייחסים הוצאות אלו באופן מובנה ואוטומטי לעלות המוצר). זו הסיבה שהרווח הגולמי המצרפי הנגזר מדו"חות אלו גבוה מהותית מהרווח המוצג בדו"חות הכספיים ולכן קיימת נטייה אצל מנהלים רבים להתייחס לרווח זה כנתון אינדיקטיבי בלבד. הדו"חות הכלכליים מתגברים על חסרונות אלו ומציגים את הרווח הגלום בפעילות העסק בהתפלגות לחתכים שונים (לקוחות, מוצרים, אזורים גאוגרפיים) תוך שימוש במאזני הבוחן החודשיים של החברה ובמפתחות ההעמסה המתאימים כאשר בסוף כל רבעון/חציון מתבצעת התאמה של הרווח המצרפי המוצג בדו"חות הכלכליים לרווח המוצג בדו"חות הכספיים.  

 

באופן כזה יכולה הנהלת העסק להסתמך על הדו"חות הכלכליים ככלי לזיהוי מגמות, הפקת לקחים, שינוי מדיניות וגיבוש תכנית פעולה עתידית וכל זאת במטרה להביא למקסום הרווח ולניצול אופטימאלי של משאבי העסק.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 3 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חוות דעת כלכליות בהליכים משפטיים

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); רווית ברקוביץ, כלכלנית

לחיזוק הטיעון המשפטי ולנימוק גובה הפיצוי הנדרש, עורכי דין רבים בוחרים בתיקים מסוג זה להסתייע בחוות דעת כלכלית, המציגה את ראשי הנזק השונים ומנתחת את האומדן הכספי של כול אחד מהם...

בנק עסקאות – גיוס הון ובניית תכנית עיסקית

מאת: צוות האתר

בנק עסקאות הוא ריכוז של העסקאות שבוצעו בחשבון העסק שלך וכוללים בתוכם עסקאות יוצאות או עסקאות נכנסות ובכך מאפשרים לך לבצע מעקב אודות מאזן ההכנסות וההוצאות שלך בחשבון העיסקי

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.