ב-28 ביולי 2022 קיים משרדנו פאנל של מומחי מיסוי בהשתתפות כ-200 רואי חשבון, עורכי דין, יועצי מס ולקוחות, לסיכום עדכוני החקיקה והפסיקה המעניינים של התקופה האחרונה.
עו"ד ורו"ח רמי אריה הציג בהרצאתו את המהפך במדיניות הפסיקה במיסוי. רמי עסק בין היתר במנגנון הניכוי במקור, באיסור ביקור פתע בבית הנישום, בחשבוניות פיקטיביות, בקיזוז הפסדים משוק ההון וממסחר במטבעות דיגיטליים, קבלת פטור ממס שבח, מע"מ אפס, סיווג של הכנסות תושב חוזר ובנושאים נוספים.
לצפיה בהרצאה של רמי אריה: תשובות לשאלות המיסוי הבוערות על סדר היום:
עו"ד ורו"ח ראניה עלימי ג'ובראן הציגה בהרצאתה את הדגשים והשינויים בדו"חות השנתיים לשנת 2021 וסוגיות מיסוי חשובות לעניין מילוי הדו"חות. לדבריה, חשוב מאוד להכיר את כל חובות הדיווח המוטלת על הנישום במסגרת הדו"ח השנתי.
לצפיה בהרצאה של ראניה עלימי-ג'ובראן: דגשים וטיפים להגשת הדו"ח השנתי לשנת 2021:
עו"ד ויועץ מס שחר נח הרצאה בנושא מיקסום הזכויות במענקי קורונה וחידושי הפסיקה מוועדות הערר ובתי המשפט. לדברי שחר כדאי להגיש עררים על מענקי קורונה. בבתי המשפט וועדות הערר דוחות את הפרשנות המחמירה של רשות המיסים ומאמצות פעמים רבות את פרשנות מקילה לטובת הניזוקים.
עו"ד דורון פסו הציג את פס"ד מדינגו המלמד כי למרות עמדתה הגורפת של רשות המיסים שעסקאות מכירת פעילות בין צדדים קשורים הן כסות למכירת פעילות, יש לבחון את מאפייני העסקה לעומק על מנת לקבוע את מהותה האמיתית.
לצפייה בהרצאה של דורון פסו: חשיבות פס"ד מדינגו על מכירת זכויות בין צדדים קשורים:
חוק מס ערך מוסף מטיל חבות במס על עסקאות בישראל. אלא, שישנם מקרים שבהם משולם מס מבלי חבות לשלמו. באילו מקרים ניתן לפעול על מנת לקבלו בחזרה? מומלץ להיוועץ בעורך דין מומחה טרם העסקה, וכן מיד לאחר כל שינוי שחל בתנאיה.