מאת:

בית המשפט לא התיר לחברת סלולר לנכות חשבוניות שנחשדו כפיקטיביות

חברת א. עדן פון תקשורת בע"מ ("המערערת") עוסקת בייבוא ושיווק של טלפונים ניידים ומוצרים נלווים. בשנת 2013 קיבלה המערערת 23 חשבוניות מאת חברת סיאייפי בע"מ ("סיאייפי") בגין רכישת מכשירי טלפון סלולרי עבור עסקאות על סך 11,225,475 ₪ מהן נגזר מס ערך מוסף על סך 1,651,462 ₪. בין השנים 2013-2014 קיבלה המערערת כ-20 חשבוניות מאת מ.א.ד.ק אינטרפוד גרופ בע"מ ("מאדק") בגין רכישת מכשירי טלפון סלולרי עבור עסקאות על סך 3,807,356 ₪ מהן נגזר מס על סך 580,783 ₪. החשבוניות נמסרו למערערת מאת רומן איזקסון ("רומן") שעבד כסוכן מכירות בחברת סיאייפי ולאחר מכן במאדק.

 
השאלה במחלוקת: האם החשבוניות שהוצאו למערערת מאת סיאייפי ומאדק הוצאו כדין, באופן המשקף עסקאות אמתיות והאם המערערת עשתה כל שביכולתה ונקטה באמצעים סבירים על מנת לבדוק את תקינות החשבוניות בטרם ניכתה את מס התשומות בדיווחיה לרשויות מס ערך מוסף? מנהל מע"מ תל אביב 3 ("המשיב") טען כי החשבוניות הוצאו שלא כדין ואינן משקפות עסקאות אמת, וזאת על סמך חקירת בעלי סיאייפי ומאדק אשר הכחישו כי מכרו למערערת את הסחורה בבסיס העסקאות דנן. המערערת טענה כי החשבוניות מייצגות עסקאות שנעשו כדין וכי תמורתם שולמה תמורה כספית מלאה, כפי שמפורט באותן חשבוניות. בנוסף, טענה המערערת כי גם לו העסקאות לא נערכו למול סיאייפי ומאדק, לא הייתה לה כל סיבה לחשוד בתקינות החשבוניות לאור שנות עבודה רבות מול רומן ואל מול בעלי סיאייפי, מר גבי גבריאלי. וכן, לא הייתה למערערת אפשרות לדעת כי רומן גנב את החשבוניות של מעסיקיו והשיג טלפונים למכירה ממקור אחר.
 
החלטת בית המשפט
ביהמ"ש דחה את הערעור ופסק כי אין להתיר למערערת לנכות את מס התשומות הנמצא בבסיסן של החשבוניות נשוא הדיון. סעיף 38 לחוק מס ערך מוסף, תשל"ו-1975 קובע כי "עוסק זכאי לנכות את מהמס שהוא חייב בו את מס התשומות הכלול בחשבונית המס שהוצאה לו כדין". המושג "הוצאה כדין" מבטא עמידה בכל דרישות החוק – החשבונית הוצאה על ידי עוסק מורשה במסגרת עסקו, אותו עוסק היה רשאי להוציא חשבונית, אמיתות הפרטים על גבי החשבונית ובפרט טיב הנכס שנמכר, מחירו, טיב הצדדים לעסקה ועוד. היה ובפרטי החשבונית אין התאמה בין משספק הסחורה לזהות הספק שנרשם בחשבונית, נהוג לכנות את החשבונית כ-"חשבונית זרה" ובמקרה זה אין להתיר לעוסק לנכות את מס התשומות בגינה. על פניו, מדובר במבחן אובייקטיבי לפיו הבחינה אינה תלויה בפעולות העוסק שניכה את החשבוניות. לפי הפסיקה, קמה חזקה לפיה עוסק שניכה את החשבוניות ידע כי הן הוצאו שלא כדין ועד שלא יפעל להפריך ויוכיח שלא ידע על כך, הוא לא יהיה רשאי לנכות את מס התשומות מן החשבוניות. ברם, קיים חריג סובייקטיבי אשר נבחן במבחן מחמיר מאוד, לפיו עוסק יהיה רשאי לנכות את מס התשומות הכלול בחשבוניות, במידה ונקט בכל האמצעים הסבירים כדי לוודא את תקינותן של החשבוניות ולמרות זאת לא יכול היה לדעת כי מוציאן לא היה זכאי להוציאן. בכל מקרה, נטל ההוכחה יהיה על המערערת.
 
בית המשפט קבע כי המערערת לא עשתה די על מנת להוכיח כי תצהיריהם של בעלי החברות מול חוקרי מע"מ היו שקריים ואף לא זימנה אותם להעיד בביהמ"ש במטרה להפריך את טענותיהם כפי שהועלו בחקירות. בנוסף, היה על המערערת להוכיח באופן משכנע כי שילמה בפועל עבור הפלאפונים וכי הטובין נכנסו בפועל למאגר המלאי של המערערת. על כל האמור, ביהמ"ש קבע כי המערערת לא הוכיחה כי נקטה את כל האמצעים הסבירים על מנת לוודא את תקינותן של החשבוניות המאפשר את ניכוי המס ברשויות המע"מ ועל הערעור להידחות.
 
80490-01-19 א. עדן פון תקשורת (2003) בע"מ נ' מדינת ישראל

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חוקר מס מול עורך דין מס - תפקידים, סמכויות ואסטרטגיות

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נבחן את ההבדלים בין תפקיד חוקר המס לבין תפקיד עורך הדין המגן על הנחקר, תוך התמקדות בסמכויות החוקרים, זכויות הנחקר, תפקיד עורכי הדין בחקירה, אסטרטגיות שני הצדדים, וחשיבות ניסיונו של עורך דין שהיה בעברו חוקר ברשות המסים.

חוק איסור הלבנת הון בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

תכליתו העיקרית של החוק היא למנוע הפיכת כסף שחור לכסף לבן, ובמסגרתו נקבעו מנגנונים שונים לחסימת האפשרות להחדיר כספים שמקורם בפשע אל המערכת הפיננסית הלגיטימית . החוק משיג זאת באמצעות קביעת עבירות פליליות ספציפיות להלבנת הון, הטלת חובת דיווח על פעולות כספיות חשודות, והסדרת כלים לחילוט והחרמת רכוש שמקורו בעבירה. מטרות אלה נועדו להגן על יציבות הכלכלה ולהבטיח כי עבריינים לא ייהנו מרווחי פשעם, ובכך לצמצם את היקף הפשיעה הכלכלית החמורה.

משרד עורכי דין מומחה לדין הפלילי

מאת: אלי דורון, עו"ד

הצוות שלנו זמין עבורכם 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, ופועל בפריסה ארצית מלאה מול כלל גופי החקירה, לרבות להב 433, משטרת ישראל, חקירות מע"מ, חקירות מס הכנסה ועוד. אנו מחויבים לשירות מקצועי, דיסקרטי ואישי, עם חשיבה יצירתית ויכולת מוכחת במציאת פתרונות מחוץ לקופסה. אל תמתינו! פנו אלינו כבר בשלבי החקירה הראשונים להבטחת התוצאה הטובה ביותר עבורכם. לכל שאלה, אתם מוזמנים לפנות לעו"ד אלי דורון , בנייד – 0544251054

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.