מאת:

בכל שנה בתקופה זו, עם ההכנות לקראת שנת הלימודים האקדמית שתפתח לאחר החגים, תרים סטודנטים אחר דירות להשכרה. שוק דירות להשכרה לסטודנטים מהווה פוטנציאל לא מבוטל להשקעה בדירות בסמיכות למוסדות להשכלה גבוהה. סטודנטים מחפשים לגור בדרך כלל בסמיכות למוסדות להשכלה גבוהה ואין פלא שדירות של 2-4-חדרים הממוקמות בחיפה בשכונות רמות רמז, נווה שאנן, אחוזה, וגם העיר התחתית ברמות ביקושים גבוהים. חיפה הינה עיר שבה אלפי סטודנטים הלומדים בטכניון, אוניברסיטת חיפה וקמפוס הכרמל, מהווים גורם היוצר ביקושים לדירות להשכרה והמעלים את כדאיותה של רכישת דירה להשקעה באזורים הסמוכים לאותם מוסדות אקדמיים.  
 
מוכרות לנו עסקאות בהן נרכשו דירות קטנות יחסית, באזורים המבוקשים על ידי סטודנטים, וזאת במחירים סבירים של פחות ממיליון ₪, אשר הושכרו בסופו של דבר בתמורה לדמי שכירות של כ- 2500 ₪ לחודש. בעיר התחתית ובהדר ניתן למצוא דירות ישנות יחסית, במחירים של 700 אלף שקל ואף פחות מכך, אשר בכפוף למצבן, ניתן לעיתים להשכירן בתמורה לדמי שכירות חודשיים של 2000 – 2500 ₪.
 
ככל שהדירה שבה מדובר תהיה סמוכה יותר למוסדות אקדמיים כמו הטכניון ואוניברסיטת חיפה, מחיר הדירה עולה ועמו גם שכר הדירה שניתן לקבל בעדה. כך למשל, בנווה שאנן נמצא דירות במחירים שנעים בין 600 אלף ₪ לכמיליון וחצי ₪ באזור בו שכר הדירה, לדירה בת 2-3 חדרים, מתחיל מ-2500 ₪.
ככל שנמשיך ונעלה במעלה ההר, לכרמל, ניתקל בדירות בגדלים דומים במחירים של מיליון-מיליון וחצי ₪. כך למשל בשכונת "אחוזה" שהנה קרובה יותר לאוניברסיטה אך גם נגישה יותר מבחינת תחבורה ציבורית מה שמגביר את הביקוש לדירות בקרב סטודנטים. בשכונת אחוזה נרשמו עסקאות שכירות בהן שולמו דמי שכירות חודשיים של 3000 ₪ על דירות בנות 2-3 חדרים, ולעיתים (תלוי במצב הדירה), גם למעלה מכך.
 
חשוב לציין כי שכר הדירה בחיפה עלה בארבע השנים האחרונות בכ- 31%, שיעור עלייה גבוה במיוחד, המפגר רק אחרי שיעור העלייה בדמי השכירות בתל אביב. מחירי הדיור בחיפה, שהנם עדיין זולים יחסית, מביאים לכך ששיעור התשואה על דירות להשקעה, בחיפה, גבוה יחסית לשיעור התשואה במרכז. 
 

 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייצוג דיירים בהתחדשות עירונית

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח)

במאמר זה נסקור את החשיבות בבחירת עו"ד בעל ידע וניסיון בתהליך התחדשות עירונית, נבחן את אבני הדרך ואת מקומו של עו"ד בכל אחת מנקודות זמן אלו.

הוצאות פיתוח מגרש אינן מהוות חלק ממחיר המקרקעין לצורך חישוב מס רכישה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

בית המשפט העליון דן בשני ערעורים שבמרכזם השאלה האם בעת רכישת מקרקעין שלא עברו פיתוח, תוך התחייבות לשאת בהוצאת הפיתוח של המגרש, יש לראות בסכום שאותו מתחייב לשלם הרוכש עבור פיתוח המגרש כחלק ממחיר המקרקעין המחויב במס רכישה או שמא יש לראות את ההתחייבות לשאת בהוצאות הפיתוח כהתחייבות נפרדת מההתחייבות לרכישת המקרקעין שאין לשלם עליה מס רכישה.

חברה קבלנית או איגוד מקרקעין ?

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

ביהמ"ש קבע, כי חברה שחתמה על הסכם לביצוע פרויקט תמ"א 38, אך בפועל לא פעלה באופן שוטף ורציף לביצוע הפרויקט, כך שבפועל כל מה שהיה בידי החברה הוא בגדר זכות במקרקעין, תסווג כאיגוד מקרקעין. כפועל יוצא מכך נקבע כי מכירת מניותיה של חברה כזאת - תהיה בגדר פעולה באיגוד מקרקעין ותחויב במס רכישה כדין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.