מאת:

בתקופה זו של מתיחות ביטחונית בין ישראל לאיראן, פקיד השומה במס ההכנסה אינו מקבל את הסבריו של תושב הארץ שרכש עבור אביו דירה מכספים ששלח מאיראן, ודורש ממנו הפרשי שומה לשנים 2007-2008. עורך דינו של הנישום הגיש על כך ערעור לבית המשפט המחוזי בת"א.

בערעור מגולל עו"ד ערן ערבה ממשרד עוה"ד דורון, טיקוצקי, צדרבוים, עמיר, מזרחי ושות, המתמחים במיסוי אזרחי ופלילי, את סיפורו של תושב הארץ שביקש לסייע לאביו שהתגורר באיראן לעלות לארץ ולהשתקע כאן. כדי לסייע בקליטתו, רכש הבן בשנת 2006 דירה בחולון עבור אביו. מאחר ולא ניתן היה לרשום את הדירה על שם האב שהתגורר באיראן, רשם בנו את הדירה על שם בתו, נכדתו של הסבא. כחודשיים לאחר רכישת הדירה עלה הסב איראן והתגורר בדירה עד ליום פטירתו.

אולם את פקיד השומה ה"סיפור" הזה לא שיכנע. לטענתו הבן הוא שניהל את המשא ומתן על רכישת הדירה ולכן הוא בעליה האמיתיים. לטענת עו"ד ערבה "זו גישה מגוחכת שכן הרוכש האמיתי היה באותה עת במדינת אויב ולא היה יכול לנהל משא ומתן לרכישת הדירה. למזלו בני משפחתו המסורים עשו זאת עבורו". עוד מוסיף עו"ד ערבה כי גישת פקיד השומה מקשה על עולים להיעזר בקרוביהם לשם רכישת דירה שתקל על קליטתם והתאקלמותם מבעוד מועד.
לגבי הכספים ששימשו לרכישת הדירה מסביר עו"ד ערן ערבה כי היות ומקור הכספים באיראן, שהינה מדינת אויב המאופיינת במשטר טוטאליטרי נוקשה ואנטי ציוני "מטעמים ברורים היה צורך להבריח את הנכסים מאיראן בדרכים עקלקלות".

למרות זאת פקיד השומה אינו מכיר בנסיבות המיוחדות האופייניות לעלייה מאיראן, וזאת חרף הלכה פסוקה מפורשת המכירה בקשיי המצאת תיעוד ביחס להוצאת כספים ממדינת אויב, במסגרתה נקבע כי בנסיבות כגון דא יש להקל בדרישות ההוכחה המוטלות על הנישומים (עמ"ה 1230/00 בכשי יוסף נ' פקיד שומה ת"א 3).

אם לא די בכך, הבן הציג בפני פקיד השומה מסמכים המוכיחים שמקור הכספים מבנקים בשוויץ ובארה"ב, אולם גם מסמכים אלה לא שיכנעו את פקיד השומה שקבע "לא הוסבר ולא הוכח מקור החובות האמורים והקשר שלהם לאבי המערער". פירוש הדבר כי לטענתו המערער לא הוכיח כי כספים אלו אינם שלו.

לדברי עו"ד ערבה "גם קביעה זו של פקיד השומה מנוגדת להלכה פסוקה כפי שנקבע בפסק דין בכשי יוסף , שכן אין די בהשערה מצידו של פקיד השומה ביחס למקורות הכספים בחו"ל. הנחה לפיה הכספים מקורם בנישום מצריכה אישוש בראיות, דבר שאינו מתקיים בעיניננו. פקיד השומה דורש איפוא כי הנישום "יוכיח כי אין לו אחות " ועוצם את עיניו לנגד הלכה מפורשת של בית המשפט המחוזי ובלשונו של שלום עליכם "ואם תאמר שאין לך אחות? לך לך תצטדק".

לדברי עו"ד ערבה ההסברים שמסר המערער לגבי מקור הכספים ששימשו לרכישתה "שומטים את הקרקע תחת השומה". לדבריו, הדרישה "בלשון פשוטה שיוכיח כי "אין לי אחות" מנוגדת את ההיגיון הפשוט , אינה מתיישבת עם הלכה מפורשת ודינה להידחות".

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חוקר מס מול עורך דין מס - תפקידים, סמכויות ואסטרטגיות

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נבחן את ההבדלים בין תפקיד חוקר המס לבין תפקיד עורך הדין המגן על הנחקר, תוך התמקדות בסמכויות החוקרים, זכויות הנחקר, תפקיד עורכי הדין בחקירה, אסטרטגיות שני הצדדים, וחשיבות ניסיונו של עורך דין שהיה בעברו חוקר ברשות המסים.

חוק איסור הלבנת הון בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

תכליתו העיקרית של החוק היא למנוע הפיכת כסף שחור לכסף לבן, ובמסגרתו נקבעו מנגנונים שונים לחסימת האפשרות להחדיר כספים שמקורם בפשע אל המערכת הפיננסית הלגיטימית . החוק משיג זאת באמצעות קביעת עבירות פליליות ספציפיות להלבנת הון, הטלת חובת דיווח על פעולות כספיות חשודות, והסדרת כלים לחילוט והחרמת רכוש שמקורו בעבירה. מטרות אלה נועדו להגן על יציבות הכלכלה ולהבטיח כי עבריינים לא ייהנו מרווחי פשעם, ובכך לצמצם את היקף הפשיעה הכלכלית החמורה.

משרד עורכי דין מומחה לדין הפלילי

מאת: אלי דורון, עו"ד

הצוות שלנו זמין עבורכם 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, ופועל בפריסה ארצית מלאה מול כלל גופי החקירה, לרבות להב 433, משטרת ישראל, חקירות מע"מ, חקירות מס הכנסה ועוד. אנו מחויבים לשירות מקצועי, דיסקרטי ואישי, עם חשיבה יצירתית ויכולת מוכחת במציאת פתרונות מחוץ לקופסה. אל תמתינו! פנו אלינו כבר בשלבי החקירה הראשונים להבטחת התוצאה הטובה ביותר עבורכם. לכל שאלה, אתם מוזמנים לפנות לעו"ד אלי דורון , בנייד – 0544251054

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.