מאת: ;

הוארך מתווה הפיצויים במסלול ירוק (המשכיות עסקית לכלל המשק)

בעקבות פעולות הלחימה המתמשכות במסגרת מלחמת "חרבות ברזל", עסקים רבים חוו ירידה חדה בהיקף הכנסותיהם גם בחודשים נובמבר ודצמבר 2023. כידוע, הממשלה פעלה כדי ליתן פיצוי לעסקים שנפגעו כתוצאה מהמצב המיוחד (שגובה מחזור העסקאות שלהם בשנת 2022 נמוך מ400 מליון ₪) ועל רקע זה תוקן חוק מס רכוש וקרן פיצויים, תשכ"א – 1961. בתיקון החוק נקבע מתווה סיוע לעסקים קטנים ובינוניים להשתתפות בהוצאותיהם הקבועות וכן להשתתפות בחלק מהוצאות שכר העבודה בחודשים אוקטובר ונובמבר. אמש (1.1), הוחלט על הארכת תכנית הפיצויים במסלול הירוקהוצאות מזכות, כך שתחול גם על חודש דצמבר, כאשר אופן חישוב ירידת המחזורים והפיצוי שייגזר מהירידה האמורה יחושב לפי דיווח דו חודשי, דהיינו חודשים נובמבר ודצמבר יחד.
כזכור, המתווה מבוסס בעיקרון על המודל של הפיצויים שניתנו בעבר באירועי מלחמה לפי חוק מס רכוש וכן על מענקים שניתנו על רקע התפשטות נגיף הקורונה. בהתאם לכך, עסק אשר נפגע באופן משמעותי כתוצאה מפעולות המלחמה והשלכותיהן על העורף (ירידת מחזורים של 25% ומעלה), יהיה זכאי לפיצוי בגין שני ראשי נזק נפרדים, עד לגובה של 600 אלף ₪ בחודש, כדלקמן:
  1. השתתפות בהוצאות קבועות
  2. השתתפות בשכר עבודה
לעניין ראש הנזק בדבר השתתפות בהוצאות קבועות, נקבע כי גובה המענק ייגזר ישירות מגובה ממוצע התשומות שדווחו למע"מ בתקופה שבין חודש ספטמבר 2022 ועד אוגוסט 2023, כשהתוצאה המתקבלת מוכפלת ב"מקדם הוצאות קבועות" שנגזר משיעור ירידת המחזורים בין תקופת הזכאות (נובמבר - דצמבר 2023) לבין תקופת הבסיס (נובמבר - דצמבר 2022).
עוד נקבע בחוק, כי קיימת סמכות למנהל מס רכוש להגדיל או להקטין את המקדם עד פי 1.5 מהמקדם הקבוע בחוק, לגבי עסק מסוים, אם שוכנע כי ההוצאות הקבועות של העסק במקרה של אי הפעלתו, גבוהות או נמוכות מגובה הפיצוי שהתקבל בנוסחה הקבועה בחוק.
 
לתשומת ליבכם, האורכה שניתנה אתמול למסלול ירוק הכללי - פחות נדיבה מקודמתה וזאת משום שהיא משותתת על ממוצע על השוואה בין  שני חודשים ולא על השוואה של כל חודש בנפרד כפי שהיה במתווה המקורי ובנוסף, דורש המתווה העדכני - הפחתה של 25% מהמחזור הן למדווחים חד חודשי והן למדווחים דו חודשי, כך שבסה"כ הניזוקים יקבלו, במרבית המקרים, בגין אורכה זו פיצוי הנמוך מכפי שקבלו בגין חודש אוקטובר. יוצא כי עסקים שהתאוששו במהלך חודש דצמבר, בעוד שהייתה להם פגיעה בחודש נובמבר עלולים למצוא את עצמם ללא כל זכאות לפיצוי. כך לדוגמה - היה ועסק פלוני חווה ירידת מחזורים בגבוה 40% בחודש 11.23 ובחודש דצמבר 23 לא חווה ירידה בהשוואה לשנה שעברה עקב התאוששות - הלה לא יהיה זכאי לפיצוי וזאת מכיוון שירידת המחזורים הממוצעת לשני החודשים נמוכה מ - 25% והאמור נכון הם לעסקים קטנים המדווח למע"מ אחת לחודשיים.
 

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.