מאת:

ביום 12.12.2013 אימץ ארגון Moneyval של מועצת אירופה דו"ח הבודק את עמידתה של מדינת ישראל בסטנדרטים בינלאומיים בנושא מאבק בהלבנת הון ובמימון טרור.
ארגון Moneyval הינו הארגון האזורי באירופה של ה- FATF (Financial Action Task Force) שהינו ארגון בינלאומי שמטרתו להיאבק בהלבנת ההון ובמימון טרור. בארגון חברות למעלה מ-30 מדינות אירופאיות וארגונים בינלאומיים לדוגמא: קרן המטבע העולמית, הבנק העולמי, ארגוני האו"ם למלחמה בפשיעה, טרור וסמים ועוד. ישראל משמשת כמשקיפה פעילה בארגון מאז שנת 2006.
 
הארגון עורך ביקורות תקופתיות על המדינות השונות על מנת לוודא כי הן עומדות בסטנדרטים הבינלאומיים בתחום. במדינות בהן מתגלים פערים משמעותיים חשופות המדינות לסנקציות כלכליות ובינלאומיות.
בביקורת האחרונה שנעשתה על מדינת ישראל, זכתה מדינת ישראל לשבחים בשל השיפור והייעול בפעולות הרגולציה והאכיפה בתחום המאבק בהלבנת ההון ובמימון טרור. בין היתר, צוינה ישראל לשבח בשל יישום מלא של הדרישות הבינלאומיות בתחומי פעילותה.
 
במקביל לשבחים אלו, נמתחה ביקורת חריפה על מדינת ישראל בשל כך שטרם החלה ישראל החלת חובות בתחום איסור הלבנת הון ומימון טרור על גופים שאינם פיננסיים כגון: עורכי דין, רואי חשבון, חברות נאמנות, מתווכי נדלן, יהלומנים אשר מהווה על פי מומחי הארגון מקדם לסיכון גבוה להלבנת הון.
בנוסף, מתחו מומחי הארגון ביקורת על ישראל בשל כך שדרישות בינלאומיות הנוגעות לסקטור נותני שירותי המטבע, המהווה מקדם הסיכון הגבוה ביותר להלבנת הון ולמימון טרור, אינן מיושמות ו/או נאכפות. 
 
בשל הביקורת החריפה שנמתחה על ישראל בנוגע לאי יישום הוראות בתחום זה לגבי נותני שירותי מטבע, עורכי דין, יהלומנים וכו' כאמור לעיל, החליט הארגון כי על ישראל לדווח בעוד שנה על התקדמות חקיקתית בשני תחומים אלו.
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חוקר מס מול עורך דין מס - תפקידים, סמכויות ואסטרטגיות

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נבחן את ההבדלים בין תפקיד חוקר המס לבין תפקיד עורך הדין המגן על הנחקר, תוך התמקדות בסמכויות החוקרים, זכויות הנחקר, תפקיד עורכי הדין בחקירה, אסטרטגיות שני הצדדים, וחשיבות ניסיונו של עורך דין שהיה בעברו חוקר ברשות המסים.

חוק איסור הלבנת הון בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

תכליתו העיקרית של החוק היא למנוע הפיכת כסף שחור לכסף לבן, ובמסגרתו נקבעו מנגנונים שונים לחסימת האפשרות להחדיר כספים שמקורם בפשע אל המערכת הפיננסית הלגיטימית . החוק משיג זאת באמצעות קביעת עבירות פליליות ספציפיות להלבנת הון, הטלת חובת דיווח על פעולות כספיות חשודות, והסדרת כלים לחילוט והחרמת רכוש שמקורו בעבירה. מטרות אלה נועדו להגן על יציבות הכלכלה ולהבטיח כי עבריינים לא ייהנו מרווחי פשעם, ובכך לצמצם את היקף הפשיעה הכלכלית החמורה.

משרד עורכי דין מומחה לדין הפלילי

מאת: אלי דורון, עו"ד

הצוות שלנו זמין עבורכם 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, ופועל בפריסה ארצית מלאה מול כלל גופי החקירה, לרבות להב 433, משטרת ישראל, חקירות מע"מ, חקירות מס הכנסה ועוד. אנו מחויבים לשירות מקצועי, דיסקרטי ואישי, עם חשיבה יצירתית ויכולת מוכחת במציאת פתרונות מחוץ לקופסה. אל תמתינו! פנו אלינו כבר בשלבי החקירה הראשונים להבטחת התוצאה הטובה ביותר עבורכם. לכל שאלה, אתם מוזמנים לפנות לעו"ד אלי דורון , בנייד – 0544251054

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.