מאת:

בית המשפט לענייני עבודה, קיבל את הטענה כי התביעה השתהתה בהגשת כתב האישום וביטל את כתב האישום. הנאשמים טענו, האירוע המדובר הינו פיטורו של עובד החברה בתאריך 18.9.11 ואילו בכתב האישום, העבירה המיוחסת להם נעברה בחודש דצמבר 2014.

לטענתם, מכיוון שעברו יותר מ-3 שנים מיום פיטורי העובד ועד למועד הגשת התביעה, יש לדחות את התביעה בשל העובדה כי המאשימה נקטה בשיהוי ניכר מביצוע העבירה לכאורה. עוד טענה הנאשמת כי הגיע לפשרה עם העובד המפוטר ושולמו לעובד זכויותיו ולכן משסולק המחדל, אין צורך בהליך פלילי נוסף.

המאשימה טענה כי בהתאם לחומר החקירה, הפיטורים קרו ביום ה-18.12.2011 ובתוספת חישוב ימי פידיון החופש, מועד העסקתו של העובד הינו עד ה-18.12.2011, לכן לא חלפו 3 שנים מיום הפיטורין וטענת השיהוי אינה מוצדקת במקרה זה.

תקופת ההתיישנות

במשפט האזרחי, הלכה היא כי גם אם טרם חלפה תקופת ההתיישנות הקבועה בחוק, לביהמ"ש הסמכות לדחות תובענה מחמת שיהוי. באשר למשפט הפלילי, ע"פ סעיף 9(א) לחוק סדר הדין הפלילי, תקופת ההתיישנות נקבעת ע"פ דרגות העבירה.

הרציונל הוא כי ניהול הליך פלילי לאחר זמן רב עלול להיות מנוגד לעקרונות הצדק וההגינות ויכולה אף לפגוע ביכולת הנאשם להתגונן כראוי. רשויות האכיפה הכירו בנזק העלול להיגרם משיהוי רב מדי בהגשת כתב אישום בשל הקושי להביא ראיות אמינות והקושי על התביעה להוכיח את עמדתה לאחר שחלף זמן ארוך מדי.

"הגנה מן הצדק"

על כן קמה לנאשם טענת "הגנה מן הצדק" לפיה בית המשפט יכול לבטל כתב אישום שהוגש בשיהוי, גם אם עוד לא חלפה תקופת ההתיישנות על פי החוק. בית המשפט קבע כי לא נמצא כל צידוק לסיבה שבגינה המאשימה השתהתה בהגשת כתב האישום בעוד שחומר החקירה היה מצוי בידה מכבר. התנהלות שכזו פוגעת בהליך המשפטי וביכולת הנאשמת להגן על עצמה כראוי בנסיבות הזמן שעבר.

בית משפט עוד קבע בנוגע לטענת הנאשמת כי הסירה את המחדל, כי הסרת מחדל בהליך האזרחי היא חסרת השפעה על ההליך הפלילי ותילקח בחשבון אם בכלל רק בעת הטיעונים לעונש. לאור השיהוי הרב בהגשת כתב האישום, קבע בית המשפט על ביטולו של כתב האישום.

> מידע נוסף בנושא דיני עבודה, תוכלו למצוא כאן.
> זקוקים לייעוץ בסוגיית דין פלילי? לחצו כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חוקר מס מול עורך דין מס - תפקידים, סמכויות ואסטרטגיות

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נבחן את ההבדלים בין תפקיד חוקר המס לבין תפקיד עורך הדין המגן על הנחקר, תוך התמקדות בסמכויות החוקרים, זכויות הנחקר, תפקיד עורכי הדין בחקירה, אסטרטגיות שני הצדדים, וחשיבות ניסיונו של עורך דין שהיה בעברו חוקר ברשות המסים.

חוק איסור הלבנת הון בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

תכליתו העיקרית של החוק היא למנוע הפיכת כסף שחור לכסף לבן, ובמסגרתו נקבעו מנגנונים שונים לחסימת האפשרות להחדיר כספים שמקורם בפשע אל המערכת הפיננסית הלגיטימית . החוק משיג זאת באמצעות קביעת עבירות פליליות ספציפיות להלבנת הון, הטלת חובת דיווח על פעולות כספיות חשודות, והסדרת כלים לחילוט והחרמת רכוש שמקורו בעבירה. מטרות אלה נועדו להגן על יציבות הכלכלה ולהבטיח כי עבריינים לא ייהנו מרווחי פשעם, ובכך לצמצם את היקף הפשיעה הכלכלית החמורה.

משרד עורכי דין מומחה לדין הפלילי

מאת: אלי דורון, עו"ד

הצוות שלנו זמין עבורכם 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, ופועל בפריסה ארצית מלאה מול כלל גופי החקירה, לרבות להב 433, משטרת ישראל, חקירות מע"מ, חקירות מס הכנסה ועוד. אנו מחויבים לשירות מקצועי, דיסקרטי ואישי, עם חשיבה יצירתית ויכולת מוכחת במציאת פתרונות מחוץ לקופסה. אל תמתינו! פנו אלינו כבר בשלבי החקירה הראשונים להבטחת התוצאה הטובה ביותר עבורכם. לכל שאלה, אתם מוזמנים לפנות לעו"ד אלי דורון , בנייד – 0544251054

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.