מאת:

רשות המיסים פרסמה הסברים לנישומים שקיבלו הודעה על הפרשי מס שכר

עמותה ומלכ"ר כפופים למס ייחודי מכוח סעיף 4 לחוק מס ערך מוסף, תשל"ו-1975 מהוצאות השכר שדיווחו הנקרא "מס שכר" (בשיעור 7.5% ל-2020). מס זה מהווה מעין תחליף לתשלום מע"מ (מתשלומו פטור המלכ"ר בגין הכנסותיו מתורמים או לקוחות, וכן אינו גובה מע"מ בגין הוצאותיו). מצב זה מביא לכך שבאופן עקרוני הוצאותיו של מלכ"ר גבוהות בכ-17% מאשר הוצאותיה של חברה עסקית.
 
מעת לעת נערכות ביקורת ממחושבות של רשויות המס לצורך בדיקת השלמות והתקינות בדיווחיהם של הנישומים. כאשר מתגלים ממצאים שאינם מתיישבים עם דיווחי הנישומים, נדרשת הגשה נוספת לתיקון הדיווח או לחלופין מתן הסברים הגיוניים להפרשים אלו. מטרת שלב זה הינה בירור הוגן ומהיר לגבי סיבות ההפרשים ותיקונים ככל והדבר נדרש. אין מדובר בהליך ביקורת ניכויים לצרכי עריכת שומה, שכן מדובר בבדיקה נקודתית של הפרש מס השכר שצוינו בהודעה לעיל. יחד עם זאת, היה והדיווח תוקן או לחלופין סופקו הסברים מספקים בדבר הפרשי מס השכר, אזי, לא תבחן סוגיית הפרשי מס השכר בביקורות הניכויים העתידיות, ככל ואלה ייערכו. יתרון נוסף בתיקון הדוחות ותשלום הפרש המס הנ"ל, הוא העובדה שרשות המיסים מזכה את הנישומים הללו בהקלה בדמות אי הטלת קנס פיגורים על הדיווח הנוסף. וזאת בניגוד למצב כיום בו משולם קנס בשיעור 0.2% עבור כל שבוע פיגור. מערכות רשות המיסים משקללות ומחשבות את כלל הסכומים שדווחו ע"י המלכ"ר כפי שדווחו בטופס 126 בנושא ביטוח לאומי ומס הכנסה. סכום המס הנדרש בדיווח ותשלום ע"י המלכ"ר, בהתחשב בתפקידי העובדים. הסכום נבחן למול סכומי המס ששולמו בפועל על גבי טופס 102, והפרשי מס שכר מוצגים ע"י המערכת.
 
לאחרונה, פורסמו דברי הסבר מטעם רשות המיסים בכל הקשור להפרשי מס השכר במלכ"ר, המפרטים ארבע סיבות נפוצות להפרשים הנוצרים בדיווחי מס השכר של נישומים, כדלקמן:
  1. סייוג שגוי של רכיבי שכר החייבים במס שכר ורישומם כפטורים ממס בתוכנות השכר השונות.
  2. נישומים חישבו רכיבים מסוימים כחייבים כאשר אלה אינם חייבים במס שכר .
  3. דיווח או שידור של מס השכר בדוחות 102 שוטפים תחת סוגי ניכוי שגויים.
  4. שינוי בסיווג תיק המע"מ במהלך שנת המס ממלכ"ר לעוסק או להיפך, וזאת ללא עדכון רישומי הנישומים במרשמי מס הכנסה.
יודגש כי בכל התקופה בה נישומים מסווגים כמלכ"ר הינם חייבים במס שכר.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הבהרות רשות המיסים בנוגע לתביעות מס רכוש - מרץ 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

רשות המס פרסמה שתי הבהרות חשובות: מתי וכיצד ניתן לעבור בין המסלול הירוק למסלול האדום? ומי זכאי למסלול האדום ביישובים שפונו וביישובים שלא פונו.

ספסופה, מירון, קדיתא - רק מסלול אדום !!!

מאת: אלי דורון, עו"ד

מנהל מס רכוש הפיץ לאחרונה ממש הבהרה, לפיה היישובים ספסופה, מירון, קדיתא ועוד, זכאים לבחור במסלול הפיצוי האופטימאלי - המסלול האדום.

תשלום מס עסקאות עודף

מאת: אלי דורון, עו"ד

חוק מס ערך מוסף מטיל חבות במס על עסקאות בישראל. אלא, שישנם מקרים שבהם משולם מס מבלי חבות לשלמו. באילו מקרים ניתן לפעול על מנת לקבלו בחזרה? מומלץ להיוועץ בעורך דין מומחה טרם העסקה, וכן מיד לאחר כל שינוי שחל בתנאיה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.