מאת:

ביום 16.5.16 נגזר דינו של הזמר קובי פרץ ל-24 חודשי מאסר בפועל, קנס בסך 175,000 ₪ ומאסר על תנאי, לאחר שהורשע בעבירות על פקודת מס הכנסה ובשורה של עבירות על חוק מס ערך מוסף. מדובר בהיקף מעשים חמור המסתכם בהעלמת כספים מול רשויות מס בשווי של כ-5,800,000 ₪.

קובי פרץ הינו זמר מוכר בכל בית, אך לאחרונה עלה שמו בנסיבות חיוביות פחות. פרץ הואשם כי בשנים 2005-2009 ביצע פעולות מרמה על מנת להסוות את הכנסותיו הרבות תוך תכנון מוקדם ועריכת מסמכים כוזבים. פרץ בעזרת אמרגנו דאז, יוחאי יעייש, פעלו בשיטתיות ובמקצועיות על מנת להסתיר את הכנסותיו של פרץ.

דרך פעולתם הייתה כדלקמן: פרץ ויעייש סיכמו ביניהם כי הכנסותיו בפועל של פרץ יהיו כ-50% מכלל ההכנסות מהופעותיו, שיריו, תכניות טלוויזיה וכו'. אך בנוסף, בין השניים נחתם חוזה פיקטיבי, בו נקבע כי פרץ יקבל משכורת קבועה ללא קשר להכנסותיו. ע"פ החוזה הפיקטיבי, תחילה ישתכר בכ-7,000 ₪ ולאחר מכן תעלה משכורתו לכ-12,000 ₪.

יעייש דאג כי מירב ההכנסות יהיו במזומן כך שניתן היה להעביר לפרץ בקלות יחסית סכומים גדולים - כ50% מהכנסותיו. פרץ לא ניפק קבלות או חשבוניות עבור מרבית הכספים שקיבל, את הכנסותיו שקיבל במזומן הסתיר בכספת בבנק. בתקופות הרלוונטיות הגיש דוחות מס הנמוכים במיליוני שקלים מהכנסתו האמיתית, כך גם דיווחיו למע"מ שהיו כוזבים. בהצהרת הון שהתבקש להצהיר על נכסיו, בחר שלא להצהיר על הכספת המדוברת, כשלאחר מכן התגלה כי מכילה בתוכה 1.4 מיליון ₪ במזומן. 

לאחר חקירות מרובות וגיוס אמרגנו כעד מדינה נצברו ראיות מרשיעות כנגד פרץ - פרץ פעל בעורמה, תחבולה ובאופן שיטתי במטרה להתחמק מתשלום מס בהיקף כספים של מיליוני שקלים. בבואו של בית המשפט השלום לגזור את עונשו, התייחס לכך שפרץ לא לקח אחריות על מעשיו החמורים, הגורמים לנזק כבד לאינטרס הציבורי הקולקטיבי ושפוגעים בקופה הציבורית.

בית המשפט עוד ציין שבשל עבירות שכאלו, כל אזרח שומר חוק נדרש לשאת בנטל מיסים כבד יותר וניתן לאפיין את עבירות המס באנשים נורמטיביים שעל פניו לא היו מעזים להכניס ידם לכיס חברם, אך אינם נרתעים משליחת יד לכיס הציבורי ולפי כך יש צורך בענישה שהינה מרתיעה. 

עצם היות אדם מוכר בציבור כ-"סלב", לא מהווה סיבה מקלה לגזירת עונשו על ידי בית המשפט. כאשר מדובר במעשים חמורים, בית המשפט מתייחס בכובד ראש, היכרות אדם בציבור ואהדתו על ידיו, אינה כדי להקל על עונשו. 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חוקר מס מול עורך דין מס - תפקידים, סמכויות ואסטרטגיות

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נבחן את ההבדלים בין תפקיד חוקר המס לבין תפקיד עורך הדין המגן על הנחקר, תוך התמקדות בסמכויות החוקרים, זכויות הנחקר, תפקיד עורכי הדין בחקירה, אסטרטגיות שני הצדדים, וחשיבות ניסיונו של עורך דין שהיה בעברו חוקר ברשות המסים.

חוק איסור הלבנת הון בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

תכליתו העיקרית של החוק היא למנוע הפיכת כסף שחור לכסף לבן, ובמסגרתו נקבעו מנגנונים שונים לחסימת האפשרות להחדיר כספים שמקורם בפשע אל המערכת הפיננסית הלגיטימית . החוק משיג זאת באמצעות קביעת עבירות פליליות ספציפיות להלבנת הון, הטלת חובת דיווח על פעולות כספיות חשודות, והסדרת כלים לחילוט והחרמת רכוש שמקורו בעבירה. מטרות אלה נועדו להגן על יציבות הכלכלה ולהבטיח כי עבריינים לא ייהנו מרווחי פשעם, ובכך לצמצם את היקף הפשיעה הכלכלית החמורה.

משרד עורכי דין מומחה לדין הפלילי

מאת: אלי דורון, עו"ד

הצוות שלנו זמין עבורכם 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, ופועל בפריסה ארצית מלאה מול כלל גופי החקירה, לרבות להב 433, משטרת ישראל, חקירות מע"מ, חקירות מס הכנסה ועוד. אנו מחויבים לשירות מקצועי, דיסקרטי ואישי, עם חשיבה יצירתית ויכולת מוכחת במציאת פתרונות מחוץ לקופסה. אל תמתינו! פנו אלינו כבר בשלבי החקירה הראשונים להבטחת התוצאה הטובה ביותר עבורכם. לכל שאלה, אתם מוזמנים לפנות לעו"ד אלי דורון , בנייד – 0544251054

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.