מאת:

כרבע מהמשפחות בישראל מתגוררות כיום בשכירות - שליש מתושבי ירושלים וחצי מתושבי תל אביב נמצאים בתוך שוק השכירות אשר הינו חשוב וחיוני למימוש הזכות לדיור נאות. מרבית השוכרים נמנים על העשירונים הבינוניים והנמוכים ואי אפשר להתכחש לעליית מחירי השכירות בשנים האחרונות במדינה, על כן בחודש יוני האחרון הוגשה לשולחן הכנסת הצעת חוק זכויות השוכר והמשכיר.
 
הצעת חוק זו מטרתה כפולה. האחת, להבטיח כי ציבור שוכרי הדירות יתגוררו בדירות ברמה נאותה ובעלות אפשרית, והשניה לשמור על זכות הקניין של המשכירים ולעודדם להשכיר את דירותיהם. כך מוצע בהצעת החוק הנ"ל הסדרים אשר נותנים מקום לשני הצדדים להסכם השכירות – לשוכר ולמשכיר – ומסדירים את שוק השכירות מבלי לפגוע בשוכר, בניצול עמדתו והפער בינו לבין המשכיר ומבלי לפגוע במשכיר הדירה או במוטיבציה שלו להשכיר את דירתו. מדובר בהסכמים אשר דומים לאלו שבארצות הברית ובמדינות האיחוד האירופי ובמקומות נוספים. יש להדגיש שהצעת חוק זו נוגעת לדירות אשר מושכרות לשם מגורים בלבד ואינה תקפה לגבי דירות כמו מעונות סטודנטים, דירה הניתנת לעובד במסגרת העבודה, דירה זמנית לחוסה במעון או דירה בבית מלון או בית הארחה המיועדת לתיירות או נופש. הצעת החוק נותנת מקום לחופש החוזים כאשר היא מחייבת כי הסכם השכירות ייחתם על ידי המשכיר והשוכר, אך מגבילה באופן בעייתי את אותו החופש כאשר מאפשרת התנייה על החוק, לטובת השוכר בלבד. הצעת החוק מציעה להגביל את התוספות אשר רשאי משכיר לדרוש מהשוכר כמו פיקדון (מוגבל לפיקדון שלא יעלה על סכום של חודש שכירות אחד לשנה), שיק ביטחון / שטר חוב לביטחון (מוגבל לסכום שאינו עולה על 4 חודשי שכירות ובלבד שהשוכר הסכים לכך בחוזה השכירות). עוד מציעה הצעת החוק להגביל את העלאת דמי השכירות אשר רשאי משכיר להעלות עד 5% לשנה אלא אם התקיימו תנאים אשר מצדיקים את העלאה גבוהה מזו ומפורטים בהצעת החוק (נכנס לדירה שוכר נוסף, הדירה שופצה ובכך שופרו חייו של השוכר שיפור של ממש, חלה עליה ניכרת בהוצאות המשכיר לתפעול הדירה וכד'). הצעת חוק זו נראית ככזו הדואגת לזכויות ולאינטרסים של השוכר והמשכיר כאחד. עם זאת, לא ניתן להתכחש להתערבות הגסה של הצעת החוק בחופש החוזים המבטא את הרצון החופשי של הצדדים בבואם להתקשר בחוזה.
 
כמשכיר דירה ואף כשוכר מומלץ להתייעץ עם עורך דין מוסמך אשר הדבר בתחום בקיאותו ומומחיותו על מנת שזה יביא את האינטרסים והזכויות שלך על מנת שיבואו לידי ביטוי בחוזה הנרקם ואף בעת הצורך ינהל את ההליכים מול הערכאות הרלוונטיות במקצועיות, מהירות ונחישות, תוך מתן יחס אדיב על מנת להביא לך את התוצאה הטובה ביותר לך. למשרדנו הכלים והאמצעים לייעץ ולתת חוות דעת מבוססת ובמידת הצורך להתדיין בבתי המשפט באופן מהיר ומקצועי. לייעוץ ולייצוג פנו למשרדנו ותזכו לליווי צמוד וקשר אישי מן הרגע הראשון ועד קבלת התוצאה הרצויה. נשמח לעמוד לרשותכם בעת הצורך.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייצוג דיירים בהתחדשות עירונית

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח)

במאמר זה נסקור את החשיבות בבחירת עו"ד בעל ידע וניסיון בתהליך התחדשות עירונית, נבחן את אבני הדרך ואת מקומו של עו"ד בכל אחת מנקודות זמן אלו.

הוצאות פיתוח מגרש אינן מהוות חלק ממחיר המקרקעין לצורך חישוב מס רכישה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

בית המשפט העליון דן בשני ערעורים שבמרכזם השאלה האם בעת רכישת מקרקעין שלא עברו פיתוח, תוך התחייבות לשאת בהוצאת הפיתוח של המגרש, יש לראות בסכום שאותו מתחייב לשלם הרוכש עבור פיתוח המגרש כחלק ממחיר המקרקעין המחויב במס רכישה או שמא יש לראות את ההתחייבות לשאת בהוצאות הפיתוח כהתחייבות נפרדת מההתחייבות לרכישת המקרקעין שאין לשלם עליה מס רכישה.

חברה קבלנית או איגוד מקרקעין ?

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

ביהמ"ש קבע, כי חברה שחתמה על הסכם לביצוע פרויקט תמ"א 38, אך בפועל לא פעלה באופן שוטף ורציף לביצוע הפרויקט, כך שבפועל כל מה שהיה בידי החברה הוא בגדר זכות במקרקעין, תסווג כאיגוד מקרקעין. כפועל יוצא מכך נקבע כי מכירת מניותיה של חברה כזאת - תהיה בגדר פעולה באיגוד מקרקעין ותחויב במס רכישה כדין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.