מאת:

בהצעת החוק שנערכה ע"י חברי הכנסת אורלי לוי-אבקסיס, מירי רגב ודב חנין והונחה על שולחנה של הכנסת בתאריך 25.6.12 צוין כי  הזכות לדיור עוגנה על ידי בית המשפט העליון כחלק מהזכות לכבוד שבחוק יסוד כבוד האדם וחירותו והינה זכות בסיסית של כל בן אנוש. חוק זה נדרש, כך לטענת מנסחיו, לאור מצוקת דיור בלתי נסבלת לחסרי דיור שהינם בעלי אמצעים כלכליים נחותים, הממתינים שנים ארוכות לפתרון של דיור ציבורי, ועל המדינה מוטלת החובה למצוא מקור תקציבי למימונו. במצב הקיים על פי נהלי משרד השיכון, חלוקת המשאבים ותקצובם הנוכחי אינם הולמים את צרכי מחוסרי הדיור ולפיכך משפחות רבות נותרות ללא פתרונות דיור ראויים עד כדי מגורים ברחוב.

בהתאם להצעה הוגדרו המונחים הבאים:
"דירה ציבורית" – דירה שהיא בבעלות, בחכירה לדורות או בניהולה של חברה לדיור ציבורי והמשמשת להשכרה ציבורית, או שהחברה לדיור ציבורי ייעדה אותה להשכרה ציבורית, לרבות דירה כאמור שהבעלות או החכירה לדורות בה משותפת למספר חברות לדיור ציבורי;
"חסר דירה" – אזרח ישראל או תושב ישראל שהוא בגיר, או בני זוג שאחד מהם אזרח או תושב כאמור שאינו זכאי למגורים במסגרת צבאית, טיפולית, שיקומית, חינוכית או במסגרת הכשרה מקצועית ואין ולא היה לו, בנפרד או במשותף עם אחר או אחרים, זכויות כלשהן בדירה או בחלק מדירה, לרבות דירה בשלבי בנייה, באחת מהדרכים הבאות: בעלות ; חכירה ; חכירה לדורות ; שכירות שחל עליה חוק הגנת הדייר [נוסח משולב], התשל"ב–1972.

הדרך המוצעת למימוש הזכות:
חסר דירה יגיש למשרד בקשה להקצאת דירה ממאגר דירות הדיור הציבורי; המשרד יבחן את בקשתו ויקבע את הזכאות בתוך 20 ימים ממועד הפנייה; נמצא חסר הדירה זכאי להקצאת דירה, יקצה לו המשרד דירה מתאימה בתוך 30 ימים.

הגדרת זכאי בחוק המוצע קובעת כי רק מחוסר דיור שאינו יכול ממקורותיו ומשאביו הכלכליים לספק דיור לו ולבני משפחתו יהיה זכאי לסיוע. כמובן שהזכות להקצאת הדיור תהיה מותנית בעמידה במספר מבחנים כלכליים המשקפים את ההכנסה הפנויה של המשפחה, מקום מגוריה הנוכחי  וכדומה.

הצעת החוק מחייבת את משרד השיכון לאפשר לדייר לממש את זכותו לדירה ציבורית, בפועל, לכל המאוחר שנתיים ממועד הזכאות, ולא להסתפק בהמרת הזכות בסיוע כספי.

הצעת החוק לוקחת בחשבון את תור הממתינים לדיור ציבורי עוד בטרם ייכנס החוק לתוקפו, וקובעת כי החוק לכשיתקבל לא יפגע בזכויותיהם.

ע"פ הצעת החוק תוקם ועדה משותפת לוועדת הכלכלה ולוועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת כדי שיינתן גם משקל למצוקת רווחה בעת קביעת הקריטריונים, ולא רק למצוקה הכלכלית.  הוועדה המשותפת תאשר את התקנות שעל פיהן תקבע הדרך להקצאת דירה לזכאי חסר דיור, להתאמות הנדרשות לפי גודל משפחתו, או בהתאם לצורכי מגבלתו. כן תאושרנה על ידי הוועדה הדרכים לקביעת גובה שכר הדירה שישולם בדיור הציבורי.
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייצוג דיירים בהתחדשות עירונית

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח)

במאמר זה נסקור את החשיבות בבחירת עו"ד בעל ידע וניסיון בתהליך התחדשות עירונית, נבחן את אבני הדרך ואת מקומו של עו"ד בכל אחת מנקודות זמן אלו.

הוצאות פיתוח מגרש אינן מהוות חלק ממחיר המקרקעין לצורך חישוב מס רכישה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

בית המשפט העליון דן בשני ערעורים שבמרכזם השאלה האם בעת רכישת מקרקעין שלא עברו פיתוח, תוך התחייבות לשאת בהוצאת הפיתוח של המגרש, יש לראות בסכום שאותו מתחייב לשלם הרוכש עבור פיתוח המגרש כחלק ממחיר המקרקעין המחויב במס רכישה או שמא יש לראות את ההתחייבות לשאת בהוצאות הפיתוח כהתחייבות נפרדת מההתחייבות לרכישת המקרקעין שאין לשלם עליה מס רכישה.

חברה קבלנית או איגוד מקרקעין ?

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

ביהמ"ש קבע, כי חברה שחתמה על הסכם לביצוע פרויקט תמ"א 38, אך בפועל לא פעלה באופן שוטף ורציף לביצוע הפרויקט, כך שבפועל כל מה שהיה בידי החברה הוא בגדר זכות במקרקעין, תסווג כאיגוד מקרקעין. כפועל יוצא מכך נקבע כי מכירת מניותיה של חברה כזאת - תהיה בגדר פעולה באיגוד מקרקעין ותחויב במס רכישה כדין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.