מאת:

בית משפט השלום בירושלים הכריע את דינו של נאשם אשר מיוחסת לו עבירה לפי סעיף 216(1) לפקודת מס ההכנסה.
פרטי האישום
הנאשם הקים מוסך בשנת 1994, ועד שנת 2008 לא דיווח על הכנסותיו לפקיד השומה. מדובר בתקופה של כ- 15 שנים בהם הנאשם היה בעל מוסך ואינו דיווח כלל על הכנסותיו.
נתונים רלוונטיים נוספים
א. אין לנאשם עבר פלילי.
ב. המחדלים לא הוסרו.
ג. בשנת 2012 הנאשם ואשתו הוכרזו כפושטי רגל.
ד. תסקיר שהוכן על הנאשם מעיד על נסיבות חיים קשות. כמו כן הנאשם סובל ממורכבות רבה וקשיים במישור הפסיכולוגי.
ה. מצבו הכלכלי של הנאשם קשה.
מתחם הענישה
כבוד השופט אלכסנדר רון קבע מתחם ענישה לאור הנסיבות. השופט התייחס לעקרון ההלימה שבו העונש אמור להלום את חומרת העבירה. בשל העובדה כי מדובר בתקופה ארוכה בה הנאשם לא הצהיר על הכנסותיו לרשויות המס, קבע השופט כי אין מנוס ממאסר. לאור זאת, קבע השופט, כי מתחם הענישה יהיה בין מאסר בפועל שירוצה בעבודות שירות לתקופה של 5 חודשים לבין מאסר בפועל לתקופה של 10 חודשים.
שיקולי השופט לפני מתן גזר הדין
בבואו לגזור את דינו של הנאשם, השופט התחשב בנסיבות המקרה בכדי לקבוע עונש בהתאם למתחם הענישה שהגדיר.
מחד, השופט התייחס לחומרת העבירה של הנאשם, תוך שימת דגש לתקופה הארוכה בה הנאשם נמנע מלדווח על הכנסותיו. השופט הדגיש כי אין מדובר במקרה של פלוני אשר דיווח במשך שנים על הכנסותיו ורק בשנים האחרונות, כשעסקיו החלו להידרדר הוא נמנע מלעשות זאת. אלא מדובר באדם שככל הנראה עוד מתחילת דרכו העסקית לא הצהיר על הכנסותיו, והוא עשה דין לעצמו והמשיך בכך במשך תקופה ארוכה. מאידך, השופט התחשב בנסיבות חייו הקשות של הנאשם. בעובדה כי מצבו הנפשי של הנאשם מעורער ואין לו כל מסוגלות כלכלית. בנוסף התייחס השופט לעובדה כי הנאשם הוכרז כפושט רגל.
השופט ערך איזון בין מתן עונש אשר הולם את העבירה החמורה לבין התחשבות במצבו הקשה ובנסיבות חייו הקשות, ולבסוף נטה השופט לכיוון המקל במתחם הענישה לאור מצבו הקשה של הנאשם.
גזר דין
לאור האמור לעיל, פסק השופט את דינו של הנאשם כדלקמן:
א. מאסר בפועל לתקופה של 5 חודשים שירוצו בדרך של עבודות שירות.
ב. מאסר על תנאי לתקופה של 12 חודשים. הנאשם יישא בעונש זה אם בתקופה של שנתיים מיום גזר הדין יעבור עבירה נוספת לפי פקודת מס הכנסה.
ג. קנס בסך 5,000 ₪ או מאסר למשך 50 ימים תחתיו.
ד. התחייבות בסך 50,000, להימנע מלעבור במשך שנתיים מיום גזר הדין על העבירה בה הורשע.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חוקר מס מול עורך דין מס - תפקידים, סמכויות ואסטרטגיות

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נבחן את ההבדלים בין תפקיד חוקר המס לבין תפקיד עורך הדין המגן על הנחקר, תוך התמקדות בסמכויות החוקרים, זכויות הנחקר, תפקיד עורכי הדין בחקירה, אסטרטגיות שני הצדדים, וחשיבות ניסיונו של עורך דין שהיה בעברו חוקר ברשות המסים.

חוק איסור הלבנת הון בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

תכליתו העיקרית של החוק היא למנוע הפיכת כסף שחור לכסף לבן, ובמסגרתו נקבעו מנגנונים שונים לחסימת האפשרות להחדיר כספים שמקורם בפשע אל המערכת הפיננסית הלגיטימית . החוק משיג זאת באמצעות קביעת עבירות פליליות ספציפיות להלבנת הון, הטלת חובת דיווח על פעולות כספיות חשודות, והסדרת כלים לחילוט והחרמת רכוש שמקורו בעבירה. מטרות אלה נועדו להגן על יציבות הכלכלה ולהבטיח כי עבריינים לא ייהנו מרווחי פשעם, ובכך לצמצם את היקף הפשיעה הכלכלית החמורה.

משרד עורכי דין מומחה לדין הפלילי

מאת: אלי דורון, עו"ד

הצוות שלנו זמין עבורכם 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, ופועל בפריסה ארצית מלאה מול כלל גופי החקירה, לרבות להב 433, משטרת ישראל, חקירות מע"מ, חקירות מס הכנסה ועוד. אנו מחויבים לשירות מקצועי, דיסקרטי ואישי, עם חשיבה יצירתית ויכולת מוכחת במציאת פתרונות מחוץ לקופסה. אל תמתינו! פנו אלינו כבר בשלבי החקירה הראשונים להבטחת התוצאה הטובה ביותר עבורכם. לכל שאלה, אתם מוזמנים לפנות לעו"ד אלי דורון , בנייד – 0544251054

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.