מאת:

על פי חוק המכר (דירות), התשל"ג-1993 מחויב קבלן המוכר דירה לצרף לחוזה המכר מפרט המכיל פרטים בדבר זהות הנכס (גוש, חלקה), פרטי בעל הקרקע, פרטי הדירה (מספר בית ו/או דירה, קומה) ואף מה נמצא בדירה (מבואה, חדר דיור, פינת אוכל, כמה חדדרי שינה, ממ"ד, מטבח וכד'). עוד מפורט בטופס שטח הדירה, פרטי עורך הבקשה להיתר, הגימור, חומרי הבנייה (סוגי בלוקים סוגי טייח, סוגי אריחים) ועוד.

בבואו של אדם לקנות דירה מקבלן, הוא יכול להחליט שברצונו לערוך שינויים בפריטים המופיעים במפרט שאותו קיבל מהקבלן. או אז, מקבל הקונה זיכוי מהקבלן על מחיר הפריט. כיום, הזיכוי אותו נותן הקבלן בגין אותו פריט ממפרט הדירה אותו רוצה הקונה לשנות, הוא נמוך בהרבה מאשר אם היה הקונה רוכש את אותו הפריט שלא באמצעות הקבלן. לעומת זאת, כאשר מבקש הקונה להוסיף דבר מה אל המפרט, למשל עוד נקודות חשמל בדירה, הוא מחויב על ידי הקבלן במחיר גבוה בהרבה מהמחיר אותו היה נדרש לשלם בשוק החופשי.

בתאריך 15.10.2013, הונחה על שולחנה של הכנסת הצעת חוק המכר (דירות) (תיקון מס' 7) (מחירון הפריטים שבמפרט), התשע"ד-2013. בהצעת חוק זו מוצע לחייב את הקבלן לצרף לחוזה המכר מחירון של הפריטים הנמצאים במפרט הדירה, המנויים בתוספת הראשונה לחוק (לאחר התיקון): "מטבח, ריצוף, כלים סניטריים, ומיתקני חשמל, קירור וחימום".
כך יוכל הקונה לקבל זיכוי על פי המחיר המתחייב במחירון, באם יבחר לוותר על פריט כלשהו מהפריטים המופיעים במפרט וכך גם אם יבחר להוסיף פריטים שאינם מופיעים במפרט.

על פי הצעת החוק, קונה המבקש לוותר או לערוך שינוי באחד מהפריטים שיהיו מנויים בתוספת (על פי הצעת החוק), יהיה עליו להודיע על כך לקבלן המוכר לפני התקנת הפריט ועל הקבלן המוכר יוטל למסור לקונה מפרט עדכני לאחר השינוי שנערך בו לבקשת הקונה.
הצעת חוק זו, מצטרפת להצעות חוק נוספות, כגון: הצעת חוק המכר (דירות) (רכיב ההוצאות המשפטיות במכירת דירה), התשע"ג-2013, הצעת חוק המכר (דירות) (תיקון- חובת מסירת חוזה מכר דירה לעיון הקונה ללא התניה), הבאות לעודד את ציבור רוכשי הדירה לעשות כן, תוך מניעת או לכל הפחות, הפחתת הקשיים והמגבלות העומדות בפני ציבור זה.

בבואך לרכוש דירה, עסקה משמעותית וחשובה כל כך, חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין הבקיא ומומחה בתחום הנדל"ן אשר יעמוד על זכויותיך ועל ההליכים הנדרשים על מנת לבצע את העסקה כראוי. למשרדנו הכלים והאמצעים לייעץ ולתת חוות דעת מבוססת ובמידת הצורך להתדיין בבתי המשפט באופן מהיר ומקצועי. לייעוץ ולייצוג פנו למשרדנו ותזכו לליווי צמוד וקשר אישי מן הרגע הראשון ועד קבלת התוצאה הרצויה. נשמח לעמוד לרשותכם בעת הצורך.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייצוג דיירים בהתחדשות עירונית

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח)

במאמר זה נסקור את החשיבות בבחירת עו"ד בעל ידע וניסיון בתהליך התחדשות עירונית, נבחן את אבני הדרך ואת מקומו של עו"ד בכל אחת מנקודות זמן אלו.

הוצאות פיתוח מגרש אינן מהוות חלק ממחיר המקרקעין לצורך חישוב מס רכישה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

בית המשפט העליון דן בשני ערעורים שבמרכזם השאלה האם בעת רכישת מקרקעין שלא עברו פיתוח, תוך התחייבות לשאת בהוצאת הפיתוח של המגרש, יש לראות בסכום שאותו מתחייב לשלם הרוכש עבור פיתוח המגרש כחלק ממחיר המקרקעין המחויב במס רכישה או שמא יש לראות את ההתחייבות לשאת בהוצאות הפיתוח כהתחייבות נפרדת מההתחייבות לרכישת המקרקעין שאין לשלם עליה מס רכישה.

חברה קבלנית או איגוד מקרקעין ?

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

ביהמ"ש קבע, כי חברה שחתמה על הסכם לביצוע פרויקט תמ"א 38, אך בפועל לא פעלה באופן שוטף ורציף לביצוע הפרויקט, כך שבפועל כל מה שהיה בידי החברה הוא בגדר זכות במקרקעין, תסווג כאיגוד מקרקעין. כפועל יוצא מכך נקבע כי מכירת מניותיה של חברה כזאת - תהיה בגדר פעולה באיגוד מקרקעין ותחויב במס רכישה כדין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.