מאת:

שופטת בימ"ש השלום בקריות, עידית וינברגר, פסקה כי חברת "אוסי תכנון הקמת מבנים ופיתוח", חברת נדל"ן ידועה בצפון, הטעתה במכוון את הרשם הבתים המשותפים והשאירה את רישום זכויות על בעלות המרפסת בבניין מגורים מעורב עם משרדים  ברחוב וייצמן 63 בנהריה במחלוקת מול בעלי הדירות.
 
חברת "אוסי תכנון הקמת מבנים ופיתוח" בע"מ מנהריה, התקשרה לפני מספר שנים בחוזה עם בני זוג, בעלי קרקע בנהריה, במטרה לבנות על הקרקע בניין למגורים. החברה הבטיחה לרשום שתי דירות בבניין ומשרד על שמם של בני הזוג. במסגרת עסקת הקומבינציה, קיבלה החברה את זכויות הבינוי על הקרקע והעניקה לזוג, בתום הבנייה, שתי דירות בבניין ומשרד. בני הזוג השכירו את המשרד כולל המרפסת הצמודה לה, לעו"ד מכובד אשר אף נתבע לסילוק ידו מכוח היותו שוכר.

לאחר כ-10 שנים פנתה החברה לשוכר והן לבני הזוג בדרישה לפינוי המרפסת בדירה, בטענה שזו שייכת לחלקת משנה אשר רשומה בטאבו בבעלותה. לראיה, הביאה החברת את הרישום בפנקס הבתים המשותפים ממנו עולה כי אכן המרפסת המדוברת רשומה בחלקת המשנה אשר בבעלותה.

בני הזוג ועוה"ד השוכר את המשרד ומחזיק בו 5 שנים  סרבו לפנות את שטח המרפסת לפי דרישת החברה בטענה כי שטח זה הינו חלק בלתי נפרד מהמשרד בבעלותם והחברה הטעתה את המפקחת על הבתים המשותפים בכוונה לבצע מחטף זכויות, ובניגוד להסכמים, עת הצמידה את שטח המרפסת לחלקת המשנה  אשר נרשמה בבעלותה. החברה תבעה איפוא את בני הזוג ואת עו"ד בבימ"ש השלום, לסילוק ידו ופינוי המרפסת האמורה.

בני הזוג הגישו באמצעות עו"ד איריס בורקום ממשרד דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, צדרבוים תשובה מנומקת לביהמ"ש לגבי זכויותיהם הקנייניות על המרפסת המדוברת ועל ההטעיה המכוונת אותה ביצעה החברה בעת הרישום בפנקס הבתים המשותפים. עו"ד בורקום ממשרד דורון טיקוצקי קנטור ושות הצליחה להוכיח בבית המשפט כי מר יוסי טל בעליה ומנהלה של החברה אוסי תכנון הקמת מבנים ופיתוח בע"מ, הטעה את בני הזוג בעת הכנת מסמכי הבית המשותף, בניגוד למוסכם על הצדדים, ובניגוד למציאות בשטח, באופן שלכל אחד מהמשרדים, יש מרפסת צמודה.

כמו כן, הוכח כי בכל משרד נבנתה דלת יציאה אל המרפסת הצמודה לו כאשר מעבר בין המרפסות איננו אפשרי עקב מחציה שנבנתה עוד בשנת 2000 ע"י שוכר מטעם בני הזוג.  על אף זאת, מנהל החברה הגיש למפקחת הבתים המשותפים המשותפים מסמכים שגויים, שקריים, אשר לכאורה אושרו וחתמו ע"י בני הזוג, באופן שמאשר כי שטח המרפסת המדוברת מצוי בחלקת המשנה של החברה.

השופטת פסקה כי עדותו של מר יוסי טל שקרית ובלתי מהימנה וקבעה כי התביעה שהגישה חברת אוסי תכנון הקמת מבנים ופיתוח, הוגשה בחוסר תום לב מוחלט. כבוד השופטת עידית וינברגרג בפסק דין מנומק להפליא בו דחתה את התביעה, וקבעה שאין מקום לסילוק ידו של השוכר ו/או של בני הזוג. בין היתר נידונה סוגיית הבעלות, אשר הועלתה אף היא ונדרשה להכרעה ובהכרעתה קבעה כאמור כי אין הבעלות שייכת לתובעת ונוכח העובדה כי נפל פגם במסמכי הרישום אזי אין להסתמך עליהם. התובעת נדרשה לתשלום הוצאות לכל אחד מהנתבעים.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייצוג דיירים בהתחדשות עירונית

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח)

במאמר זה נסקור את החשיבות בבחירת עו"ד בעל ידע וניסיון בתהליך התחדשות עירונית, נבחן את אבני הדרך ואת מקומו של עו"ד בכל אחת מנקודות זמן אלו.

הוצאות פיתוח מגרש אינן מהוות חלק ממחיר המקרקעין לצורך חישוב מס רכישה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

בית המשפט העליון דן בשני ערעורים שבמרכזם השאלה האם בעת רכישת מקרקעין שלא עברו פיתוח, תוך התחייבות לשאת בהוצאת הפיתוח של המגרש, יש לראות בסכום שאותו מתחייב לשלם הרוכש עבור פיתוח המגרש כחלק ממחיר המקרקעין המחויב במס רכישה או שמא יש לראות את ההתחייבות לשאת בהוצאות הפיתוח כהתחייבות נפרדת מההתחייבות לרכישת המקרקעין שאין לשלם עליה מס רכישה.

חברה קבלנית או איגוד מקרקעין ?

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

ביהמ"ש קבע, כי חברה שחתמה על הסכם לביצוע פרויקט תמ"א 38, אך בפועל לא פעלה באופן שוטף ורציף לביצוע הפרויקט, כך שבפועל כל מה שהיה בידי החברה הוא בגדר זכות במקרקעין, תסווג כאיגוד מקרקעין. כפועל יוצא מכך נקבע כי מכירת מניותיה של חברה כזאת - תהיה בגדר פעולה באיגוד מקרקעין ותחויב במס רכישה כדין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.