מאת:

ייצוג עובדים המקבלים מהמעביד הכנסה שחורה, אם בישראל ואם בחו"ל

המציאות מלמדת כי בימים אלו רבים עובדים בישראל ו/או בעולם עבור מעסיקים ו/או חברות זרות הנמצאות בבעלות ישראלים וזאת לא אחת כנגד קבלת תשלום אשר בחלקו לא מדווח למדינות בהם חייב הוא בדיווח. בחלק נכבד של המקרים המעסיקים הם כאמור ישראלים והעבודה המדוברת היא בארץ, אולם בחלק אחר של המקרים מדובר בחברות זרות, בבעלות ישראלית, הפועלות ברחבי העולם, ביבשת אפריקה ו/או במקומות אחרים במזרח אירופה וכו'.
 
ככל ומדובר בישראלים העובדים בחו"ל, הפרקטיקה מראה כי במקרים רבים המעסיק מודיע לעובד, עם תחילת העסקתו ואם במהלכה, כי עליו לפתוח חברה ו/או חשבון בנק במדינה זרה וכי התגמול שלו בגין העבודה בחו"ל יפוצל כך שחלק מהכסף יתקבל בתלוש שכר "מסודר" במדינה בה הוא עובד וכי היתרה תעבור לחשבון הבנק של אותו ישראלי בשוויץ, גרמניה או בכל מקום אחר בעולם. באותם מקרים המעסיק דואג להבהיר לעובד, בכתב או בעל פה, כי הוא אינו אחראי לנושא המס או לחובות הדיווח של העובד הישראלי, אולם באותה נשימה הוא גם מבהיר לו כי המס במדינה בה עובדים גבוה וכי מטעם זה נכון יהיה להעביר חלק מהתמורה למדינה זרה בחו"ל, מה שבדרך כלל מהווה עבירה פלילית. לפעמים אף מבקש המעסיק מהישראלי להקים חברה בחו"ל ולהוציא חשבונית מס קבלה בגין הכספים שיעברו לחשבון בחו"ל. באותה מידה, ישנם ישראלים רבים המעסיקים כאן בארץ עובדים ישראלים אולם מקפידים לשלם את שכרם, חלק "דרך" תלוש השכר וחלק אחר באמצעות תשלום במזומן, וזאת על מנת "להקטין" את חבות המס ובפועל להגיע למצב בו העובד מקבל יותר "נטו" בגין עמלו.
 
עסקים מסוג זה בדרך כלל הינם עסקים אשר ממילא מקבלים חלק נכבד מההכנסות "בשחור", אם מלקוחות ואם באופנים אחרים, כך שלמעביד יש בנמצא כספים במזומן בהם מבקש הוא לעשות שימוש. מנגנון זה, למרות אי החוקיות הגלומה בו, מאפשר למעסיק לשלם לעובד שכר יותר גבוה, כאשר העלות בגין השכר, עקב תשלום מס מופחת, נמוכה יותר. הבעיה היא כי בכל אותם מקרים מתבצעת בדרך כלל, אם במודע ואם שלא במודע, עבירה פלילית הן של העובד והן של המעביד. למעשה כאשר מדובר במעביד ישראלי ובעבודה בישראל, העבירה מתחילה בכך שהמעסיק נמנע מלדווח על מלוא ההכנסה, נמנע מלנכות מס מלא במקור ובפועל גורר את העובד לביצוע עבירת מס יחד עמו. באותה מידה, המעסיקים הזרים, כאשר מפצלים הם את התגמול, מחד מוציאים הם לעובד הישראלי תלוש שכר במדינת העבודה (זאת על מנת שיוכלו לקבל עבורו אשרת עבודה) ומאידך מעבירים הם כסף לחשבון בנק על שם העובד ו/או לחשבון בנק על שם חברה של העובד ובכך מקטינים מהותית את עלות העסקת העבודה. בכל מקרה כמפורט לעיל, התנהלות שכזו הינה כאמור התנהלות פלילית ויש בה כדי לייצר עבירות פליליות, אם בישראל ואם במדינות אחרות. העבירות הן למעשה עבירות של אי דיווח מלא על הכנסות במדינת התושבות ו/או במדינה בה הופקדה ההכנסה וכן עבירות של אי דיווח ועוד. יתרה מזאת, התנהלות שכזו המבוססת על הכנסות לא מדווחות מייצרת פגיעה ממשית בזכויות הסוציאליות של העובד, מה שעלול לפגוע בו בהמשך הדרך, אם במקרה של פגיעה בעבודה, אם במקרה של פרישה ואם במקרים אחרים. מעבר לאמור, בנסיבות בהן עובד צובר כספים בחו"ל, עליו לקחת בחשבון כי גם המערכת הבנקאית נכנסת לתמונה וכי זו תדחה העברת כספים מחו"ל לישראל אלא כנגד אישורים מהם יעלה כי הכספים האמורים, אותם מבקש העובד להעביר, דווחו במדינות המתחייבות וכי מלוא המס הנדרש בגין אלה שולם.
 
