מאת:

לרישום בית משותף דברי קילוסין רבים ולכן ביצוע תהליך הרישום מצריך את מלאכת ידם של אנשי המקצוע הבקיאים והמקצועיים ביותר בתחום, אשר לא תונח דעתם עד שתהליך הפרצלציה יתבצע בהתאם לדרישותיו הדקדקניות והמפורטות. חשיבותו של תהליך רישום הבית המשותף דורש מן אנשי המקצוע להוציא את הערמונים מן האש, קרי לבדוק היטב כי תשריט הבית המשותף נערך על פי סטטוס הבניין בפועל וללא רבב של טעות. לתהליך הרישום חשיבות רבה במספר ערוצים, הן ביחסים בין בעלי הדירות, והן בשקילת הצעדים בקשר לעסקאות עתידיות.
 

לדאבוננו, עורכי דין רבים מתקשים בהגשת בקשות לרישום בית משותף וכפועל יוצא מכך בקשות מסוג זה מתעכבות שנים רבות, ואף לעתים קרובות נפסלות בשל טעויות טכניות כאלה או אחרות. גברת מרים שרר, העובדת במסורה במשרדנו, יכולה לחסוך עבורכם שנים של תסכול ובזבוז של כספים רבים לריק. מרים עבדה במשך 20 שנים בלשכת המפקחת על רישום המקרקעין כעוזרת בכירה למפקחת. מרים בעלת תואר הנדסאית אדריכלות, ותואר שני במדעי המדינה. במשך עבודתה כעוזרת בכירה למפקחת, מרים טיפלה ברבבות בקשות לרישום בתים משותפים, בקשות לתיקון צווי רישום, וטיפול בעיות רישומיות בטאבו. בידיה הידע המקצועי הנדרש לתהליך רישום הבית המשותף, ומיד עם פרישתה מהמגזר הציבורי, היא נקלטה במחלקת הנדל"ן של משרדנו בברכה.
 
מבחינה סטטוטורית, חוק המקרקעין (להלן: "החוק") קובע כי גם בית אשר אינו נרשם בפנקס הבתים המשותפים, ויש בו שתי דירות ומעלה, יתנהל ככלל הבתים המשותפים. בנוסף, ישנם יתרונות רבים לרישום בית, ככל שיהיה, כבית משותף. במאמר זה אמנה את היתרונות האמורים, ואף אבהיר את חשיבות הכנת המסמכים הרלוונטיים כדי למנוע תסבוכות ומסכת עינויים מיותרת: 
 
א. ראשית, הסדרת בית משותף מעניק עבור בעלי הדירות תוקף סטטוטורי וודאות. רישום הבית כבית משותף, ואף חלוקת הרכוש המשותף, כהגדרתו בחוק, מונעים דין ודברים עתידיים בין הדיירים, וכן מספקים, בין היתר, שמירת סף לעניין היקפן וטיבן של זכויות בעלי הדירות בדירתם, בכלל, ולשטחים המשותפים, בפרט. יובהר כי תהליך רישום בית משותף נקרא בשפה המקצועית פרצלציה.
 
ב. שנית, רישום הבית כבית משותף וביצוע הפרצלציה מעלים באופן משמעותי את שוויו של הנכס, וכל ההוצאות הכספיות המוטלות בגין הרישום, בהחלט משתלמות לטווח הארוך. במרבית המקרים, רוכשים עתידיים בהחלט יעדיפו לרכוש בית אשר עבר תהליך רישום של בית משותף, ויימנעו, ככל הניתן, מעסקה אשר עלולה לסכן במישרין ו/או בעקיפין את מיטב כספם של רוכשים ממוצעים.
 
ג. שלישית, גם אם רוכשים טמנו את ראשם בחול והחליטו לבצע עסקה בה לא נרשם בית כבית משותף, החלטתם אינה עולה בקנה אחד עם דעתם של הבנקים, אשר יקלו ראש במתן משכנתא לעסקאות בבתים שכבר נרשמו כבתים משותפים, ויכבידו ראש במתן משכנתא לכאלה שלא נרשמו.
 
שירותי המשרד בתחום הניתנים ע"י הגברת מרים שרר:
  1. טיפול בבקשות לרישום בתים משותפים
  2. טיפול בבקשות לתיקון צווי רישום
  3. טיפול בבעיות רישומיות בטאבו  

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייצוג דיירים בהתחדשות עירונית

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח)

במאמר זה נסקור את החשיבות בבחירת עו"ד בעל ידע וניסיון בתהליך התחדשות עירונית, נבחן את אבני הדרך ואת מקומו של עו"ד בכל אחת מנקודות זמן אלו.

הוצאות פיתוח מגרש אינן מהוות חלק ממחיר המקרקעין לצורך חישוב מס רכישה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

בית המשפט העליון דן בשני ערעורים שבמרכזם השאלה האם בעת רכישת מקרקעין שלא עברו פיתוח, תוך התחייבות לשאת בהוצאת הפיתוח של המגרש, יש לראות בסכום שאותו מתחייב לשלם הרוכש עבור פיתוח המגרש כחלק ממחיר המקרקעין המחויב במס רכישה או שמא יש לראות את ההתחייבות לשאת בהוצאות הפיתוח כהתחייבות נפרדת מההתחייבות לרכישת המקרקעין שאין לשלם עליה מס רכישה.

חברה קבלנית או איגוד מקרקעין ?

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

ביהמ"ש קבע, כי חברה שחתמה על הסכם לביצוע פרויקט תמ"א 38, אך בפועל לא פעלה באופן שוטף ורציף לביצוע הפרויקט, כך שבפועל כל מה שהיה בידי החברה הוא בגדר זכות במקרקעין, תסווג כאיגוד מקרקעין. כפועל יוצא מכך נקבע כי מכירת מניותיה של חברה כזאת - תהיה בגדר פעולה באיגוד מקרקעין ותחויב במס רכישה כדין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.