קניין רוחני הוא מונח משפטי כללי המתייחס לזכויות הקשורות ליצירה בטובין ובמשאבים שאינם מוחשיים כגון המצאות, תוכנות מחשב, סמלים או מילים שמזהים מוצר מסחרי, עיצובים גרפיים, ספרות ויצירות אמנות, מוזיקה וסרטים, ציורים וצילומים.
מטרתם העיקרית של דיני הקניין הרוחני הינה להגן על התוצרים הרוחניים והאינטלקטואליים הנ"ל ובכך לספק תמריץ וכדאיות להמצאה וליצירה. בשל כך, נחשבת ההגנה על הקניין הרוחני לאחד הכלים החשובים בצמיחתן הכלכלית של מדינות. דיני קניין רוחני משיגים תכלית זו באמצעות הענקת זכויות בלעדיות ליוצרים, ממציאים ומעצבים, כדי להבטיח להם הנאה כלכלית מפרי עמלם הרוחני והאינטלקטואלי תוך כדי איזון בינם לבין האינטרס הלגיטימי של הציבור לעשיית שימוש הוגן ביצירות בנסיבות מסוימות.
הקניין הרוחני מחולק לכמה ענפים מרכזיים:
פטנטים, זכויות יוצרים, סימני מסחר, מדגמים ועוד כמה ענפים ממוקדים יותר, כמו זני צמחים, זכויות שידור, הגנה על מעגלים מודפסים, וזכויות המכונות "זכויות שכנות", כמו זכות ביצוע של מבצעים. זכויות יוצרים עוסקים בהגנה שניתנת ליוצר או לבעלים של יצירה מפני שימוש בלתי מורשה ביצירה שהיא קניין רוחני שלו. הגנה זו באה להגן על דרכי ביטוי, ומטרתה לעודד את העשרת עולם הביטויים. ככלל, נהוג לסמן יצירה שרוצים להדגיש שיש למישהו זכויות שמורות עליה באמצעות הסימון © ולידו הביטוי "כל הזכויות שמורות", אך ברוב מדינות העולם (כולל בישראל) הדבר איננו הכרחי, והיצירה תהיה מוגנת גם ללא הסימון, אם היא עומדת בתנאים מהותיים אחרים. למעשה, דיני זכויות יוצרים מגנים על "ביטוי מקורי". כתוצאה מן האמור, מה שאינו נחשב ל"ביטוי", כגון רעיונות ועובדות, אינו מוגן בזכויות יוצרים. כמו כן, הדרישה כי הביטוי יהיה "מקורי" הינה מרכזית בדיני זכויות יוצרים, ומגלמת דרישה שמקור היצירה הוא ביוצר. בהתאם לכך, מי שמעתיק יצירה של אחר, גם אם ההעתקה נעשית ברשות, איננו המקור של היצירה, ולכן ההעתקה איננה מוגנת. כל יצירה שאדם יצר (גם אם לא פורסמה), ללא תלות במדיום שבו פורסמה, מוגנת על ידי החוק, ובתור שכזו אין להעתיקה ללא רשותו של בעל זכויות היוצרים. מעבר לדרישה הנ"ל לפיה על כל יצירה להיות מקורית כדי שתזכה להגנה, נוספה דרישה נוספת והיא דרישת הקיבוע. הכוונה היא לכך שהיצירה צריכה להיות מקובעת בחפץ פיזי. כך למשל, לחן צריך להיות מוקלט על תקליטור או רשום על נייר בתור תווים מוסיקליים.
משרדנו, צבר במשך השנים ידע וניסיון רבים בייצוג לקוחות בתחום הקניין הרוחני, בין אם מדובר בצד שטוען כי הפרו את זכויות הקניין הרוחני שלו ובין אם מדובר בצד הנתבע בשל הפרת זכויות הקניין הרוחני של אחרים. באמצעות צוות עורכי דין מיומן, ידע משרדנו לייצג באופן המיטבי כל בעל דין בתחום הקניין הרוחני, בין אם בערכאות המשפטיות השונות ובין אם מול גופים מוסדיים רלבנטיים כגון רשם סימני המסחר.