היה ואתה עובד המקבל כסף "שחור", אנו הכתובת לסייע לך!
משרדנו מורכב מעורכי דין ורואי חשבון, חלקם יוצאי רשויות מס, ולנו ניסיון רב בכל הקשור בטיפול בכספים לא מדווחים בעיקר בכל הקשור להכשרת משכורות ו/או הכשרה של הון לא מדווח ובנטרול חשיפות פליליות. אנו מטפלים וטיפלנו במאות רבות של מקרים כאלה ומשכך משוכנעים אנחנו כי נדע לעזור גם לך להתנהל באופן חוקי ומסודר ולנטרל את מחדלי העבר. אנו נדע כיצד לקבל לטיפול את עניינך ולהביא את הנושא לידי הסדרה, כך שהתנהלותך תהא חוקית ושקופה.
 
לתיאום פגישה דיסקרטית ולא מחייבת, ניתן ליצור קשר ישירות עם עו"ד אלי דורון בטלפון 054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חוקר מס מול עורך דין מס - תפקידים, סמכויות ואסטרטגיות

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נבחן את ההבדלים בין תפקיד חוקר המס לבין תפקיד עורך הדין המגן על הנחקר, תוך התמקדות בסמכויות החוקרים, זכויות הנחקר, תפקיד עורכי הדין בחקירה, אסטרטגיות שני הצדדים, וחשיבות ניסיונו של עורך דין שהיה בעברו חוקר ברשות המסים.

חוק איסור הלבנת הון בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

תכליתו העיקרית של החוק היא למנוע הפיכת כסף שחור לכסף לבן, ובמסגרתו נקבעו מנגנונים שונים לחסימת האפשרות להחדיר כספים שמקורם בפשע אל המערכת הפיננסית הלגיטימית . החוק משיג זאת באמצעות קביעת עבירות פליליות ספציפיות להלבנת הון, הטלת חובת דיווח על פעולות כספיות חשודות, והסדרת כלים לחילוט והחרמת רכוש שמקורו בעבירה. מטרות אלה נועדו להגן על יציבות הכלכלה ולהבטיח כי עבריינים לא ייהנו מרווחי פשעם, ובכך לצמצם את היקף הפשיעה הכלכלית החמורה.

משרד עורכי דין מומחה לדין הפלילי

מאת: אלי דורון, עו"ד

הצוות שלנו זמין עבורכם 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, ופועל בפריסה ארצית מלאה מול כלל גופי החקירה, לרבות להב 433, משטרת ישראל, חקירות מע"מ, חקירות מס הכנסה ועוד. אנו מחויבים לשירות מקצועי, דיסקרטי ואישי, עם חשיבה יצירתית ויכולת מוכחת במציאת פתרונות מחוץ לקופסה. אל תמתינו! פנו אלינו כבר בשלבי החקירה הראשונים להבטחת התוצאה הטובה ביותר עבורכם. לכל שאלה, אתם מוזמנים לפנות לעו"ד אלי דורון , בנייד – 0544251054

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.