מאת:

כבוד השופט יונה אטדגי מבית המשפט המחוזי בת"א נדרש לאחרונה להכריע בשאלה בעלת אוריינטציה מיסויית משפטית מובהקת, הקשורה להבחנה בין דמי שכירות המסווגים כהכנסה מעסק לבין דמי שכירות המהווים הכנסה פסיבית.

בנסיבות המקרה נשוא פסק הדין, הפיקו המערערים, אח ואחות, הכנסה מ-28 נכסי מקרקעין אותם ירשו מאביהן המנוח, מתוכן 24 דירות, אשר מהן 14 היו מושכרות לצרכי מגורים, והיתר מושכרות לשימוש כמשרדים.

המערערים דיווחו על הכנסתם זו באותו אופן בו דיווח אודותיה אביהם המנוח במשך שנים רבות, דהיינו כהכנסה שכר דירה פאסיבית על פי סעיף 2(6) לפקודת מס הכנסה. כמו כן, החל משנת 2003, בעקבות שינוי שחל בחקיקה הנוהגת, דיווחו המערערים על הכנסותיהם מהשכרת דירות המגורים כהכנסה החייבת במס בשיעור מופחת של 10% בלבד. 

ברשות המיסים לא השלימו, משלב מסוים, עם סיווג ההכנסה בו נקטו המערערים וסיווגו את ההכנסה כהכנסה מעסק לפי סעיף 2(1) לפקודה, באופן המונע מהמערערים הנאה משיעור המס המופחת.

במסגרת פסק דינו, בחן כב' השופט אטדגי את נסיבות התיק דנן, וקבע כי חרף מסת הנכסים הבלתי מבוטלת וחרף כך שנכסי המערערים נוהלו לפרקים בידי חברת ניהול חיצונית, עדין אין בכל זה כדי להוביל לסיווג ההכנסה כהכנסה אקטיבית מעסק.

במסגרת פסק הדין עשה כב' השופט אטדגי שימוש נרחב "במבחן הנסיבות" יציר הפסיקה, אשר הוביל למסקנתו הסופית לפיה הכנסות המערערים הנן הכנסות פאסיביות, שכן מרבית הנכסים הועברו לבעלות המערערים בירושה.

כמו כן, קבע כב' השופט כי חרף העיקרון לפיו כל שנת מס עומדת בפני עצמה, עדין לא ניתן להתעלם מן האופן בו דיווחו המערערים על הכנסותיהם במשך כל השנים ולאינטרס ההסתמכות העולה מכך.

נוסיף, כי בית המשפט אמנם קיבל את טענות המערערים במלואן לעניין סיווג ההכנסה כהכנסה פסיבית, אולם נקבע כי משיעור המס המופחת (10%) יוכלו המערערים ליהנות רק בקשר עם דירות שהושכרו לצרכי מגורים ולא למטרות אחרות כגון משרדים וכיו"ב.          
            

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייצוג דיירים בהתחדשות עירונית

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח)

במאמר זה נסקור את החשיבות בבחירת עו"ד בעל ידע וניסיון בתהליך התחדשות עירונית, נבחן את אבני הדרך ואת מקומו של עו"ד בכל אחת מנקודות זמן אלו.

הוצאות פיתוח מגרש אינן מהוות חלק ממחיר המקרקעין לצורך חישוב מס רכישה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

בית המשפט העליון דן בשני ערעורים שבמרכזם השאלה האם בעת רכישת מקרקעין שלא עברו פיתוח, תוך התחייבות לשאת בהוצאת הפיתוח של המגרש, יש לראות בסכום שאותו מתחייב לשלם הרוכש עבור פיתוח המגרש כחלק ממחיר המקרקעין המחויב במס רכישה או שמא יש לראות את ההתחייבות לשאת בהוצאות הפיתוח כהתחייבות נפרדת מההתחייבות לרכישת המקרקעין שאין לשלם עליה מס רכישה.

חברה קבלנית או איגוד מקרקעין ?

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

ביהמ"ש קבע, כי חברה שחתמה על הסכם לביצוע פרויקט תמ"א 38, אך בפועל לא פעלה באופן שוטף ורציף לביצוע הפרויקט, כך שבפועל כל מה שהיה בידי החברה הוא בגדר זכות במקרקעין, תסווג כאיגוד מקרקעין. כפועל יוצא מכך נקבע כי מכירת מניותיה של חברה כזאת - תהיה בגדר פעולה באיגוד מקרקעין ותחויב במס רכישה כדין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.