מאת:

שר האוצר ורשות המסים הפיצו לאחרונה תזכיר תיקון לחוק הסדרת העיסוק בייצוג על ידי יועצי מס, התשס"ה – 2005 (להלן: "החוק"), המבקש, בין השאר, לקבוע במסגרת החוק הוראה שמטרתה להבהיר כי זכותו של יועץ המס המייצג לאשר נתונים המצויים בתחום טיפולו, מצויה במסגרת הנלווית לסמכותו ולאחריותו לאישור נתונים המוגשים לרשויות המס.

הצורך בהוספת הוראת החוק האמורה נובע מהעובדה שמוסדות הממשלה, מוסדות פיננסיים וגופים שונים דורשים מעת לעת מהנישום אישור פרטים מתוך הדו"ח השנתי המוגש לרשויות המס וכן לגבי מסמכים אחרים שהוכנו ע"י יועץ המס, אך למרות זאת, החוק אינו כולל הוראה מפורשת לפיה יועץ מס מייצג רשאי לאשר את דוחותיו הכספיים של הנישום.

כך למשל, נדרש אישור בדבר גובה הכנסתו של מי שמבקש לרשום את ילדיו למעונות יום מפוקחים ולשלם סכום מסובסד בהתאם למבחני הכנסה. כאמור, התיקון לחוק מבקש להכניס פיסקה נוספת לסעיף 9 לחוק לפיה: "יועץ מס המייצג רשאי לאשר כי נתון פלוני תואם לאמור במסמך שהגיש במסגרת פעולת הייצוג שלו כיועץ מס מייצג"

יצוין כי אין בתיקון משום גריעה מייחוד מקצוע עורכי הדין על פי חוק לשכת עורכי הדין, התשכ"א-1961 ומקצוע ראיית החשבון כמשמעותו בחוק רואי חשבון, התשט"ו-1955. נוסף על התיקון האמור, בתזכיר הוצעו מספר תיקונים נוספים אשר מסדירים את נושא התמחותם של יועצי המס ברשות המסים. כמו כן, ולשם הבטחת תקינות ההליך המשמעתי מוצע להפריד בן הליך החקירה להליך התביעה וזאת בכדי למנוע מצבים אפשריים בהם התובע יהיה גם זה שחקר את התלונות כנגד יועץ המס.
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

פטור ממיסים ביבוא אישי - להשאיר או לבטל"

מאת: אלי דורון, עו"ד

ברכישה של טובין או קבלת שירות בישראל יתווסף למחיר התמורה גם מס ערך מוסף, אולם, חוק מע"מ קובע כי גם על יבוא של טובין לישראל יחול מס ערך מוסף.

ייעוץ מס לפני ביצוע עסקה

מאת: אלי דורון, עו"ד

עולם המס הינו עולם מורכב ודינאמי. החוק משתנה בתדירות גבוה ואירועי המס, לא אחת, חבויים בתוך המהלך העסקי. בחלק מהמקרים מי מהצדדים כלל לא היה מודע לכך כי יש בנמצא אירוע מס שלא טופל דבר שיכול להביא למצב של עבירות פליליות ואי עמידה בהתחייבות האזרחית כלפי המדינה.

מיסוי לפי המהות האמיתית של הרכוש ולא הרישום

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת הדוחות השנתיים המוגשים למס הכנסה, על נישום לפרט בין היתר את רכוש העסק ומהו ייעודו, כלומר האם מדובר ברכוש שהוא חלק מהמלאי העסקי, או שמא מדובר ברכוש קבוע. לסיווג זה השלכות רבות על אופן מיסוי הרווח, ניכוי ההוצאות קיזוז הפסדים ועוד.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.